Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A megye értékeit bemutató köteteket adtak ki

2021. február 18. 16:33
Kétkötetes kiadvánnyal népszerűsítené a megyei értéktárba felvett értékeket a Veszprém Megyei Önkormányzat.

A kiadvány a 2013 és 2019 között a Veszprém megyei értéktárba felvett, településen átívelő értékeket mutatja be, melyeket a hungarikum-törvény teremtette keretek között gyűjtöttek össze. A két kötetben összesen 82 ilyen érték szerepel. Az ötszáz példányban kiadott könyveket pályázati forrásból finanszírozták, és elsősorban könyvtárakban férhetnek majd hozzá az olvasók.

A hungarikum-törvény annak idején hivatalos formát teremtett a közösségi értékek összegyűjtésének, közzétételének és megőrzésének. A települési értékeket a helyi önkormányzatok gyűjtik össze, az ő javaslataik alapján a településen túlnyúló, térségi jelentőségű értékeket a megyei értéktárba is felveszik – erről a megyei önkormányzat dönt. A piramis csúcsát a nemzeti jelentőségű értékek, a hungarikumok jelentik. 

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Veszprém egyik legszebb kerékpáros útvonala is elkészült Veszprém egyik legszebb kerékpáros útvonala is elkészült A kerékpározás és a testmozgás fontosságára hívták fel a csütörtök délelőtti kerékpáros szemléletformáló rendezvényen a figyelmet, melynek keretében bemutatták a város egyik legújabb fejlesztését, a Márkó és Bánd települések irányába kiépített kerékpárutat is. 2023. július 20. 15:45 Veszprém város fenntartható városfejlesztési stratégiái Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP_PLUSZ-1.3.1-21-VE1-2022-00002 azonosító számú, ”Veszprém város fenntartható városfejlesztési stratégiái” című projekt keretében, közel 80 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével dolgozza ki a 2021-2027-ig tartó fejlesztési ciklus több alapdokumentumát. 2023. április 24. 10:28 Veszprém megyeinek lenni önazonosságot ad határon innen és túl Veszprém megyeinek lenni önazonosságot ad határon innen és túl A Veszprém Megyei Önkormányzat fennállásának 32. évfordulóját ünnepelték csütörtökön a Megyeháza Szent István-termében. Az ünnepi beszédekben elhangzott az is, hogy a megyéknek ezeréves küldetése van, ezek az egységek őrzik a magyar kultúrát és hagyományokat. 2022. december 16. 4:00 Megyei szinten folytatódik a foglalkoztatási paktum projekt Megyei szinten folytatódik a foglalkoztatási paktum projekt Az eddig helyi szinten megvalósult foglalkoztatási paktumokat egyetlen megyei szervezetté integrálják a következő uniós ciklusban. A cél a foglalkoztatottság további növelése. 2022. október 13. 13:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.