Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Süle Zsoltnak szurkolhatunk A Dal 2021-ben szombat este

2021. február 20. 4:00
Ahogy azt már korábban megírtuk, Süle Zsolt ismét bejutott a dalválasztó show-ba: a több mint 400 produkcióból negyvenen kerülhettek az élő adásba, köztük van tehát Süle Zsolt Befúj című dala is, mellyel február huszadikán 19.35-től méretteti meg magát a Duna Televízióban.

Süle Zsolt, veszprémi zenész 2018-ban már bizonyított a műsorban, akkor Zöld a május című dalával jutott el egészen a döntőig. Idén Befúj című dalával sikerült a legjobb negyvenbe kerülnie. A dalról a zenész elmondta, ez is hiteles és önazonos, ugyanakkor frissebb, könnyedebb, mint a Zöld a május. A dal egy éjszakai szellőztetésről szól, hiszen az elmúlt időszak – ahogy Zsolti fogalmazott – óriási lelki és fizikai terhet rótt az emberekre. El kell tehát a szellőztetés, nem csupán átvitt értelemben.

Február huszadikán tehát este 19.35-től a Duna Televízón szurkolhatunk Süle Zsoltnak A Dal 2021-ben, ahonnan négy előadó a zsűri pontozása alapján jut tovább, egy produkciót pedig a közönség a szavazataival segít az elődöntőbe.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. idén is a nézőkkel közösen keresi Magyarország slágerét, amelyet 2021-ben egy ország dúdol majd. A műsor újdonsága, hogy nemcsak a végső győztes, hanem mind a döntőbe jutó mind a nyolc dal előadója részesül zenei produkciójának fejlesztésére fordítható pénzjutalomban. A Duna Televízió a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő magyar nyelvű produkciókat hivatott segíteni a műsorral. A jubileumi, tizedik évad számos meglepetéssel várja a zenészeket és a nézőket.

Kép: Baumann BélaKép: Baumann Béla

A Dal 2021 nyertese amellett, hogy pénzjutalomban részesül, lemezfelvétel és videoklip készítésére is lehetőséget kap, valamint a Petőfi Zenei Díj „Év Dala” elismerését is megkapja. A tizedik alkalommal látható dalválasztó show-ban az előző évhez hasonlóan több különdíjat is átadnak majd: „A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója” és „A Dal 2021 Felfedezettje” díjakat. A versenybe jutott dalok mindegyike részt vesz az online Akusztik Dalversenyben is, és elnyerheti „A Dal 2021 legjobb akusztik felvétele” címet.

Szabó Eszter
további cikkek
,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   tegnap 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37 Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Egy passiójátékon a néző sohasem tud úgy részt venni, mintha egy egyszerű színházlátogató lenne, aki csupán a színészi játékra alapozva engedi, hogy magával ragadja a történet. Ilyenkor az ember valóban be akar futni a játéktérre, félrelökni a római katonákat, szétvágni a farizeusok közt és megmenteni Jézust. De aztán mégsem teszi, ahogy kétezer évvel ezelőtt Júdeában sem tette senki. Csak sodródik a tömeggel, miközben kezdi megérteni az ünnep igazi üzenetét. Ahogy az Veszprémben is történt virágvasárnap délután. 2024. március 25. 16:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.