Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új rendőrségi autók a megye útjain

2020. december 23. 15:32
Három új járművel bővült a megyei rendőrség gépparkja. Az Audi, valamint két VW típusú járművet szerdán délelőtt vehették át a rendőrség kollégái.

2017-ben indult országosan az a csereprogram, amelynek keretében már közel 3000 rendőrségi járművet cseréltek le új, speciális eszközökkel felszerelt autókra. Ennek keretében Veszprém megyében 2020 előtt már 83 új rendőrségi autó állt szolgálatba, idén pedig hat újjal bővült a lista, amelynek utolsó három járműve ezen a héten érkezett meg a megyei rendőrkapitányságra.

A sajtótájékoztatóval egybekötött átadón Pogány Péter rendőr alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese elmondta, hogy a kollégái számos elvárásnak kell, hogy megfeleljenek, többek közt a biztonság és hatékonyság szempontjából is fontos a pontos és precíz munkavégzésük, ehhez pedig nélkülözhetetlen, hogy megfelelő eszközökkel, jelen esetben gépjárművekkel rendelkezzenek.

Ezt segíti most az úgynevezett „amortizációs csereprogramban” Veszprém megyébe kerülő három új jármű, egy Audi, valamint két VW Transport.

Mint megtudtuk, az Audi a Rendészeti Igazgatóság munkáját segíti majd, az egyik Transportot Balatonfüreden, a másikat pedig szintén a megyei kapitányság munkatársai fogják használni elsősorban logisztikai, csapatszállítási feladatokra.

Az új járművek amellett, hogy műszakilag a legmodernebb, kereskedelmi forgalomban is elérhető funkciókkal rendelkeznek, speciális kiegészítőket is tartalmaznak, mint például extra tartórekeszek, valamint erősebb fényszórók, sziréna és rádió.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.