2021. május 12.
//
Pongrác névnap

Év végén átadhatják a veszprémi tornacsarnokot

A Veszprémi Torna Club (VTC) európai viszonylatban is kimagasló tornacsarnokának munkálatai ütemterv szerint haladnak. Portálunk a napokban madártávlatból is megbizonyosodott erről.

Tavaly augusztusban a vehir.hu beszámolt róla, hogy Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnokának, a veszprémi tornászok leendő otthonának alapját már szorgosan ássák a markolók, a Városi Stadion XXI. századi körülményeket képviselő beruházássorozatának részeként. Szeptemberben az alapkőletétel is megtörtént, amelynek keretében a jelenlévők egy időkapszulát is elhelyeztek a beton talapzatba.

A centrum előre gyártott vasbeton vázszerkezettel épül. A háromszintes épület 1300 négyzetméter alapterületű lesz, melyből a földszint 1061, az első emeleti terek 192, a harmadik, gépészeti szint helyiségei pedig 66 négyzetmétert fognak kitenni. A földszinten közel 1000 négyzetméteres gyakorlóteret valósítanak meg a kivitelezők, míg az emeleten irodák, társasági helyiségek, öltözők és a vizesblokkok lesznek. 

Mivel a munkálatok megkezdése óta lassan már fél év eltelt, a hét elején megkerestük a Veszprémi Torna Club (VTC) elnökét, Marosvölgyi Tamást, hogy szembesülhessünk vele, megfelelő ütemben, zavartalanul folyik-e a kivitelezés az egykori dobópálya területén. Megtudhattuk, a megbízatás a legnagyobb rendben zajlik. A vezető hozzátette, ha minden jól megy, akkor pedig év végén már át is adhatják az új veszprémi tornacsarnokot.

Az épülő csarnok jelenlegi állapota madártávlatból:

Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

Bokrétaünnep a veszprémi tornászgyakorlónál
Bokrétaünnep a veszprémi tornászgyakorlónál
Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnokának alapkövét szeptemberben tették le. A tervek szerint év végén adhatják át az új létesítményt.
Változást remél a Veszprémi Torna Club
Változást remél a Veszprémi Torna Club
Hiába lett a 2020-as évben az ország hetedik legeredményesebb egyesülete a Veszprémi Torna Club, a koronavírusjárvány csak az egyik nehézséget jelentette a vezetők számára. Akik ahogy a korábbi években mindig, a jelenben és a jövőben is a náluk fejlődő gyermekek érdekeit helyezik az előtérbe.
Gesztesi Lili az ország legjobb tornászai között
Gesztesi Lili az ország legjobb tornászai között
A Veszprémi Torna Club (VTC) tizenhat éves reménysége, Gesztesi Lili másfél év kihagyás után negyedik helyezést ért el a Győrben rendezett női mesterfokú bajnokság döntőjében.
Először versenyeztek idén a veszprémi tornászok
Először versenyeztek idén a veszprémi tornászok
Az éves versenyszünetet követően október 24-én állhattak újra a szerekhez az I. osztályban versenyző veszprémi tornász lányok a budapesti Központi Tornacsarnokban, ahol zárt ajtók mögött kellett számot adniuk tudásukról, de így is lenyűgöző teljesítményt nyújtottak.
Zúg a markoló, készül a tornacsarnok
Zúg a markoló, készül a tornacsarnok
A Veszprémi Torna Club (VTC) új, európai viszonylatban is kimagasló tornacsarnokának munkálatai megkezdődtek, hamarosan az alapkövet is lerakják a Városi Stadionban.