Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A diákok az iskolában maradtak, a színészek pedig mentek

2021. január 22. 17:00
A magyar kultúra napja alkalmából kétnapos turnéba kezdett a Petőfi Színház. A teátrum művészei a helyi iskolákba látogattak el tematikus műsorukkal, amelyben felidéztek verseket, népdalokat, népmeséket és a Himnuszt is.

A „Maradj az iskolában, majd mi megyünk!” nem az első olyan kezdeményezése a Petőfi Színháznak, ahol a művészek kilépnek a színház falai mögül és lelépnek a színpadról azért, hogy a pandémia miatt jelenleg kötelezően zárva tartott intézmény előadásait elvigyék a házak alá, az idős otthonok udvarára és, mint legutóbb az iskolákba.

Hagyomány, hogy a január 22-ei magyar kultúra napján a Petőfi Színház tematikus műsorral készül, elsősorban a diákság részére. Ez a felkészülés idén sem maradt el, csupán az előadás helyszíne változott meg.

Január 21-én és 22-én összesen 10 helyi általános iskolát látogattak meg, ahol népdalokat, népmeséket, irodalmi művekből részleteket, megzenésített verseket, valamint a Himnusz néhány versszakát is előadták, korosztálynak megfelelően a művészek.

Az előadásokon Oberfrank Pál, a színház igazgatója többször is hangsúlyozta a gyerekeknek, hogy mennyire érdemes elmélyülni a magyar kultúrában, felfedezni és megismerni a magyar irodalom jelentős alakjait és az ő életművüket.

A színház tájékoztatása szerint szinte minden veszprémi iskola örömmel csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, amelyen a védőintézkedéseket betartva, tehát nyílt téren, egymástól megfelelő távolság tartása mellett léptek fel az alsó és felső tagozatos diákok előtt a Petőfi Színház színművészei.

A "Maradj az iskolában, majd mi megyünk!" akcióban résztvevő iskolák: Dózsa György Általános Iskola, Rózsa Úti Általános Iskola, Deák Ferenc Általános Iskola, Simonyi Zsigmond Általános Iskola, Hriszto Botev Általános Iskola, Gyulaffy László Általános Iskola, Cholnoky Jenő Általános Iskola, Báthory István Általános Iskola, Kossuth Lajos Általános Iskola, Bárczi Gusztáv Általános Iskola.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00 VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! Petőfi Színház VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! 2024. április 19-20-21. között hetedik alkalommal várja az érdeklődő közönséget a Veszprémi Petőfi Színházban a szíveket, lelkeket feltöltő, aktuális problémákat a színház- és társművészetekkel feldolgozó, segítő, tükröt tartó Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja. 2024. április 10. 11:22 Jászai Mari-díjat kapott Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház színművésze Jászai Mari-díjat kapott Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház színművésze A hírről a színház is beszámolt, amiben az egész társulat gratulál Kőrösi Csabának. 2024. március 14. 22:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.