2021. november 29.
//
Taksony névnap

Országosan is egyedülálló fejlesztés kezdődött a Jendrassik-Venesz Technikumban

A kormányzati Modern Városok Programnak köszönhetően több mint 2,5 milliárd forintból építik ujjá a tanműhelyt, építenek új iskolai szárnyat, és szereznek be eszközöket a veszprémi középiskolában.

A VSZC Jendrassik-Venesz Technikumának több mint 2,5 milliárd forintos fejlesztése is része annak az összesen 9 milliárd forintos projektnek, melyben két helyszínen, Iparos Park néven hoznak létre képzőközpontokat Veszprémben. A kormány által finanszírozott és a Modern Városok Program keretében megvalósuló beruházás másik helyszíne a Szakipari Ágazati Képzőközpont létrehozása lesz a Házgyári úton. A fejlesztésekkel a CNC forgácsoló, a CNC gépkezelő, a CNC programozó, a műszerész és szerszámkészítő szakmákat kívánják erősíteni.

-A beruházások célja, hogy olyan oktatási célú infrastrukturális fejlesztéseket és eszközbeszerzéseket hajtsunk végre, amellyel a veszprémi diákokoknak használható, a 21. század ipari körülményeit adaptáló tudást adhassunk, valamint hogy a szakoktatóknak, szakmabeli munkavállalóknak lehetőségük legyen megismerkedni a legújabb technológiákkal, és az iparági fejlesztésekkel – mondta Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja kedd délelőtt a Jendrassik-Venesz középiskolában, ahol egy nappal korábban kezdődtek a munkálatok. A kancellár szerint a projekt nem csak a megyében, hanem országosan is egyedülálló fejlesztés.

Elmondta, a Jendrassik-Venesz Technikum projektelem részeként:

 • A meglévő 1200 m2-es tanműhely teljeskörű energetikai korszerűsítésen esik át,
  (tetőszigetelés, nyilászárócsere, homlokzatszigetelés, belső burkolatcsere, elektromos hálózat csere, vizesblokk felújítása)
   
 • Új, 900 m2-es iskolaszárnyat építenek,
  (10 új tanterem vizesblokkokkal, tanári szobákkal két szinten)
   
 • Új CNC tanműhelyt és raktárhelyiséget alakítanak ki közel 300 m2-en.

Az infrastrukturális fejlesztés mintegy 2,4 milliárd forintba, az eszközbeszerzés 260 millió forintba kerül. A most megkezdett beruházást várhatóan 2022. márciusában adják át.

Hegedűs Barbara alpolgármester és Pap Máté VSZC-kancellár a SZC Jendrassik-Venesz iskolánánál tartott sajtótájékoztatón 2021. január 19-én.Hegedűs Barbara alpolgármester és Pap Máté VSZC-kancellár a SZC Jendrassik-Venesz iskolánánál tartott sajtótájékoztatón 2021. január 19-én.

Hegedűs Barbara alpolgármester a sajtóeseményen kiemelte, a Modern Városok Program Veszprémben 13 projeket finanszíroz összesen 130 milliárd forint értékben. Ennek leglátványosabb elemei már zajlanak, ide tartozik az új uszoda és az új tornászgyakorló építése valamint a Csermák Antal Zeneiskola megújítása.

A most megkezdett iskolai fejlesztéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, a szakképzési fejlesztés infrastrukturális támogatása megalapozza, hogy a diákok megfelelő gyakorlati tudásra tegyenek szert a munkaerőpiacra való belépés előtt.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Átadták a Veszprémi Tornacsarnokot
Átadták a Veszprémi Tornacsarnokot
Egy évvel az alapkőletétel után, szerdán hivatalosan is átadták a Veszprémi Tornacsarnokot, amely európai szinten is kiemelkedő sportlétesítmény lett. A Veszprémi Torna Club (VTC) növendékei már birtokba is vehették új, álomszerű otthonukat, amely továbbra is a Városi Stadionban található.
Elkészült az uszoda, épül a színház, tervezik a völgyhidat
Elkészült az uszoda, épül a színház, tervezik a völgyhidat
A Modern Városok Program idén átadott projektjeiről és folyamatban lévő beruházásairól számolt be hétfői sajtótájékoztatóján Hegedűs Barbara alpolgármester.
Jövő héten elindul Veszprém legnagyobb belterületi útfejlesztési programja
Jövő héten elindul Veszprém legnagyobb belterületi útfejlesztési programja
Jövő héten elindul az a nagyszabású útfelújítási program, amelynek keretében több, mint 30 belterületi út újul meg Veszprémben. Elsőként a Festő utcában kezdik meg a munkát, ahol az építkezést megelőzően Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő tartottak sajtótájékoztatót, amelyen a többi útszakasz helyzetéről és a munkák tervezett ütemezéséről is szó esett.
Kívül-belül megújult a Csermák Antal Zeneiskola
Kívül-belül megújult a Csermák Antal Zeneiskola
A Modern Városok Program keretében több mint 1,6 milliárd forintos állami támogatásból megvalósult fejlesztés részeként új tan- és hangszeres termek, megszépült folyosók, valamint nagyobb ruhatár és büfé várja a tanulókat az új tanévben.
Új nagymacska bemutató komplexum és háziállat kifutó épül a Veszprémi Állatkertben
Új nagymacska bemutató komplexum és háziállat kifutó épül a Veszprémi Állatkertben
Új otthont kapnak a tigrisek, hiúzok és hópárducok. Összesen 3 hektáron újul meg a megyeszékhely vadasparkja.