2022. augusztus 19.
//
Huba névnap

Országosan is egyedülálló fejlesztés kezdődött a Jendrassik-Venesz Technikumban

A kormányzati Modern Városok Programnak köszönhetően több mint 2,5 milliárd forintból építik ujjá a tanműhelyt, építenek új iskolai szárnyat, és szereznek be eszközöket a veszprémi középiskolában.

A VSZC Jendrassik-Venesz Technikumának több mint 2,5 milliárd forintos fejlesztése is része annak az összesen 9 milliárd forintos projektnek, melyben két helyszínen, Iparos Park néven hoznak létre képzőközpontokat Veszprémben. A kormány által finanszírozott és a Modern Városok Program keretében megvalósuló beruházás másik helyszíne a Szakipari Ágazati Képzőközpont létrehozása lesz a Házgyári úton. A fejlesztésekkel a CNC forgácsoló, a CNC gépkezelő, a CNC programozó, a műszerész és szerszámkészítő szakmákat kívánják erősíteni.

-A beruházások célja, hogy olyan oktatási célú infrastrukturális fejlesztéseket és eszközbeszerzéseket hajtsunk végre, amellyel a veszprémi diákokoknak használható, a 21. század ipari körülményeit adaptáló tudást adhassunk, valamint hogy a szakoktatóknak, szakmabeli munkavállalóknak lehetőségük legyen megismerkedni a legújabb technológiákkal, és az iparági fejlesztésekkel – mondta Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja kedd délelőtt a Jendrassik-Venesz középiskolában, ahol egy nappal korábban kezdődtek a munkálatok. A kancellár szerint a projekt nem csak a megyében, hanem országosan is egyedülálló fejlesztés.

Elmondta, a Jendrassik-Venesz Technikum projektelem részeként:

 • A meglévő 1200 m2-es tanműhely teljeskörű energetikai korszerűsítésen esik át,
  (tetőszigetelés, nyilászárócsere, homlokzatszigetelés, belső burkolatcsere, elektromos hálózat csere, vizesblokk felújítása)
   
 • Új, 900 m2-es iskolaszárnyat építenek,
  (10 új tanterem vizesblokkokkal, tanári szobákkal két szinten)
   
 • Új CNC tanműhelyt és raktárhelyiséget alakítanak ki közel 300 m2-en.

Az infrastrukturális fejlesztés mintegy 2,4 milliárd forintba, az eszközbeszerzés 260 millió forintba kerül. A most megkezdett beruházást várhatóan 2022. márciusában adják át.

Hegedűs Barbara alpolgármester és Pap Máté VSZC-kancellár a SZC Jendrassik-Venesz iskolánánál tartott sajtótájékoztatón 2021. január 19-én.Hegedűs Barbara alpolgármester és Pap Máté VSZC-kancellár a SZC Jendrassik-Venesz iskolánánál tartott sajtótájékoztatón 2021. január 19-én.

Hegedűs Barbara alpolgármester a sajtóeseményen kiemelte, a Modern Városok Program Veszprémben 13 projeket finanszíroz összesen 130 milliárd forint értékben. Ennek leglátványosabb elemei már zajlanak, ide tartozik az új uszoda és az új tornászgyakorló építése valamint a Csermák Antal Zeneiskola megújítása.

A most megkezdett iskolai fejlesztéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, a szakképzési fejlesztés infrastrukturális támogatása megalapozza, hogy a diákok megfelelő gyakorlati tudásra tegyenek szert a munkaerőpiacra való belépés előtt.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Jövő héten megkezdődik a kádártai és gyulafirátóti utak felújítása
Jövő héten megkezdődik a kádártai és gyulafirátóti utak felújítása
A Modern Városok Program keretében, mintegy 650 millió forintból újul meg az egykori 82-es út nyomvonala.
Hamarosan beköltözhet a Veszprémi Petőfi Színház a régi zeneiskola épületébe
Hamarosan beköltözhet a Veszprémi Petőfi Színház a régi zeneiskola épületébe
Nemsokára a Veszprémi Petőfi Színház lakja be a régi zeneiskolát, amely nagymértékű fejlesztésen esett át. Az ősszel átadandó épületbe a teátrum számos tára költözik majd át.
Elsőként a Festő utca rekonstrukciója készült el
Elsőként a Festő utca rekonstrukciója készült el
Jelenleg is több helyen zajlanak belterületi útfelújítások Veszprémben, a Festő utca viszont már teljes egészében elkészült, ahol ráadásul megoldották a vízelvezetést, új járdát és parkolóhelyeket is kialakítottak. A beruházás részleteiről Halmay Gábor és Bázsa Botond önkormányzati képviselők tartottak sajtótájékoztatót hétfőn, ahol elhangzott, mely szakaszokon várható még munka a közeljövőben.
Újabb utcákon fejeződik be a felújítás a napokban
Újabb utcákon fejeződik be a felújítás a napokban
A Csererdőben is végéhez közeledik a Modern Városok Programban zajló útfejlesztés első üteme.
Végéhez ér a Hunyadi utca felújítása
Végéhez ér a Hunyadi utca felújítása
Kovács Áron, a városrész képviselője a helyszínen tájékoztatott a felújításról.