2021. március 2.
//
Lujza névnap

Süle Zsoltnak szurkolhatunk A Dal 2021-ben szombat este

2021. február 20. 4:00
Ahogy azt már korábban megírtuk, Süle Zsolt ismét bejutott a dalválasztó show-ba: a több mint 400 produkcióból negyvenen kerülhettek az élő adásba, köztük van tehát Süle Zsolt Befúj című dala is, mellyel február huszadikán 19.35-től méretteti meg magát a Duna Televízióban.

Süle Zsolt, veszprémi zenész 2018-ban már bizonyított a műsorban, akkor Zöld a május című dalával jutott el egészen a döntőig. Idén Befúj című dalával sikerült a legjobb negyvenbe kerülnie. A dalról a zenész elmondta, ez is hiteles és önazonos, ugyanakkor frissebb, könnyedebb, mint a Zöld a május. A dal egy éjszakai szellőztetésről szól, hiszen az elmúlt időszak – ahogy Zsolti fogalmazott – óriási lelki és fizikai terhet rótt az emberekre. El kell tehát a szellőztetés, nem csupán átvitt értelemben.

Február huszadikán tehát este 19.35-től a Duna Televízón szurkolhatunk Süle Zsoltnak A Dal 2021-ben, ahonnan négy előadó a zsűri pontozása alapján jut tovább, egy produkciót pedig a közönség a szavazataival segít az elődöntőbe.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. idén is a nézőkkel közösen keresi Magyarország slágerét, amelyet 2021-ben egy ország dúdol majd. A műsor újdonsága, hogy nemcsak a végső győztes, hanem mind a döntőbe jutó mind a nyolc dal előadója részesül zenei produkciójának fejlesztésére fordítható pénzjutalomban. A Duna Televízió a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő magyar nyelvű produkciókat hivatott segíteni a műsorral. A jubileumi, tizedik évad számos meglepetéssel várja a zenészeket és a nézőket.

Kép: Baumann BélaKép: Baumann Béla

A Dal 2021 nyertese amellett, hogy pénzjutalomban részesül, lemezfelvétel és videoklip készítésére is lehetőséget kap, valamint a Petőfi Zenei Díj „Év Dala” elismerését is megkapja. A tizedik alkalommal látható dalválasztó show-ban az előző évhez hasonlóan több különdíjat is átadnak majd: „A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója” és „A Dal 2021 Felfedezettje” díjakat. A versenybe jutott dalok mindegyike részt vesz az online Akusztik Dalversenyben is, és elnyerheti „A Dal 2021 legjobb akusztik felvétele” címet.

Szabó Eszter

További cikkek

Elkezdődött a veszprémi SzeretFilm Stúdió új, #tüneményesutazás munkacímű játékfilmjének forgatása
Elkezdődött a veszprémi SzeretFilm Stúdió új, #tüneményesutazás munkacímű játékfilmjének forgatása
"Filmünk lélektani dráma, a vírushelyzetre reagál, ugyanakkor balatoni filmnek is tartom, ami megközelítés nagyon fontos látványvilága szempontjából" – vallotta a filmről Buvári Tamás rendező.
Böjt: főpróba az étrendváltáshoz
Böjt: főpróba az étrendváltáshoz
Február 17-én beléptünk a nagyböjti időszakba, ezzel együtt pedig sokan döntenek úgy, maguk is belekezdenek egy tisztító kúrába. De milyen esetben szolgálja valóban az egészségünket a böjt és mi az, amit inkább kerüljünk?
Hinni csak abban szabad, amit a párt mond
Hinni csak abban szabad, amit a párt mond
Legtömörebben talán így lehetne összefoglalni a kommunista diktatúrák ideológiáját az elhíresült Rákosi-mondat mellett, s bár az elnyomás éveit leginkább a szürkeség jellemezte, a filmművészet igen színesen mutatja be a korszakot. Öt nemzetközi és magyar filmet hoztunk a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapján.
Veszprémbe költözik a Magyar Mozgókép Szemle
Veszprémbe költözik a Magyar Mozgókép Szemle
A Veszprém-Balaton régióba költözik a Magyar Mozgókép Szemle, együttműködésben az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozattal - mondta el az Origón szombaton megjelent interjújában Káel Csaba, a magyar mozgókép fejlesztéséért felelős kormánybiztos.
31 éve viccesebb a világ
31 éve viccesebb a világ
Mémek, borzalmas bakik és csinos kis trükkök. Lehet, hogy Photoshop nélkül őszintébb lenne a világunk, de humortalanabb is.