2021. december 1.
//
Elza névnap

A Petőfi Színház élő műsorral járja a megyeszékhelyet Szilveszter este

2020. december 31. 14:59
A Veszprémi Petőfi Színház nyitott kisbusszal, élő szórakoztató műsort adva járja körbe a Veszprém városrészeit az óév utolsó éjszakáján

Az este nyolc órakor kezdődő Különös Szilveszter című műsorral a színház folytatja azt a tavasszal, a koronavírus-járvány első hulláma idején indított kezdeményezést, hogy házhoz viszik a város és a térség lakosságának a kulturális programokat. A Maradj otthon - Majd mi megyünk! című programsorozat már túl van a századik rendezvényen.

Mivel körjárat a kijárási korlátozás betartásának könnyítése érdekében (is) indul útnak, ezért megállni nem fognak kis buszaikkal, viszont lassú mozgással mennek végig a városon, hogy minden veszprémi lakosnak átadhassák az élő színházat, illetve annak gyógyító, feltöltő erejét. Az este folyamán Facebook-oldalukon folyamatosan közvetítik járatukat képekkel, videókkal.

Oberfrank Pál színházigazgató kiemelte: a pandémiás időszakban is fontos a teátrum számára a közönség, és a művészeti munka is folytatódik a színházban.

A társulat tagjai év végén Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes kezdeményezésére mini karácsonyfákat készítettek egy veszprémi idősotthon lakóinak, zenés műsort vittek a bakonyoszlopi gyermekotthonba, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházba és a város egy másik idősotthonába.

Emellett három rászoruló veszprémi családot "Angyalbérlettel", míg az idősotthonokban élőket saját kezűleg készített meglepetéssel ajándékozták meg a társulat tagjai.

 

vehir.hu