2021. augusztus 1.
//
Boglárka névnap

Önkormányzati segítségre is számíthatnak a veszprémi vendéglátóhelyek

Konzultációra hívta a polgármester a helyi vendéglátósokat, hogy közösen határozzák meg, milyen segítséget tud adni az önkormányzat ahhoz, hogy a vállalkozások átvészeljék ezt az időszakot, amikor nem tudják azt a szolgáltatást végezni, ami mellett elköteleződtek.

Veszprémben közel 300 vendéglátóhely működik, ebben benne vannak a kisebb kávézók, kocsmák, valamint a nagyobb, ismertebb éttermek is. A vendéglátóhely jellegétől függetlenül egy közös van bennük: hónapok óta a járványhelyzet leküzdése érdekében hozott korlátozó intézkedések miatt nem tudnak kinyitni, vagy hosszabb távon fenntartható módon üzemelni.

Porga Gyula polgármester annak érdekében, hogy a helyi vállalkozások átvészeljék ezt a megterhelő időszakot, konzultációra hívta a vendéglátóhelyek tulajdonosait, hogy meghallgatva a különböző nehézségeket, közösen határozzák meg, milyen módon tud az önkormányzat leghatékonyabban és célzottan segíteni.

Fontos, hogy az állami segítség mellett a helyi közösség, a veszprémiek is segítséget tudjanak nyújtani a helyi vállalkozásoknak.

Fogalmazott a polgármester abban a videóüzenetében, amit közösségi oldalára töltött fel a konzultáció kapcsán.

Porga Gyula polgármesterPorga Gyula polgármester

Porga Gyula kiemelte, hogy elképzelésük és ötleteik voltak már erre vonatkozóan, de valódi, kézzelfogható segítséget akkor tudnak a leghatékonyabban nyújtani, ha személyesen hallgatják meg az érintett vállalkozások vezetőit.

A polgármester azt ígérte, hogy a szerdai találkozó után összesítik az elhangzottakat és ezek alapján alakítják ki azt a célzott támogatási rendszert, amivel a helyi vendéglátósok élhetnek majd. Erről pedig szintén tájékoztatják majd a helyieket.

archív fotó egy veszprémi vendéglátóhelyrőlarchív fotó egy veszprémi vendéglátóhelyről

Információink szerint a találkozó konstruktív volt, számos igény és ötlet megfogalmazódott, ugyanakkor abban az összes vendéglátós egyet értett, hogy legszívesebben ismét dolgoznának, hogy maguk keressék meg a működéshez szükséges pénzt. Úgy tudjuk, voltak olyan nagyobb éttermek is, akik már előre jelezték, hogy a kisebb vállalkozások javára lemondanának a későbbi támogatás rájuk eső részéről, de ezen kívül is felmerült több olyan lehetőség, amivel a vendéglátóhelyek az állami és önkormányzati segítségen felül egymást is ki tudják segíteni ebben az időszakban.

A támogatás konkrét formájáról mi is hírt fogunk adni, amikor az nyilvánossá válik.

Hajas Bálint

További cikkek

Az Auer Fesztivállal kezdődik jövő héten a veszprémi fesztiválszezon
Az Auer Fesztivállal kezdődik jövő héten a veszprémi fesztiválszezon
Hetedik alkalommal rendezik meg az Auer Lipót hegedűművész nevét viselő fesztivált augusztus 3–8. között. A programokról sajtótájékoztatón számoltak be kedden a Hangvillában.
A Cholnoky család örökségét ápolják
A Cholnoky család örökségét ápolják
Széleskörű projekt indult az Európa Kulturális Fővárosa program keretein belül a Cholnoky család történetének, munkásságának, művészetének feldolgozására és bemutatására.
Bejelentették az idei Rozé Rizling Jazz Napok fellépőit
Bejelentették az idei Rozé Rizling Jazz Napok fellépőit
Augusztus 13. és 22. között rendezik meg a VeszprémFest hagyományos kísérőrendezvényét, a Rozé Rizling Jazz Napokat. Kiderült, kiket láthatunk a színpadon és mely borászok termékeit kóstolhatjuk meg.
Pro Meritis díjat vehetett át Rybár Olivér
Pro Meritis díjat vehetett át Rybár Olivér
Az elismerést péntek délután adta át Porga Gyula polgármester a Laczkó Dezső Múzeumnál.
A lakosságot legkevésbé terhelő megoldást várnak a veszprémi képviselők a kormánytól a rátóti katonai bázis ügyében
A lakosságot legkevésbé terhelő megoldást várnak a veszprémi képviselők a kormánytól a rátóti katonai bázis ügyében
Egyhangú szavazással kérik a Gyulafirátót mellett létesítendő katonai bázis terveinek újragondolását a kormánytól a veszprémi önkormányzati képviselők.