Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megérkezett az AstraZeneca vakcina megyénkbe

2021. február 10. 14:10
A megye aktuális oltási helyzetéről számolt be szerda délelőtti sajtótájkoztatóján Takács Szabolcs kormánymegbízott.

Mint felidézte, januárban az ország minden megyéjében megalakultak a megyei oltási munkacsoportok a kormánymegbízottak vezetésével. Az oltócsoport gondoskodik a megyébe érkező vakcinák szétosztásáról a kórházi oltópontok és háziorvosi praxisok között. Januárban véget ért az egészségügyi dolgozók célzott oltása és 59 intézményben: szociális- és idősotthonban szervezték meg a bentlakók és dolgozók oltását. 

Dr. Pápai Enikő megyei tisztifőorvos és Takács Szabolcs kormánymegbízott a kiszállítandó oltóanyagokkal (Fotó: Veszprém Megyei Kormányhivatal)Dr. Pápai Enikő megyei tisztifőorvos és Takács Szabolcs kormánymegbízott a kiszállítandó oltóanyagokkal (Fotó: Veszprém Megyei Kormányhivatal)

Február első napjaiban aztán a lakosság körében is megkezdődött az oltás. A kórházi oltópontokon a Pfizer vakcinájával a háziorvosok által beutalt, háziorvosi körzetenként 6-6 idős embert oltották be. A megyében összesen 40 háziorvosi praxisba érkezett Moderna vakcina, amivel praxisonként tíz idős személyt oltottak be a múlt héten. 

Ezen a héten megérkezett az AstraZeneca vakcina is megyénkbe, amit a 18-59 év közötti, krónikus betegségben szenvedők körében lehet felhasználni, ezeket is a háziorvosi körzetekbe juttatják el, és azokat legkésőbb péntekig fel kell használni. 

vehir.hu
további cikkek
Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. ma 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.