2021. március 2.
//
Lujza névnap

Még inkább kinyitjuk Veszprémet

2021. január 20. 4:00
Új rovat indul a Vehíren, ahol vendégíróink egyéni gondolatain keresztül szeretnénk új megközelítésben rávilágítani a veszprémi közéleti és kulturális témákra, gondolatébresztő vitákat indítani, amelyekből mindenki meríthet.

Sokat gondolkodtunk a Vehír szerkesztőségében azon, hogy hogyan tudnánk még több helyi értéket átadni olvasóinknak. Olyan gondolatokat megosztani, amelyek a mindennapok monotonitásából kiszakadva előremozdítják a helyi közösséget, amelyek rólunk és nekünk szólnak, de nem próbálják megváltani a világot.

Abban mindannyian egyetértettünk elfogultság nélkül, hogy Veszprém különleges város, amely elsősorban az itt élők gondolkodásában, kreativitásában és kritikusságában nyilvánul meg.

Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy új rovatunkban erre az adottságra építünk.

Olyan közéleti és kulturális szereplőket kerestünk meg, akiknek látásmódja és kiforrott véleménye olyan értékkel bír, amelyeket érdemes megosztani a tágabb közösséggel is.

A Vehírnél elkötelezettek vagyunk a hiteles tájékoztatás mellett, de ugyanúgy kötelességünknek érezzük, hogy teret adjunk a helyi véleményeknek, adott esetben kritikáknak is.

Vendégíróink a következő időszakban hétről hétre publikálni fognak a portálon, minden esetben hozzájuk közel álló, személyes, mégis sokakat érintő témákban.

Nem az a célunk, hogy megváltoztassuk az emberek véleményét, hanem, hogy nyissunk egymás felé és elinduljon egy közös gondolkodás.

A publikációk a csütörtöktől induló Vendégkönyv címet viselő rovatunkban lesznek elérhetőek.

vehir.hu

További cikkek

Kovács: az önkormányzat ne vegyen fel hitelt válság idején!
Kovács: az önkormányzat ne vegyen fel hitelt válság idején!
Bár vannak a költségvetésnek pozitív elemei, összességében mégsem támogatta az elfogadását Kovács Rajmund független önkormányzati képviselő. Hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, miért.
Gőzerővel dolgozik az úthibák javításán a Magyar Közút
Gőzerővel dolgozik az úthibák javításán a Magyar Közút
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt két hétben a téli időszak végén keletkezett burkolathibák javítására helyezte a hangsúlyt, melynek során csak február második felében több mint 1600 tonna aszfaltot dolgozott be az országos hálózaton.
A gazdaságot is magasabb fokozatba kapcsolná a versenypálya
A gazdaságot is magasabb fokozatba kapcsolná a versenypálya
Hajdúnánás mellett épülhet meg a MotoGP majdani Magyar Nagydíját is befogadó versenypálya. Milyen hatással lesz a kiépülő infrastruktúra a magyar motorsportra és a térség gazdaságára? Többek között erről beszélgettünk Talmácsi Gábor gyorsaságimotoros világbajnokkal, a projekt sportszakmai szakértőjével.
Fidesz-KDNP: Veszprém idei költségvetése megbízható
Fidesz-KDNP: Veszprém idei költségvetése megbízható
A Fidesz-KDNP frakciója reagált a helyi ellenzék költségvetési kritikáira.
Beoltották Orbán Viktort
Beoltották Orbán Viktort
Beoltották a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájával Orbán Viktor miniszterelnököt. Az erről készült fényképeket a kormányfő Facebook-oldalára tették fel vasárnap délelőtt.