Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jelentősen nőtt a mesterképzésre jelentkezők száma a Pannon Egyetemen

2021. február 11. 13:51 // Forrás: Pannon Egyetem
A 2021. évi keresztféléves felvételi adatok alapján látható, hogy nő az érdeklődés a mesterképzések iránt a Pannon Egyetemen.

A 2020–2021-es keresztféléves eljárásban, ahol főként mesterszakokat hirdetnek, a jelentkezők és a felvettek száma esetén is nagymértékű növekedés tapasztalható a Pannon Egyetemen. A létszámot tekintve a Gazdaságtudományi Karra a tavalyi évhez képest 36%-kal, a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karra 41%-kal, a Mérnöki Karra 24%-kal, a Műszaki Informatikai Karra pedig 94%-kal több hallgatót vettünk fel, mint az előző évben. A Gazdálkodási Kar elsősorban nem a mesterképzésre alapozza profilját, ennek alapján keresztfélévben nem indít mesterképzést.

„A Pannon Egyetem felvételi adatai jól tükrözik, hogy az egyetemünk iránti érdeklődés töretlen, az előző felvételi eljáráshoz viszonyítva ismét magasabb hallgatói létszámmal indíthatjuk mesterképzéseinket. Ez köszönhető annak is, hogy intézményünk számos tudományterülethez kötődően hirdet meg magyar- és angol nyelvű képzéseket, amellyel hozzájárul a regionális társadalmi- és gazdasági szereplők fejlődéséhez. Ahogy országosan úgy a Pannon Egyetemre is jellemző, hogy a mesterképzési szakokra a már több éves munkatapasztalattal rendelkezők jelentkeznek. Az intézmény iránti érdeklődés erősödését mutatja az is, hogy a mesterképzéseinkre felvett hallgatóink között folyamatosan növekszik azok aránya, akik korábbi tanulmányaikat más intézményben folytatták.” – mondta el Dr. Molnárné dr. Barna Katalin oktatási rektorhelyettes.

„Vannak szakok, melyek nappali és levelező tagozaton is keresettek, intézményi szinten is az élvonalban vannak: műszaki menedzser mesterképzés és vegyészmérnök mesterképzés. Mások tipikusan levelező képzésben keresettek: ellátási lánc menedzsment mesterképzés; vezetés és szervezés mesterképzés. Ezek a szakok tipikusan a komolyabb szakmai tapasztalattal rendelkező jelentkezőket vonzzák, ugyanígy a munka világában már „megmártózott” érdeklődők jelentkeznek az informatikai terület mesterképzéseire (mérnök informatikus; programtervező informatikus). Népszerű a neveléstudományi mesterképzés és egyes rövid ciklusú tanárképzések is, mint az angoltanári” - mondta el Gál Balázs, a Pannon Egyetem Oktatási Igazgatója.

A Pannon Egyetem adataiból kiderül, hogy a mesterképzések közül a Gazdaságtudományi Karon az ellátásilánc-menedzsment, a műszaki menedzser és a vezetés és szervezés, a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karon a neveléstudomány és a rövidciklusú angoltanári, a Műszaki Informatikai Karon a mérnökinformatikus és a programtervező informatikus, a Mérnöki Karon pedig a vegyészmérnöki mesterszakok a legnépszerűbbek.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.