2021. június 15.
//
Jolán névnap

Embercsempészt és illegális bevándorlókat fogtak a nyolcason

2021. január 27. 12:45
police.hu

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján szerda reggel a 8-as számú főúton, Ajka-Bakonygyepes közelében állítottak meg egy osztrák rendszámú személygépkocsit, amit egy szír férfi vezetett.

fotó: police.hufotó: police.hu

A járműben – ami Ausztria felé haladt – a sofőrön kívül hat illegális bevándorló utazott. Utóbbiak jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

A sofőrt, valamint az utasokat előállították. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális bevándorlók ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. A szír gépjárművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

vehir.hu

További cikkek

Addig bántalmazta volt élettársát, amíg az le nem mondott a közös gyerekükről
Addig bántalmazta volt élettársát, amíg az le nem mondott a közös gyerekükről
Kényszerítés hatósági eljárásban és kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki gyermeke édesanyjával szemben tanúsított erőszakos, megalázó magatartást – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.
Rátámadt az ellenőrökre a veszprémi szállásadó
Rátámadt az ellenőrökre a veszprémi szállásadó
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal revizorai egy veszprémi szállást kerestek fel, de az ellenőrzésből hivatalos személy elleni erőszak és rendőrségi ügy kerekedett.
Eltiltva és bedrogozva vezetett
Eltiltva és bedrogozva vezetett
A rendőri jelzés ellenére nem állt meg motorjával egy férfi Veszprémben, majd később futva menekült a járőrök elől.
Lövöldözés volt Budapesten
Lövöldözés volt Budapesten
Lövések is eldördültek, miután két társaság összeverekedett a IX. és a XIX. kerület határán, a Határ úton - erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn az MTI információit.
A legjobban közlekedő családot keresik
A legjobban közlekedő családot keresik
Idén tizedik alkalommal rendezi meg a rendőrség a Közlekedik a család közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot. Saját tudásuk felmérése mellett a családok egy SKODA KAMIQ személyautót is nyerhetnek a versenyen, melynek megyei döntőjét szombaton tartották Veszprémben.