Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Önkormányzati segítségre is számíthatnak a veszprémi vendéglátóhelyek

2021. február 4. 10:38
Konzultációra hívta a polgármester a helyi vendéglátósokat, hogy közösen határozzák meg, milyen segítséget tud adni az önkormányzat ahhoz, hogy a vállalkozások átvészeljék ezt az időszakot, amikor nem tudják azt a szolgáltatást végezni, ami mellett elköteleződtek.

Veszprémben közel 300 vendéglátóhely működik, ebben benne vannak a kisebb kávézók, kocsmák, valamint a nagyobb, ismertebb éttermek is. A vendéglátóhely jellegétől függetlenül egy közös van bennük: hónapok óta a járványhelyzet leküzdése érdekében hozott korlátozó intézkedések miatt nem tudnak kinyitni, vagy hosszabb távon fenntartható módon üzemelni.

Porga Gyula polgármester annak érdekében, hogy a helyi vállalkozások átvészeljék ezt a megterhelő időszakot, konzultációra hívta a vendéglátóhelyek tulajdonosait, hogy meghallgatva a különböző nehézségeket, közösen határozzák meg, milyen módon tud az önkormányzat leghatékonyabban és célzottan segíteni.

Fontos, hogy az állami segítség mellett a helyi közösség, a veszprémiek is segítséget tudjanak nyújtani a helyi vállalkozásoknak.

Fogalmazott a polgármester abban a videóüzenetében, amit közösségi oldalára töltött fel a konzultáció kapcsán.

Porga Gyula polgármesterPorga Gyula polgármester

Porga Gyula kiemelte, hogy elképzelésük és ötleteik voltak már erre vonatkozóan, de valódi, kézzelfogható segítséget akkor tudnak a leghatékonyabban nyújtani, ha személyesen hallgatják meg az érintett vállalkozások vezetőit.

A polgármester azt ígérte, hogy a szerdai találkozó után összesítik az elhangzottakat és ezek alapján alakítják ki azt a célzott támogatási rendszert, amivel a helyi vendéglátósok élhetnek majd. Erről pedig szintén tájékoztatják majd a helyieket.

archív fotó egy veszprémi vendéglátóhelyrőlarchív fotó egy veszprémi vendéglátóhelyről

Információink szerint a találkozó konstruktív volt, számos igény és ötlet megfogalmazódott, ugyanakkor abban az összes vendéglátós egyet értett, hogy legszívesebben ismét dolgoznának, hogy maguk keressék meg a működéshez szükséges pénzt. Úgy tudjuk, voltak olyan nagyobb éttermek is, akik már előre jelezték, hogy a kisebb vállalkozások javára lemondanának a későbbi támogatás rájuk eső részéről, de ezen kívül is felmerült több olyan lehetőség, amivel a vendéglátóhelyek az állami és önkormányzati segítségen felül egymást is ki tudják segíteni ebben az időszakban.

A támogatás konkrét formájáról mi is hírt fogunk adni, amikor az nyilvánossá válik.

Hajas Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.