2023. június 3.
//
Klotild névnap

A különös Szilvesztert a Petőfi Színház művészei biztosították

2021. január 2. 16:00
A vártnál is nagyobb sikert aratott a Petőfi Színház különös szilveszteri akciója, amikor a várost kivilágított kisbuszokkal járták az intézmény művészei, miközben ismert dalokkal idézték meg a pandémia alatt a régi házibulik hangulatát. A kezdeményezés híre még határon túlra is elért.

Szilveszter napján este 8 órától egészen az új év hajnaláig járta Veszprém utcáit az a három kivilágított kisbusz, amelyekben a Petőfi Színház művészei élőben énekelték el a legismertebb dalokat, amelyek egészen biztosan felcsendültek volna minden házibulin, ha a járványhelyzet engedte volna.

A színház már nem először állt elő ezzel a kezdeményezéssel, amikor az intézmény kényszerű bezárása miatt házhoz viszik az előadást a művészek, Szilveszter estéjén viszont az eddigieknél is nagyobb szabású produkcióval készültek.

A közel hatórás körjárat alatt érintették Veszprém összes városrészét, a családi házas övezettől a lakótelepig.

A Petőfi Színház beszámolójából megtudtuk, hogy több esetben is megható és felemelő volt a performansz, ahogy az emberek a saját ablakaikból, teraszaikból kapcsolódtak be az éneklésbe.

Erős kölcsönhatás alakult ki a befogadók és csapatunk között, melyből töltekeztünk és kitartottunk

- ahogy fogalmazott a színházi társulat.

A megmozdulásnak nem csak Veszprémben volt híre, az országos média is foglalkozott a kezdeményezéssel, valamint számos elismerő üzenet érkezett a Petőfi Színházhoz, volt, aki külföldről gratulált az ötlet megvalósításához.

Az éjfelet egyébként a város legnagyobb lakótelepén, a Haszkovón töltötte a színházi körjárat, itt énekelték el közösen a Himnuszt is azzal a több száz lakóval, akik bekapcsolódtak otthonaikból.

A Veszprémi Petőfi Színház különös szilveszterének csapata:
Oberfrank Pál, Kellerné Egresi Zsuzsanna, Módri Györgyi, Kőrösi Csaba, Keller Márton, Hirschl Laura, Kondrik István, Nagypál Anita, Tóth-Péti Krisztina, Virág Cintia, Pásztor Károly, Németh Ferenc

 

Képek: Veszprémi Petőfi Színház

vehir.hu

További cikkek

Operett és kortárs dráma is szerepel a Petőfi színház következő évadának műsorán
Operett és kortárs dráma is szerepel a Petőfi színház következő évadának műsorán
Öt-öt nagyszínházi és játékszíni, valamint két-két gyermek és ifjúsági előadással készül a következő évadra a Veszprémi Petőfi Színház.
Tánclépések egymás felé
Tánclépések egymás felé
Szombattól látható Mark St. Germain Táncórák című kamaradrámája a Latinovits-Bujtor Játékszínben.
Petőfivel és a Himnusz jubileumával készülnek a veszprémi színházak a magyar kultúra napjára
Petőfivel és a Himnusz jubileumával készülnek a veszprémi színházak a magyar kultúra napjára
Petőfi műveit dolgozzák fel a Pannon Várszínházban, közösségi Himnusz-szavalást rendeznek a Petőfi színházban vasárnap.
Több mint háromezer rajz érkezett a felhívásra
Több mint háromezer rajz érkezett a felhívásra
Eredményt hirdettek a Városi Nyilvánosságért Alapítvány által életre hívott Legyen mindenkinek szép a karácsonya rajzpályázaton pénteken. Az általános iskolás gyerekek által készített rajzokat olyanokhoz juttatják majd el, akik egyedül töltik a karácsonyt.
A Veszprémi Petőfi Színház vifijére bárki csatlakozhat
A Veszprémi Petőfi Színház vifijére bárki csatlakozhat
Fiataloknak szóló összművészeti fesztivált szervezett a Veszprémi Petőfi Színház, ahol a színjátszás mellett a zene, tánc és a képzőművészet is teret kapott. A programok szombaton kezdődtek a színházban és vasárnap folytatódnak több helyszínen is.