Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
14°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
14°C

Nem emelkednek jövőre a V-busz és a gyermekétkeztetés árai, a Balaton Bútorgyár területét pedig megvásárolja a város

2020. december 30. 11:35
Porga Gyula polgármester az év végén több pozitív hírt is bejelentett, miután a Kormány döntött több támogatási forrás odaítéléséről is Veszprémnek.

A polgármester közösségi oldalán jelentette be, hogy 2021-ben milyen támogatásokat kap a város. A teljes szöveget változtatás nélkül közöljük.

Mindannyiunk számára nehéz év volt 2020, sok megpróbáltatással és számtalan váratlan helyzettel szembesültünk. Terveinket váratlanul húzta keresztül a koronavírus, a korlátozások és a veszélyhelyzet, valamint az ezekkel járó következmények, bevételi kiesések. A kiszámíthatatlanságban az új tervek háttérbe szorultak, a mindennapi boldogulás és a védekezést, ellátást biztosító szervezetek, intézmények biztonságos működése kerültek a legelső helyre.

A nehézségek mellett óvatosan tervezzük a 2021-es évet, de már jól látható, hogy ez az esztendő is számos nehézséget hoz majd. Éppen ezért talán még jobban értékeljük a segítséget, támogatást. Az év utolsó napjaiban a Magyar Kormány számos olyan döntést hozott, ami óriási segítséget jelent Veszprém önkormányzatának, városának.

Örömmel osztom meg Önökkel a jó hírt, miszerint:

- a Magyar Kormány döntése értelmében Veszprém 1,380 milliárd forintot kap a város működésének támogatására. Ebből az összegből a VKSZ Zrt közüzemi szolgáltató, a Veszprémi Állatkert és a V-Busz közlekedési vállalat részesülnek még 2020-ban. Fontos hangsúlyozni, hogy ez az összeg nem plusz támogatásként érkezik meg a cégekhez, hanem a napi működését biztosítja. Ez azt jelenti, hogy a 2021-es városi költségvetésből a cégek működési támogatása ezen összeggel csökkeni fog. A 2021. évi költségvetés összeállításánál ez óriási segítséget jelent az önkormányzatunknak, hiszen 1,3 milliárd forinttal kevesebb lesz az összkiadásunk.

- Szintén a kormánydöntés értelmében vonjuk vissza a helyi rendelkezést a jövő évre tervezett gyermekétkeztetési és tömegközlekedési díjemelésről. Mindkét szolgáltatás a 2020-as évben kiszabott díjakkal működik tovább jövőre is. Aki már megvásárolta a szolgáltatásokat az természetesen visszakapja a különbözetet.

- A végére pedig szintén jó hírt oszthatok meg Önökkel. A belvárosban régóta elhanyagolt, méltatlan állapotú terület megvásárlását 3,303 milliárd forinttal támogatja a Magyar Kormány. Az egykori Balaton Bútorgyár és a volt szakszervezeti irodaház épületeinek megvásárlása régi vágya volt az önkormányzatnak, melyhez most megkapjuk a forrást az állam támogatásával.

A fentiek enyhítenek egy picit a 2020-as év megpróbáltatásain és adnak némi reményt arra, hogy a következő esztendő bár nehéz lesz, de nem vagyunk egyedül a bajban sem!

Boldog, kiegyensúlyozott, sikerekben és egészségben gazdag új évet kívánok Önöknek!

Porga Gyula, polgármester

vehir.hu
további cikkek
Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. tegnap 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. tegnap 17:01 Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? A Robert Fico elleni fegyveres merénylet túlmutat azon, mint hogy egy hetvenegyéves, vitatott politikai hátterű aktivista egyedül rálőtt a politikusra. A szlovák társadalom valahogy eljutott addig az állapotig, hogy az emberekben dúló feszültség a tettek mezejére lépett és gyilkossági kísérletig fajult. Mik voltak azok a politikai események, amik lavinaszerűen elvezettek eddig? Milyen hatása lesz a szlovák és azon túl az európai politikára egyaránt a május 15-ei eseménynek? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Krajcsír Lukács, nemzetközi kapcsolatok elemzővel, a Pannon Egyetem egykori hallgatójának segítségével. tegnap 11:32 Japán-magyar talajgyakorlatok Japán-magyar talajgyakorlatok Négy művész – két magyar és két japán – kerámiáiból nyílt kiállítás csütörtökön a Dubniczay-palota tetőterében. A kiállított darabokat a munkafolyamat teszi még izgalmasabbá. 2024. május 16. 22:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.