Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Kulturális vonzerőkön alapuló hálózat létrehozása a Csetényi kastély látogatóközpont kialakításával

2021. január 18. 15:33
A TOP-1.2.1-15-VE1-2016-00005 azonosítószámú projekt keretében megújul a Holitscher kastély. A fejlesztés által a kastély a turisztikai szolgáltatáskínálatával hozzájárul a régió turizmusának minőségi és fenntartható fejlődéséhez, a turisztikai potenciál erősítéséhez, eredményességének javításához, valamint a munkahelyteremtéshez. A projekt európai uniós támogatás segítségével valósul meg, a vissza nem térítendő támogatás mértéke 218.584.836 Ft. A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2021. március 31.

A projekt célja Csetény Község kulturális célponttá válása, mert a település méltán kapcsolódhat be, mind a Zirc város térsége, mind a Magas-Bakony kiemelkedő látnivaló sorába. 

A fejlesztés célja, egy olyan együttműködéseken alapuló kulturális és szabadidős turizmus beindítása volt, melynek során a településre és környékére érkező turista közvetlen módon megismerheti ennek a tájegységnek az egyedi szépségéit, és ez által betekintést nyerjen a község hagyománytisztelő, közösségformáló kulturális életébe. 

A tervek alapján megújulhatott a Holitscher-kastély egy jelentős része, valamint megszépülhetett a kastély körüli park is. A kivitelezés egy része már megvalósult, a beruházáshoz kapcsolódó eszközbeszerzések 2021. március hó 31. napjára sikeresen megtörténnek. 

A fejlesztés célja volt, hogy a családosok, fiatalok, idősebbek részére a kulturális ismeretek bővítése mellett aktív szórakozási lehetőséget biztosítsunk; új turisztikai attrakciókat építsünk ki; egész évben nyitva tartó kastély és park várja az ide látogatókat; ökumenikus együttműködés; vonzó turisztikai attrakciók és helyszínek.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.