Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

A megye értékeit bemutató köteteket adtak ki

2021. február 18. 16:33
Kétkötetes kiadvánnyal népszerűsítené a megyei értéktárba felvett értékeket a Veszprém Megyei Önkormányzat.

A kiadvány a 2013 és 2019 között a Veszprém megyei értéktárba felvett, településen átívelő értékeket mutatja be, melyeket a hungarikum-törvény teremtette keretek között gyűjtöttek össze. A két kötetben összesen 82 ilyen érték szerepel. Az ötszáz példányban kiadott könyveket pályázati forrásból finanszírozták, és elsősorban könyvtárakban férhetnek majd hozzá az olvasók.

A hungarikum-törvény annak idején hivatalos formát teremtett a közösségi értékek összegyűjtésének, közzétételének és megőrzésének. A települési értékeket a helyi önkormányzatok gyűjtik össze, az ő javaslataik alapján a településen túlnyúló, térségi jelentőségű értékeket a megyei értéktárba is felveszik – erről a megyei önkormányzat dönt. A piramis csúcsát a nemzeti jelentőségű értékek, a hungarikumok jelentik. 

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Átadták a Hungarikum-média és a Hungarikum-díjakat Átadták a Hungarikum-média és a Hungarikum-díjakat Hét nemzeti érték Hungarikum-díjat, a közmédia két műsora pedig Hungarikum Liget Média-díjat kapott a IV. Hungarikum Díjátadó Gálán, amelyet csütörtökön este rendeztek meg a Veszprémi Petőfi Színházban. 2024. március 22. 9:24 Szokatlan és izgalmas gyerekprogram indul a városban Kabóca Bábszínház Szokatlan és izgalmas gyerekprogram indul a városban A Kabóca Bábszínház fennállásának egyik fontos mérföldkövéhez érkezett decemberben, amikor új helyre költöztek a Deák Ferenc utcába, a vár lábához. Most már igazán otthonosan mozognak az új épületben, amit a közönségükkel együtt szeretnének felavatni márciusban.   2024. március 5. 21:18 Veszprém egyik legszebb kerékpáros útvonala is elkészült Veszprém egyik legszebb kerékpáros útvonala is elkészült A kerékpározás és a testmozgás fontosságára hívták fel a csütörtök délelőtti kerékpáros szemléletformáló rendezvényen a figyelmet, melynek keretében bemutatták a város egyik legújabb fejlesztését, a Márkó és Bánd települések irányába kiépített kerékpárutat is. 2023. július 20. 15:45 Veszprém város fenntartható városfejlesztési stratégiái Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP_PLUSZ-1.3.1-21-VE1-2022-00002 azonosító számú, ”Veszprém város fenntartható városfejlesztési stratégiái” című projekt keretében, közel 80 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével dolgozza ki a 2021-2027-ig tartó fejlesztési ciklus több alapdokumentumát. 2023. április 24. 10:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.