2021. január 18.
//
Piroska névnap

A különös Szilvesztert a Petőfi Színház művészei biztosították

2021. január 2. 16:00
A vártnál is nagyobb sikert aratott a Petőfi Színház különös szilveszteri akciója, amikor a várost kivilágított kisbuszokkal járták az intézmény művészei, miközben ismert dalokkal idézték meg a pandémia alatt a régi házibulik hangulatát. A kezdeményezés híre még határon túlra is elért.

Szilveszter napján este 8 órától egészen az új év hajnaláig járta Veszprém utcáit az a három kivilágított kisbusz, amelyekben a Petőfi Színház művészei élőben énekelték el a legismertebb dalokat, amelyek egészen biztosan felcsendültek volna minden házibulin, ha a járványhelyzet engedte volna.

A színház már nem először állt elő ezzel a kezdeményezéssel, amikor az intézmény kényszerű bezárása miatt házhoz viszik az előadást a művészek, Szilveszter estéjén viszont az eddigieknél is nagyobb szabású produkcióval készültek.

A közel hatórás körjárat alatt érintették Veszprém összes városrészét, a családi házas övezettől a lakótelepig.

A Petőfi Színház beszámolójából megtudtuk, hogy több esetben is megható és felemelő volt a performansz, ahogy az emberek a saját ablakaikból, teraszaikból kapcsolódtak be az éneklésbe.

Erős kölcsönhatás alakult ki a befogadók és csapatunk között, melyből töltekeztünk és kitartottunk

- ahogy fogalmazott a színházi társulat.

A megmozdulásnak nem csak Veszprémben volt híre, az országos média is foglalkozott a kezdeményezéssel, valamint számos elismerő üzenet érkezett a Petőfi Színházhoz, volt, aki külföldről gratulált az ötlet megvalósításához.

Az éjfelet egyébként a város legnagyobb lakótelepén, a Haszkovón töltötte a színházi körjárat, itt énekelték el közösen a Himnuszt is azzal a több száz lakóval, akik bekapcsolódtak otthonaikból.

A Veszprémi Petőfi Színház különös szilveszterének csapata:
Oberfrank Pál, Kellerné Egresi Zsuzsanna, Módri Györgyi, Kőrösi Csaba, Keller Márton, Hirschl Laura, Kondrik István, Nagypál Anita, Tóth-Péti Krisztina, Virág Cintia, Pásztor Károly, Németh Ferenc

 

Képek: Veszprémi Petőfi Színház

vehir.hu

További cikkek

Kisfilmmel buzdítanak a veszprémi színészek az oltás regisztrációjára
Kisfilmmel buzdítanak a veszprémi színészek az oltás regisztrációjára
A Petőfi Színház művészei rövid, frappáns kisfilmet készítettek, amelyben az oltásra való regisztráció fontosságára hívják fel a figyelmet.
A Petőfi Színház élő műsorral járja a megyeszékhelyet Szilveszter este
A Petőfi Színház élő műsorral járja a megyeszékhelyet Szilveszter este
A Veszprémi Petőfi Színház nyitott kisbusszal, élő szórakoztató műsort adva járja körbe a Veszprém városrészeit az óév utolsó éjszakáján
Merjünk jegyet ajándékozni karácsonyra?
Merjünk jegyet ajándékozni karácsonyra?
Az elmúlt években egyre többen döntöttek úgy, hogy tárgyak helyett élményeket ajándékoznak karácsonyra, például belépőjegyeket. Az idén a járvány miatt rengeteg fesztivál, koncert, előadás, rendezvény maradt el – és azokkal a jegyekkel, amiknek annyira örültünk tavaly karácsonykor, végül nem vettük semmi hasznát. Vajon ez a tapasztalat mennyire bátortalanította el azokat, akik ilyen ajándékban gondolkoztak?
A Petőfi Színház színpadmesterét Magyar Teátrum Díjjal tüntették ki
A Petőfi Színház színpadmesterét Magyar Teátrum Díjjal tüntették ki
Szakmájában tanúsított kiemelkedő tevékenységéért Cziráki Miklóst, a Petőfi Színház színpadi figyelőjét, szcenikusát az egyik legrangosabb országos színházi díjjal jutalmazták.
Ismét házhoz mentek a Petőfi Színház művészei
Ismét házhoz mentek a Petőfi Színház művészei
A tavaszi nagy sikerű akció után decemberben is házhoz mennek a Petőfi Színház. Szombaton a város több pontján lepték meg a veszprémieket saját erkélyükön a színészek.