Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lakberendezési trendek 2021-ben

2021. január 18. 9:17

Időről időre csak kapkodjuk a fejünket, hogy micsoda változásokon mennek át a lakberendezési trendek már egy év alatt is. Ami tavaly divatosnak, modernek számított, az idén már inkább kerülendő, extrémebb esetben már-már ciki is. Színek, anyagok, formák, hangulatok – 2021 is tartogat számunkra jó pár újdonságot, de akadnak olyan lakberendezési hóbortok is, amik nagy meglepetésünkre nem tűnnek el idén sem, csupán egy picit átalakulnak.

Semmitmondó árnyalatok helyett…

2021-ben  a lágy földszínek mellett végre teret kapnak a mélyebb, sötétebb tónusok is. Nem csak kiegészítők szintjén, de a falszínek kiválasztásánál is nyugodtan lehetünk merészebbek, sőt akár már meglévő bútorainkba is új életet lehelhetünk. Ott vannak a kiváló dizájneszköznek számító öntapadós fóliák, amikkel igen egyszerűen lehet dolgozni, és amikkel igazi csodákat művelhetünk akár már egy hétvége alatt is. Kísérletezésre fel, 2021-ben semmiképp se féljünk a színektől! Mohazöld, terracotta, okkersárga – 2021-ben ezek az árnyalatok biztosan hódítanak!

Rattan és fonott bútorok

A külső és belső terekben egyaránt népszerűek lesznek a természetesség és fenntarthatóság jegyében a natúr alapanyagú bútorok. Teret kapnak a rattan és fonott típusok, amik minden térbe otthonosságot, melegséget visznek.

Ismered a terazzot?

Bár 2020-ban nagy teret kapott az eredeti márvány vagy a márvány mintás greslap a konyhától a fürdőszobáig, idén nagyot villanthatunk az ehhez hasonló terazzoval. Terazzot legelőször a XV. században Velencében készítettek eredetileg megmaradt színes márvány, kvarc vagy gránit darabkából. Különböző törmeléket használtak fel és csiszolták meg a felületet.

Kényelmes és multifunkcionális bútorok

A járvány teljesen átírta a mindennapjainkat. Egyesek teljes home office-ban kezdtek el dolgozni, és nagy valószínűséggel – ha nem is állandóan –, de 2021-ben is sokak továbbra is otthonról végzik majd a munkájukat. Tavaly szembesültünk azzal, hogy mennyire nem „munkakész” az otthonunk, ezért idén még népszerűbbek lesznek azok a többfunkciós terek és bútorok, amik megkönnyíthetik a otthon töltött hosszú órákat. A több funkciós terek kialakításában segítségünkre lehetnek különböző fali panelek, tapéták vagy a szoba többi részétől eltérő falszínek, mert így tudjuk majd jól elválasztani a munkaterünket a hétköznapi tértől. Bútorok tekintetében is érdemes lesz olyanok között nézelődni, amik nem csak kényelmesek, de az otthoni munkavégzést is megkönnyíthetik.

Rusztikus hangulat az egész lakásban

A kifejezetten rusztikus bútordarabok már 2020-ban is igazán népszerűek voltak, azonban idén még jobban bekerülnek a köztudatba, hiszen divatos lesz teljes otthonunkat rusztikus hangulatúvá varázsolni. A falusias összhatásra egyáltalán nem ciki, sőt, igazán menő lesz 2021-ben.

Kerek formák

2021-ben a kerek formák és alakzatok előtérbe kerülnek. Az ilyen formájú bútorok és kiegészítők sokkal kellemesebb és otthonosabb érzetet keltenek, hiszen éles vonalak nélkül harmonikusabb légkört teremtenek.

Lakástextíliákból is csakis természeteset

A poliészter, nylon és műselyem helyett a természetes, sőt, újrahasznosított textilek lesznek a tuti befutók 2021-ben. Mivel a fenntarthatóságnak egyre több követője akad, ha függönyöket, ágytakarókat vagy ágyneműt vásárolunk, az organikus pamut és len lesz az a két alapanyag, amivel ezt támogathatjuk.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.