Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Drogprevenció: tanuljunk meg nemet mondani!

2024. szeptember 10. 20:44
Kedd délelőtt drogprevenciós előadást tartott a rendőrség a Damjanich utcai Napsugár Klubban, a ,,Házhoz megyünk! Együtt a biztonságért!” fórum keretein belül, amelynek témája a fiatalok szerhasználata és a megelőzés.

A Napsugár Ifjúsági- és gyermekklubbot 2019-ben hozta létre az Alkohol-Drogsegély Ambulancia Veszprém legnagyobb lakótelepén azzal a céllal, hogy segítő kezet nyújtsanak az ott élő fiataloknak, akiknek a csellengés helyett kulturális, művészeti és mentálhigiénés foglalkozásokat kínálnak.

Frankó Mariann r. századosFrankó Mariann r. százados

,,A Házhoz megyünk! program során olyan szakembereket hívtunk össze, akik a rendőrség partnerei tudnak lenni a drogmegelőzés területén, illetve a fiatalok vagyonvédelme terén. A BRFK által kidolgozott előadásokat a Veszprémi Rendőrkapitányság is felhasználhatja a drogprevenciós tevékenysége során. Ez egy nagyon jó audiovizuális, szépen felépített, komplett anyag, aminek három pillére van, a pedagógus, a diák és a szülő. A középiskolásokat céloznánk meg vele elsősorban, illetve az ő pedagógusaikat, szüleiket, de már nyolcadik osztályban is nagyon jól használható megelőzési céllal. Influenszerek, szakemberek mondják el a tudnivalókat, illetve személyes történetek is elhangzanak, amelyekkel segíthetjük a diákokat abban, hogy meghozzák a saját döntésüket, hogy a droghoz hogyan álljanak hozzá, hogy nemet tudjanak mondani, amikor eljön az a pillanat” – foglalta össze Frankó Mariann rendőr százados, a Veszprémi Rendőrfőkapitányság kiemelt főelőadója a program részleteit lapunknak.

A keddi előadáson olyan szervezetek meghívottjai vettek részt, mint például a családsegítő, a Vagyonvédelmi Kamara elnöke, a polgárőrség, illetve a drogsegély ambulancia munkatársai, akik partnerként tovább tudják vinni a hírét ennek a programnak.

A rendőrség drogprevenciós előadásában olyan neves személyek működtek együtt, mint például Szabó Győző színész – aki a Toxikoma című könyv szerzője is, amiben saját tapasztalatait meséli el a drogok világáról –, Gera Zoltán focista, vagy a fiatalok körében népszerű Szalay István influenszer, aki több százezer követővel rendelkezik a közösségi média platformjain.

A program előadói között Frankó Mariann mellett beszélt Gaál Csaba rendőr alezredes, a Veszprém VMRFK Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály kiemelt főelőadója, valamint a Veszprémi Alkohol- Drogsegély Ambulancia elnöke dr. Virányi Anikó Judit is a fiatalok szerhasználatáról.

Virányi JuditVirányi Judit

Virányi Judit szerint a Napsugár Klubot látogató fiataloknál megfigyelhető, hogy a családi- és nevelési hiányosságok miatt elmaradnak készségeik, nem tudják magukat megfelelően kifejezni, nem tudják értelmezni a bennük zajló érzelmi folyamatokat, így a konfliktusokat sem tudják megfelelően kezelni. A problémákat éppen ezért sokszor úgy oldják meg, hogy mindenféle szerekhez nyúlnak. 

Az előadás elsősorban ezeket a fiatalokat célozza meg, és próbál nekik segítséget nyújtani abban, hogy felismerjék a droghasználat az életük minden területén veszélyezteti őket, negatívan hat rájuk, és a legfontosabb, hogy minden körülmények között megtanuljanak nemet mondani használatukra.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Veszprém vármegyei tűzoltók is küzdenek a gátakon Veszprém vármegyei tűzoltók is küzdenek a gátakon Szolgálat-átszervezéssel, árvízi védekezésben tapasztalatokkal rendelkező tűzoltókkal, valamint eszközökkel, illetve az önkéntes tűzoltókkal és önkéntes mentőcsoportok készenlétbe állításával többszörözi meg mától a védekezéshez szükséges erőforrásait a katasztrófavédelem.  ma 17:36 Nemzetközi projekt segíti a veszprémi ifjúsági munka digitális fejlesztését Nemzetközi projekt segíti a veszprémi ifjúsági munka digitális fejlesztését Egynapos tanulmányút keretei között ismerkednek három európai városból érkező, illetve online résztvevő szakemberek Veszprém ifjúsági szolgáltatásaival és jógyakorlataival egy fenntartható városfejlesztési projekt keretei között. A nemzetközi és helyi ifjúsági szakembereket a Jutasi Köztérben, az újonnan elindított Érted Ifjúsági Klubban Dr. Hegedűs Barbara ifjúságügyért felelős alpolgármester köszöntötte. ma 19:43 A Túrajó úgy mutatja meg az inotai hőerőművet, ahogy eddig senki nem látta még A Túrajó úgy mutatja meg az inotai hőerőművet, ahogy eddig senki nem látta még Egy ipari lifttel hatvan méter magasra lehet felmenni az inotai hőerőmű egyik hűtőtornya mellett, ami nem csak a kilátás szempontjából kínál lebilincselő élményt, de az egykori erőmű működését is még közelebbről meg lehet ismerni. ma 16:55 Egészségügyért és állatjólétért felelős uniós biztosnak ajánlotta Várhelyi Olivért Ursula von der Leyen Európai Unió Egészségügyért és állatjólétért felelős uniós biztosnak ajánlotta Várhelyi Olivért Ursula von der Leyen Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság újraválasztott elnöke egészségügyért és az állatjólét biztosításáért felelős portfólió betöltésére jelölte Várhelyi Olivért magyar uniós biztost, aki az elmúlt öt évben a bővítésért és szomszédságpolitikáért volt felelős. ma 11:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.