2021. június 18.
//
Levente névnap

Kisbusszal gazdagodott Jásd községe

A Magyar Falu Programban való sikeres pályázatnak köszönhetően Jásd immár egy kilencszemélyes kisbuszt tudhat magáénak, amelyet a község vezetője pénteken már át is vehetett egy veszprémi autószalonban.

A 2021-es év nem is kezdődhetett volna jobban megyénk kevesebb mint ezer lakost számláló településének, Jásdnak. A Várpalotai járásban található község ugyanis ezúttal egy kisbuszt nyert el állami pályázaton. Az üzembe helyezés pénteken már meg is történt , az eseményen térségünk országgyűlési képviselője, Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) is jelen volt.

A politikus emlékeztetett, a kormánynak nemcsak szavakban, hanem tettekben is fontosak a kistelepülések. Rámutatott, ennek ékes bizonyítéka, hogy az elmúlt két évben 350 milliárd forintot fordítottak a Magyar Falu Programra, amelynek kiírására Jásd már harmadszor pályázott sikerrel.

A közösségi tér, majd a járdahálózat megújulását követően megyénk falva immár egy vadonatúj kilencszemélyes kisbuszt is a magáénak tudhat, amelynek költségét a kormány teljes egészében átvállalta.

Ovádi hozzátette, ahogy az elmúlt években, úgy továbbra is elsődleges feladataik közé tartozik a vidéki lakosság életszínvonalának javítása. Úgy véli, jól haladnak, hiszen lecsökkent a vándorlás a falvakból a városokba. Pozitívan tekint 2021-re;

„a támogatás mértéke idén lesz a legnagyobb”.

Jásd község polgármestere, Győry Tünde hangsúlyozta, a Magyar Falu Programnak köszönhetően olyan projekteket tudtak megvalósítani, amelyekhez nem kellett önrészt biztosítaniuk.

Az állam részéről mindez hatalmas segítséget jelent az olyan kis költségvetésű települések számára, mint a miénk. Mondanom sem kell, másképp kilátásunk sem lett volna 13,5 milliós beruházásra.

Győry hozzátette, minden erejükkel azon lesznek, hogy községük kihívásainak maximálisan megfeleljenek; olyan szolgáltatásokat kívánnak nyújtani a falugondnok Jakab Ferdinánd által kezelt gépjárművel, amelyekre a kistelepülés összes lakója rászolgált az elmúlt években.

A kulcsok átadását megelőzően, a kisbusz beszerzésében segédkező veszprémi szalon munkatársai reményüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a gépjármű nagy segítségére lesz a településnek, amelynek vezetőjét biztosították jövőbeli segítőszándékukról.

Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

Olaszfalu új utakra ért
Olaszfalu új utakra ért
Utcabállal és fogadással is készültek az olaszfalui Major utca lakói péntek délután, amikor hivatalosan is átadták a régóta várt új útszakaszt. A Major utca az egyik legrégebbi útszakasz a településen.
Közösségi teret fejlesztett Királyszentistván
Közösségi teret fejlesztett Királyszentistván
A Magyar Falu Programban kiírt pályázatból újultak meg a királyszentistváni művelődési ház közösségi terei.
Felelős állattartást elősegítő ivartalanítási program indul
Felelős állattartást elősegítő ivartalanítási program indul
Félmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg pályázat kutyák azonosító chippel való ellátására, veszettség elleni oltásra, valamint kutyák és macskák ivartalanítására hétfőn a falvak önkormányzatai számára - jelentette be az Etyek-Botpusztai állatmenhelyen Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Az eseményen Ovádi Péter miniszteri biztos többek közt az állatvédelemmel kapcsolatos kérdőív eredményeire alapozva is támogatta a programot.
Ötödik sikeres Magyar Falu projektjén is túl van Jásd
Ötödik sikeres Magyar Falu projektjén is túl van Jásd
A héten készült el a bakonyi településen egy régóta felújításra váró járdaszakasz, valamint kondiparkkal is gazdagodott a település a Magyar Falu Program nyerteseként. A jövőben újabb területeken nyílnak meg pályázatok.
Traktorok, székelykapu és temetőfelújítás a Magyar Falu Program e heti eredményei
Traktorok, székelykapu és temetőfelújítás a Magyar Falu Program e heti eredményei
Herend, Hárskút és Bakonynána is sikeresen pályázott a Magyar Falu Programban, amelynek eredményeképpen a közterületeik karbantartását segítő eszközökkel gazdagodtak, illetve ilyen jellegű beruházásokat végezhettek el.