Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2025. december 6. Miklós
Veszprém
8°C
2025. december 6. Miklós
Veszprém
8°C

Ennél egy finom rostélyost egy finom körettel?

2021. február 11. 9:49

Mielőtt a címben leírt kérdésre választ adnál, pontosítsunk két fogalmat. Mit is jelent a rostélyos elnevezés, illetve az az ételkészítési eljárás, amit a sous-vid-álás (ejtsd: szuvidálás) jelent.

Rostélyos

A rostély egy rudakból álló eszköz, melyen a húst sütik, mely elsősorban a szarvasmarhát jelenti, de manapság sokféle hús és zöldség is készülhet ezen a módon.

Sous vide-álás (ejtsd: szuvidálás)

Azon főzési eljárást értjük rajta, amikor is légmentesen lezárt zacskókba tesszük az ételt, majd állandó hőmérsékletű vízfürdőbe helyezzük és ott változatlan hőmérsékleten tartjuk, főzzük, akár több órán keresztül. Előnye, hogy az így készülő ételek nem veszítenek ízvilágukból, az összes tápanyag megmarad bennük. Egy kellemes állagú sült a végeredmény.

Mit érdemes tudni a Pizzafutár Szegedről?

Egy 100%-ban magyar tulajdonban lévő családi vállalkozás a pizzéria, a fő termékei mellett szuvidálási technológiával készülő rostélyosokat is kínál vendégeinek. 1994-ig nyúlik vissza a történet, amikor is 4 fővel és napi 11 kg sajt felhasználásával indultak. Manapság több mint 40 fővel és napi több mint 100 kg sajt feldolgozásával ténykednek. Fő törekvésük, hogy magyar, elsősorban Szeged és környékén található vállalkozóktól szerezzék be alapanyagaikat. Nem dolgoznak fel mirelit terméket, nincs előregyártás, nincs adalékanyag, ízfokozó a készítményekben.

Rostélyosok

A bőséges étlapról ki tudod emelni azon rostélyosok sorát, amit a már említett szuvidálással készítenek. Így a többórás eljárás eredményeként megmaradnak az ízek és a bennük rejlő tápanyagok.

Néhány példa a finom rostélyosok közül, amelyek természetesen körettel készülnek:

  • Májusi falatkák
  • Zöldfűszeres camembert roston, almapürével
  • Mediterrán csirkecomb

Egyértelmű, hogy mint minden ajánlat, ami a weblapon, illetve az étlapjukon található, házhoz szállítással rendelhetők, így a rostélyosok is. Rendelésedet kiegészítheted a desszert- és üdítőkínálatból.

Kedvezmények

Szegedről és környékéről több mint 8.000 vásárlójuk van, akik a friss pizzák mellet a bőséges étlapról vagy a napi ajánlatokból rendelnek. Így specialitásukból is, a Szegeden elsőként készített, csökkentett kalóriatartalmú pizzákból, melyeket sportolóknak, fogyókúrázóknak ajánlanak, kiadós feltétekkel, gazdag ízvilággal.

A visszatérő, hűséges ügyfeleiknek a folyamatos rendelések viszonzásaként több kedvezményes akciójukról szóló bejegyzés is olvasható weboldalukon. 

Így találkozhatsz például:

  • a hűségpontrendszerrel
  • a dobozfül akcióval
  • diákkedvezménnyel

Azt hiszem, nem kell külön hangsúlyozni, hogy megrendelésedet telefonon és interneten keresztül is megteheted.

vehir.hu
további cikkek
Dupláznak az Őrült Nők Veszprémben Őrült nők ketrece Dupláznak az Őrült Nők Veszprémben Hatalmas az érdeklődés Az Őrült Nők Ketrece című előadásra Veszprémben, ezért a már május 18-ára meghirdetett, este 8-kor kezdődő előadás mellett aznap fél 3-kor is színpadra kerül a kultikus darab a Veszprém Arénában. Az előadás előtt két órával pedig az érdeklődők szintén találkozhatnak a szereplőkkel és betekinthetnek a kulisszák mögé is. 2025. március 18. 11:49 Botra fel! – Veszprémben is elindulnak a nordic walking túrák közélet Botra fel! – Veszprémben is elindulnak a nordic walking túrák Nem a szauna az egyetlen dolog, amit a finnek adtak a világnak és jótékony hatással van az ember fizikai és lelki állapotára egyaránt. A nordic walking amilyen egyszerű sport, olyan sok előnye van, viszont itt sem árt, ha szakavatott oktatótól kap segítséget az ember a kezdő mozdulatok elsajátításához. A Tourinform Veszprém idei legaktívabb programján az ország legnevesebb nordic walking edzőjével kelhetnek útra az érdeklődők Veszprémben. De, hogy pontosan mit kínál a március 21-ei program és honnan ered a nordic walking, arról cikkünkben lerántjuk a leplet. 2025. március 12. 22:49 A belváros egy eldugott zugában ismertük meg, hogy mitől lesz valóban élmény az étkezés gasztronómia A belváros egy eldugott zugában ismertük meg, hogy mitől lesz valóban élmény az étkezés Veszprém egyik legújabb ételkiszállító vállalkozása, a Zugkonyha nem attól lesz egyedi, hogy gondosan megválogatott alapanyagokból dolgoznak. Nem is csak attól, hogy a sütőlapnak ideje sincs kihűlni, hiszen a hét minden napján, reggeltől késő estig sercegnek rajta a húspogácsák. A Zugkonyhásoknak titka valami egészen másban van. Zsuzsit és Norbit a belváros egyik eldugott zugában kerestük meg, és miközben vártuk az ebédünket, kicsit a veszprémiek ízlését is megismertük. 2025. február 2. 20:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.