Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
2°C
2024. március 19. József
Veszprém
2°C

Országosan is egyedülálló fejlesztés kezdődött a Jendrassik-Venesz Technikumban

2021. január 19. 12:39
A kormányzati Modern Városok Programnak köszönhetően több mint 2,5 milliárd forintból építik ujjá a tanműhelyt, építenek új iskolai szárnyat, és szereznek be eszközöket a veszprémi középiskolában.

A VSZC Jendrassik-Venesz Technikumának több mint 2,5 milliárd forintos fejlesztése is része annak az összesen 9 milliárd forintos projektnek, melyben két helyszínen, Iparos Park néven hoznak létre képzőközpontokat Veszprémben. A kormány által finanszírozott és a Modern Városok Program keretében megvalósuló beruházás másik helyszíne a Szakipari Ágazati Képzőközpont létrehozása lesz a Házgyári úton. A fejlesztésekkel a CNC forgácsoló, a CNC gépkezelő, a CNC programozó, a műszerész és szerszámkészítő szakmákat kívánják erősíteni.

-A beruházások célja, hogy olyan oktatási célú infrastrukturális fejlesztéseket és eszközbeszerzéseket hajtsunk végre, amellyel a veszprémi diákokoknak használható, a 21. század ipari körülményeit adaptáló tudást adhassunk, valamint hogy a szakoktatóknak, szakmabeli munkavállalóknak lehetőségük legyen megismerkedni a legújabb technológiákkal, és az iparági fejlesztésekkel – mondta Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja kedd délelőtt a Jendrassik-Venesz középiskolában, ahol egy nappal korábban kezdődtek a munkálatok. A kancellár szerint a projekt nem csak a megyében, hanem országosan is egyedülálló fejlesztés.

Elmondta, a Jendrassik-Venesz Technikum projektelem részeként:

  • A meglévő 1200 m2-es tanműhely teljeskörű energetikai korszerűsítésen esik át,
    (tetőszigetelés, nyilászárócsere, homlokzatszigetelés, belső burkolatcsere, elektromos hálózat csere, vizesblokk felújítása)
     
  • Új, 900 m2-es iskolaszárnyat építenek,
    (10 új tanterem vizesblokkokkal, tanári szobákkal két szinten)
     
  • Új CNC tanműhelyt és raktárhelyiséget alakítanak ki közel 300 m2-en.

Az infrastrukturális fejlesztés mintegy 2,4 milliárd forintba, az eszközbeszerzés 260 millió forintba kerül. A most megkezdett beruházást várhatóan 2022. márciusában adják át.

Hegedűs Barbara alpolgármester és Pap Máté VSZC-kancellár a SZC Jendrassik-Venesz iskolánánál tartott sajtótájékoztatón 2021. január 19-én.Hegedűs Barbara alpolgármester és Pap Máté VSZC-kancellár a SZC Jendrassik-Venesz iskolánánál tartott sajtótájékoztatón 2021. január 19-én.

Hegedűs Barbara alpolgármester a sajtóeseményen kiemelte, a Modern Városok Program Veszprémben 13 projeket finanszíroz összesen 130 milliárd forint értékben. Ennek leglátványosabb elemei már zajlanak, ide tartozik az új uszoda és az új tornászgyakorló építése valamint a Csermák Antal Zeneiskola megújítása.

A most megkezdett iskolai fejlesztéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, a szakképzési fejlesztés infrastrukturális támogatása megalapozza, hogy a diákok megfelelő gyakorlati tudásra tegyenek szert a munkaerőpiacra való belépés előtt.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Megkezdődik a Veszprémvölgyi utca felújítása útfelújítás Megkezdődik a Veszprémvölgyi utca felújítása Március 18-án felvonul a kivitelező, és megkezdi a Veszprémvölgyi utca felújítását. Az utcába csak a lakók hajthatnak be a munkálatok ideje alatt. 2024. március 13. 13:18 Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka útfelújítás Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka Befejeződött a József Attila utca felújítása, de a városban nem állnak meg az útrekonstrukciós munkák, jövőre további helyszíneken folytatják. 2023. december 18. 11:29 A vidéki élet szépségeivel ismerkedhetünk a Veszprémi Állatkertben A vidéki élet szépségeivel ismerkedhetünk a Veszprémi Állatkertben Csütörtök délelőtt hivatalosan is átadták a Veszprémi Állatkert egyik legnagyobb és legújabb fejlesztését, a háziállat-bemutatót. A látogatók így közvetlen közelről ismerkedhetnek meg a legkülönfélébb magyar háztáji és haszonállatokkal, mint például a magyar tarka szarvasmarha, a szőke mangalica vagy a kendermagos magyar tyúk. Amellett, hogy számos érdekességet megtudhatnak legjellegzetesebb hazai állatainkról, igazi "állatovi" is várja az ide látogatókat, ugyanis számos kisállat: bocik, csacsik és malacok futkároznak az új kifutókban. 2023. június 22. 17:13 Két újabb épülettel lett gazdagabb a Veszprémi Petőfi Színház Modern Városok Program Két újabb épülettel lett gazdagabb a Veszprémi Petőfi Színház Elkészült a Veszprémi Petőfi Színház új épületegyüttese az Óvári Ferenc utcában, ami számos színházi háttérmunkának ad otthont, de bizonyos része a közönségnek is nyitott lesz. 2023. június 7. 17:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.