2021. május 8.
//
Mihály névnap

Országosan is egyedülálló fejlesztés kezdődött a Jendrassik-Venesz Technikumban

A kormányzati Modern Városok Programnak köszönhetően több mint 2,5 milliárd forintból építik ujjá a tanműhelyt, építenek új iskolai szárnyat, és szereznek be eszközöket a veszprémi középiskolában.

A VSZC Jendrassik-Venesz Technikumának több mint 2,5 milliárd forintos fejlesztése is része annak az összesen 9 milliárd forintos projektnek, melyben két helyszínen, Iparos Park néven hoznak létre képzőközpontokat Veszprémben. A kormány által finanszírozott és a Modern Városok Program keretében megvalósuló beruházás másik helyszíne a Szakipari Ágazati Képzőközpont létrehozása lesz a Házgyári úton. A fejlesztésekkel a CNC forgácsoló, a CNC gépkezelő, a CNC programozó, a műszerész és szerszámkészítő szakmákat kívánják erősíteni.

-A beruházások célja, hogy olyan oktatási célú infrastrukturális fejlesztéseket és eszközbeszerzéseket hajtsunk végre, amellyel a veszprémi diákokoknak használható, a 21. század ipari körülményeit adaptáló tudást adhassunk, valamint hogy a szakoktatóknak, szakmabeli munkavállalóknak lehetőségük legyen megismerkedni a legújabb technológiákkal, és az iparági fejlesztésekkel – mondta Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja kedd délelőtt a Jendrassik-Venesz középiskolában, ahol egy nappal korábban kezdődtek a munkálatok. A kancellár szerint a projekt nem csak a megyében, hanem országosan is egyedülálló fejlesztés.

Elmondta, a Jendrassik-Venesz Technikum projektelem részeként:

 • A meglévő 1200 m2-es tanműhely teljeskörű energetikai korszerűsítésen esik át,
  (tetőszigetelés, nyilászárócsere, homlokzatszigetelés, belső burkolatcsere, elektromos hálózat csere, vizesblokk felújítása)
   
 • Új, 900 m2-es iskolaszárnyat építenek,
  (10 új tanterem vizesblokkokkal, tanári szobákkal két szinten)
   
 • Új CNC tanműhelyt és raktárhelyiséget alakítanak ki közel 300 m2-en.

Az infrastrukturális fejlesztés mintegy 2,4 milliárd forintba, az eszközbeszerzés 260 millió forintba kerül. A most megkezdett beruházást várhatóan 2022. márciusában adják át.

Hegedűs Barbara alpolgármester és Pap Máté VSZC-kancellár a SZC Jendrassik-Venesz iskolánánál tartott sajtótájékoztatón 2021. január 19-én.Hegedűs Barbara alpolgármester és Pap Máté VSZC-kancellár a SZC Jendrassik-Venesz iskolánánál tartott sajtótájékoztatón 2021. január 19-én.

Hegedűs Barbara alpolgármester a sajtóeseményen kiemelte, a Modern Városok Program Veszprémben 13 projeket finanszíroz összesen 130 milliárd forint értékben. Ennek leglátványosabb elemei már zajlanak, ide tartozik az új uszoda és az új tornászgyakorló építése valamint a Csermák Antal Zeneiskola megújítása.

A most megkezdett iskolai fejlesztéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, a szakképzési fejlesztés infrastrukturális támogatása megalapozza, hogy a diákok megfelelő gyakorlati tudásra tegyenek szert a munkaerőpiacra való belépés előtt.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

4,5 milliárd forint érkezik Veszprémbe az úthálózat javítására
4,5 milliárd forint érkezik Veszprémbe az úthálózat javítására
A kormányzati Modern Városok Program keretében a belterületi utakat és a hozzájuk kapcsolódó tereket újítják fel 2022 év végéig. Az önkormányzat 800 millió forinttal egészíti ki a támogatást – jelentette be Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula polgármester csütörtök délelőtt Veszprémben.
Ismeretlen nézőpont a színházfelújításról
Ismeretlen nézőpont a színházfelújításról
A Petőfi Színház 1988-as felújítását és bővítését tervező Ybl-díjas építész írt cikket a teátrum múltjáról és a tervezett rekonstrukcióról.
Bokrétaünnep a veszprémi tornászgyakorlónál
Bokrétaünnep a veszprémi tornászgyakorlónál
Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnokának alapkövét szeptemberben tették le. A tervek szerint év végén adhatják át az új létesítményt.
Lezárult az állatkert történetének legnagyobb fejlesztése
Lezárult az állatkert történetének legnagyobb fejlesztése
A Modern Városok Programban meghirdetett fejlesztések közül elsőként az állatkert projektjei zárultak le, de ahogy a szerda délelőtti projektzáró sajtótájékoztatón elhangzott, a jövőben is vannak még nagyszabású tervek. Ahogy a kormánybiztos fogalmazott: a veszprémi fejlesztéseket a tudatosság jellemzi.
Még rom, de jövőre belülről is teljesen megújul a Csermák Antal Zeneiskola
Még rom, de jövőre belülről is teljesen megújul a Csermák Antal Zeneiskola
A 2015-ös külső felújítást követően jövőre nagyobb alapterülettel nyithat meg a városi zenede. A kormány 1,65 milliárd forinttal támogatja a felújítási projektet.