Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C

Közös filmes programokkal készül Veszprém és Balatonfüred

2021. január 23. 14:57 // Forrás: mti
Közösen készül Veszprém és Balatonfüred az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programra, az együttműködésben különösen nagy hangsúlyt kapnak majd a filmes események - jelentette be pénteki balatonfüredi sajtótájékoztatóján a program kormánybiztosa.

Navracsics Tibor elmondta, hogy a 2020-ban sikeresen megrendezett filmpikniket idén és a következő években is szeretnék megtartani kibővített formában: a tervek szerint Veszprém és Balatonfüred mellett Balatonalmádi is csatlakozna a programhoz. Ezen kívül a tervezett események között szerepel egy filmszemle is.

Veszprém és térsége hálózatot alkot, a királynék városa nem létezhet a Bakony-Balaton régió nélkül, ezt szeretnék kifejezésre juttatni a programok megvalósításakor is - hangsúlyozta.

2020-ban a Filpiknik egyik vetítésén az Expresszóban2020-ban a Filpiknik egyik vetítésén az Expresszóban

Mint mondta, Veszprém és Balatonfüred között évszázadok óta nagyon szoros a kapcsolat az élet számos területén, ami jó alapot jelent az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat eseményein való közös munkálkodáshoz.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy olyan programokat szeretnének szervezni 2023-ban, amelyeket az azt követő időszakban is meg lehet valósítani.

Navracsics Tibor, az Európa Kulturális Fővárosa program koordinálásáért felelős kormánybiztos (b2) beszél, mellette Bóka István (Fidesz-KDNP) Balatonfüred polgármestere (b) és Tárnoki Richárd, Balatonfüred főjegyzője (b3) a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programról szóló együttműködési megállapodásról, Balatonfüred csatlakozásáról az EKF programjaihoz tartott sajtótájékoztatón a magyar kultúra napján Balatonfüreden, a Vaszary Galériában 2021. január 22-én. Közösen készül Veszprém és Balatonfüred a Bakony-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Programra (EKF), különösen nagy hangsúlyt kapnak majd a filmes események, mint a Filmpiknik és a filmszemle. MTI/Vasvári TamásNavracsics Tibor, az Európa Kulturális Fővárosa program koordinálásáért felelős kormánybiztos (b2) beszél, mellette Bóka István (Fidesz-KDNP) Balatonfüred polgármestere (b) és Tárnoki Richárd, Balatonfüred főjegyzője (b3) a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programról szóló együttműködési megállapodásról, Balatonfüred csatlakozásáról az EKF programjaihoz tartott sajtótájékoztatón a magyar kultúra napján Balatonfüreden, a Vaszary Galériában 2021. január 22-én. Közösen készül Veszprém és Balatonfüred a Bakony-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Programra (EKF), különösen nagy hangsúlyt kapnak majd a filmes események, mint a Filmpiknik és a filmszemle. MTI/Vasvári Tamás

Nemcsak nyáron szeretnék megtölteni élettel a várost, hanem egész évre szóló programsorozatot kívánnak rendezni, ehhez pedig infrastrukturális fejlesztéseket is terveznek - tette hozzá.

Megjegyezte, hogy nem csupán új programok megvalósításán dolgoznak, hanem az olyan, már ismert, népszerű események megszervezésén is, mint a Quasimodo-költőverseny vagy a Hamvas-napok. Ezen kívül irodalmi szalon, kertmozi és egy kiállítótér megvalósítása is szerepel a tervek között - fűzte hozzá Bóka István.

vehir.hu
további cikkek
Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja A Balaton környezetében épített példaértékű új, illetve felújított, bővített, átalakított meglevő épületek elismerésére életre hívott díjjal idén családi házat, CLT pavilont, képzőművészeti gyűjteményt és borteraszt is jutalmazott a bírálóbizottság, amelyek között az egyik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően újult meg Balatonfüreden. ma 10:47 Rajzold meg a kedvenc EKF élményedet! Rajzold meg a kedvenc EKF élményedet! Rajzpályáztatot hirdet a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. 2024. április 10. 10:13 Európa szintű kiállítás nyílt a Várbörtön Múzeumban Európa szintű kiállítás nyílt a Várbörtön Múzeumban Nem csupán a régmúlt történeteit meséli el, komoly morális kérdéseket is felvet a Várbörtönben kialakított „Ember a rács mögött” című kiállítás, aminek hivatalos megnyitóját kedden délután tartották, most pedig már bárki szabadon látogathatja. Hogyan lehet büntetni úgy, hogy közben ne vegyük el a lehetőségét, hogy az ember visszailleszkedjen a társadalomba? Utópia mindez, vagy realitás? A választ a látogatókra bízzák miután megismerték Európa utolsó várbörtönéből kialakított múzeumot Veszprémben. 2024. április 3. 1:50 A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. 2024. március 29. 2:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.