Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C

Konyhai gépek, amik megkönnyítik az életedet

2020. december 25. 8:32
Egy jól gépesített háztartás aranyat ér, pláne manapság, amikor a többség napi minimum 8 órát tölt a munkahelyén, és egyre kevesebb ideje jut a házimunkára. Néhány otthoni feladat meglehetősen időigényes, és hatalmas megváltás, ha vannak gépek, amik ezeket elvégzik helyettünk. A háztartás gépesítése ma már nem luxus, abszolút megvan a létjogosultsága.

Ha ki kellene emelnem a top 3 gépet, amik a leglátványosabban tudják megkönnyíteni az ember életét, az a robotporszívó, a mosogatógép, valamint a szárítógép. A mosógépet azért nem említem, mert az már mindenhol alap, a felsoroltak viszont a köztudatban még mindig valamiféle luxusként élnek. Pedig hatalmas könnyítést jelentenek a mindennapokban.

A leggyakrabban elhangzó kifogások

A modern háztartási gépeket sokan kritizálják azok közül, akik úgy nőttek fel, hogy a nő dolga a háztartás, és lusta, aki gépekkel igyekszik kiváltani ezeket a feladatokat. Csakhogy a mai nők teljes állásban dolgoznak, nincs annyi idejük a házimunkára, mint a korábbi generációknak. És miért is töltenék ezzel az idejüket, amikor pihenhetnek, foglalkozhatnak a hobbijukkal, a gyerekeikkel, párjukkal? Ugyanez igaz természetesen a férfiakra is.

A kifogások ezért egyre inkább gyakorlati jellegűek: a robotporszívó nem tudja kitakarítani a sarkokat, mindenben elakad. A szárítógép meggyűri a ruhát, és nem is szárít tökéletesen, nem lehet mindent belerakni. A mosogatógép nem mosogat tökéletesen és sokat fogyaszt. Különben is, sok helyet foglalnak. Nos, van egy jó hírünk: ezek nagy része tévhit.

… és az igazság

Ami a mosogatógépet illeti, tökéletesen tud mosogatni, ha jól pakolják be. Bizony, a tányéron maradt kosz legtöbbször emberi hiba, egyszerűen úgy pakolják be a gépet, hogy nem tud mindenhová elérni a víz. A használati utasításban benne van, hogyan célszerű pakolni ahhoz, hogy ilyen problémák ne legyenek.

A szárítógép valójában nemhogy nem gyűri a ruhákat, hanem teljesen gyűrődésmentesre tudja szárítani. Más kérdés, ha 1 nap késéssel vesszük csak ki őket a gépből, akkor már valóban gyűröttek lesznek. Ha azonban amint lejár, kivesszük, még melegen a holmikat, és összehajtogatjuk, az szinte felér egy vasalással! A ruhák pedig puhábbak, illatosabbak, mintha szárítón száradtak volna. Nem mellesleg akár 1-2 nappal is rövidebb lehet a mosási ciklus, hiszen hűvösebb időben a lakásban is lassabban száradnak, a szárítógép viszont 2 óra alatt megoldja.

A robotporszívót sokan szidják azért, mert nem tud bemenni a zegzugokba – nos, nem is erre való. Rengetegen azt hiszik, hogy a robotporszívónak ki kell váltania a hagyományosat, holott erről szó sincs. Ez az eszköz arra jó, hogy a napi szintű takarítás meglegyen, egy általános tisztaságot biztosítson, nem egy alapos nagytakarításra. Viszont az is segítség, ha nem naponta kell előszedni a nagy porszívót, hanem hetente egyszer, nem igaz?

A modern háztartási gépek óriási könnyebbséget jelenthetnek a mindennapokban, ezért, ha van rá lehetőség, mindenképpen érdemes őket beszerezni, és házimunka helyett másra fordítani az értékes időt!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.