Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A motorosok egyik kedvenc helye – Balaton-felvidék

2021. február 11. 13:47
A motorosok nagyon kedvelik a Balaton-felvidéket, hiszen ezen a környéken aztán lehet száguldozni.

A motorosok kedvenc időszaka talán, a tavasz, amikor is újra előkerülnek a garázsból a motorok és el lehet kezdeni meghódítani az országutakat. A Balatonfelvidék tavasszal és ősszel is egy kedvelt túraútvonal a legtöbb motoros számára. Az utak minősége is meglehetősen jónak mondható, a csodálatos kilátás és a kellemes, tavaszias idő már csak bónusz a motorosok számára, akik alig várják, hogy kisüssön az első tavaszi napsugár és már bőgetik is a kedvenc járgányukat. A Balaton-felvidéken az elmúlt néhány évben serény aszfaltozás folyt, így kvázi biztonságosabban lehet ezeken a részeken még motorral is közlekedni. Nem csak a csodás kanyarok, hanem a festői szépségű táj is lenyűgözheti a motorosokat és persze maga a motorozás élménye is. Azért ne feledkezzünk meg a bukósisakról és a motoros kesztyűről sem, hiszen a legfontosabb a biztonság, még motorozás közben is.

Ha tavasz, akkor nyitott bukósisak

A motorosok nagyon is tisztában vannak a nyitott bukósisak előnyeivel, de egy kezdőnek lehet, hogy nem is jön rosszul némi információ a nyitott bukósisakkal kapcsolatban. A W- TEC és a WORKER nyitott bukósisakok a lassabb motorkerékpár-felhasználóknak javasolható, tehát, akik nem falják a sebességet az országutakon. Ez a sisak legfőképpen robogó tulajdonosoknak készült, de ideális más, lassabb motorkerékpárokhoz is.

A nyitott sisakok egyáltalán nem rendelkeznek állkapocs-védelemmel, csak külön csuklós védőfelszereléssel. Biztos láttál már Harley vagy chopper motorosokon nyitott és szemvédő nélküli bukósisakot. Nos, a nyitott bukósisakok is ilyenek vagy hasonlóak.

A nyitott bukósisaknak vannak előnyei. Általában ezek a bukósisakok kis súlyúak és kis helyen is elférnek. A városban sokan közlekednek robogóval. A nyitott bukósisak jó kilátást biztosít, ami a biztonságosabb közlekedést teszi lehetővé. Nyáron is viselni kell a motoron bukósisakot. A nyitott bukósisak a kánikulában a lehető legjobb választás, hiszen nem csak könnyű, de szellős is.

A motoros kesztyű a kezek biztonságáért

A motorosok, motoros kesztyűt is viselnek, hiszen a kezüket tartja úgymond biztonságban. A motoros kesztyű minőségi anyagok kombinációjából készül, ergonomikus kidolgozással és magas ellenálló képességgel. A motoros kesztyű tenyér része dupla rétegű bőrből készül, a biztonságos kézre illeszkedést pedig a tépőzáras csukló rész biztosítja. Azonban az ujjak ettől szabadon és kényelmesen mozognak a kesztyűben és ezek a kesztyűk az ujjak jobb széthúzását is biztosítják.

A motoros kesztyű kategóriában ezekkel a kesztyűkkel találkozhatunk: cross, túramotoros, quad, robogós, chopper és Enduro. A cross motoros kesztyűk elsősorban a cross motorozás során biztosítanak maximális kényelmet és stabilitást. A túramotorosok választhatják a túramotoros kesztyűt, ami a leggyakrabban keresett védőeszköz. A quad motorosok a quad kesztyűt keresik elsősorban. Akármilyen kesztyűt is szeretnénk, mindegyik kesztyűből találhatunk női és férfi változatot, hiszen manapság sok nő pattan nyeregbe és hódítja meg az országutakat, a legnagyobb biztonságot nyújtó motoros védőöltözetben.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.