2022. május 23.
//
Dezső névnap

Még mindig nem találják a Balatonba esett férfit

2008. május 18. 21:21
Tar Mihály kommunikációs igazgató Vízimentők Szakszolgálat
Továbbra sem találja a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának kutatócsoportja azt a férfit, aki tegnap délelőtt esett a vízbe egy motorcsónakról Zánka közelében. Bagyó Sándor, a VMSZ elnöke, a kutatócsoport vezetője ezért úgy döntött, hogy a kutatást nem hagyják abba.
 A szél már délután elállt, a víz szinte tükörsima, így nagyobb az esély arra, hogy a SONAR-ral eredményt érnek el. Ez az a - leginkább "halradarhoz" hasonló - speciális eszköz, mellyel a víz alatti tárgyakat lehet nagy távolságról észlelni.

 A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szombat délelőtt óta több mint hat négyzetkilométernyi területet vizsgált már át annak a helynek a körzetében, ahol a férfi feltehetően a vízbe esett. A kutatás eddig nem járt eredménnyel. Bagyó Sándor, a kutatócsoport vezetője elmondta, hogy vasárnap 2 hajóval hat ember folyamatosan végezte a keresést, és ezt – amíg az időjárás engedi – nem is hagyják abba, így éjszaka is folytatják a kutatást.

Zatkalik András

További cikkek

Róka fogta csoki
Róka fogta csoki
A nagyvárosból költöztek ki falura, így nem róhatom fel nekik, hogy sajátságos elképzelést hoztak magukkal a vadvilágról.
A Ruttner-ház felújítási folyamatába leshettek be az érdeklődők
A Ruttner-ház felújítási folyamatába leshettek be az érdeklődők
Ahogy a város lakóinak feltűnhetett, számos építkezés zajlik párhuzamosan, s hogy ne csak az átadás pillanatáról értesüljünk, az építkezés folyamatába is bepillantást nyerhettünk.
Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani egy magyar-amerikai közös kiképzés miatt a Márkó, Veszprém, Hajmáskér, Öskü, Várpalota, Tés és Eplény által határolt területen hétfőtől szerdáig - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Ismét megrendezte a Pannon Egyetem a Balaton Regattát
Ismét megrendezte a Pannon Egyetem a Balaton Regattát
A szél mellett a Pannon Egyetem evezősei borzolták fel a Balaton víztükrét pénteken Balatonalmádiban, ahol ismét megtartották az intézmény egyik legrégebbi rendezvényét, a Balaton Regattát. Hallgatók és oktatók több versenyszámban szálltak vízre, ahol idén a Pannon Egyetem egykori rektorának, dr. Gaál Zoltánnak a tiszteletére is szerveztek emlékfutamot.
Megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai
Megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai
Már nem csak álom – Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula polgármester és Szabó Péter, a VLS ügyvezetője pénteken terepbejárás keretében ismertették, hogy megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai. Az első ütem kezdeti szakasza 827 millió forintnyi TAO-forrásból épül.