Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Már Modernával is oltanak Veszprémben

2021. január 17. 4:00
Hétvégén is folytatódott a szociális szférában dolgozók tesztelése, valamint az idős otthonokban élők beoltása koronavírus ellen.

Ahogy azt Takács Szabolcs, kormánymegbízott közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján, Veszprém megyében már három idős otthonban elvégezték a lakók beoltását, ezen a hétvégén pedig a megyeszékhelyen az Életöröm Idősek Otthonában folytatták ezt a folyamatot.

Az oltás zavartalan lebonyolítását a kormányhivatal segíti, a vakcina beadását pedig a kórházak orvosai és épolói végzik.

A Pfizer-Biontech vakcinája után már megérkezett Magyarországra az amerikai Moderna fejlesztése is, a veszprémi idősek is ezt az oltóanyagot kapták meg szombaton.

Egy lakó megkapja a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináját a veszprémi Életöröm Idősotthonban 2021. január 16-án. Országszerte oltanak a 100 főnél nagyobb idősotthonokban a koronavírus ellen a hétvégén, 34 helyszínen 3400 embernek adják be a Moderna vakcináját. MTI/Vasvári TamásEgy lakó megkapja a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináját a veszprémi Életöröm Idősotthonban 2021. január 16-án. Országszerte oltanak a 100 főnél nagyobb idősotthonokban a koronavírus ellen a hétvégén, 34 helyszínen 3400 embernek adják be a Moderna vakcináját. MTI/Vasvári Tamás

fotó: MTI/Vasvári Tamásfotó: MTI/Vasvári Tamás

Az oltási folyamat koordinálása mellett a Veszprém Megyei Kormányhivatal további teszteléseket végez, szombaton és vasárnap a Népegészségügyi Főosztály József Attila úti épületében azokat tesztelték koronavírusra, akik a szociális szférában dolgoznak és előzetesen leadták az igényüket.

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.