2021. július 23.
//
Lenke névnap

Építőipari vállalkozások segítik a veszprémi vendéglátósokat

A Vemévszer és a Cemix Hungary Kft. együtt összesen ötmillió forinttal járul hozzá a nehéz helyzetbe került helyi vállalkozások megsegítésére létrehozott támogatási alaphoz.

A felajánlásról a felek kedd délelőtt sajtótájékoztatón számoltak be a Városházán, ahol Porga Gyula polgármester emlékeztetett: a helyi vendéglátósokkal folytatott egyeztetés után egy valós segítséget nyújtó csomagot állítottak össze azon vállalkozások számára, akiket a járvány megfékezését szolgáló korlátozó intézkedések a legjobban sújtottak.

 

Kapcsolódó cikk
60 millió forintos városi támogatást jelentett be Porga Gyula a helyi vendéglátósoknak
Nyilvánosságra hozta a polgármester azt a csomagot, amellyel a város a nehéz helyzetbe került helyi vendéglátóipari vállalkozásokat segíti. Az anyagi támogatás mellett a bérleti díjak elengedéséről is szól a közlemény.

Az állami segítség mellett az önkormányzat a Vállalkozói Közalapítványon keresztül összesen 60 millió forint támogatást nyújt a bajba jutott vállalkozásoknak. Az összeg két részre oszlik: egyrészt 30 millió forint vissza nem térítendő támogatásra, melyből a vállalkozások egyszeri, maximum 300 ezer forintra pályázhatnak

  • a meglévő alkalmazottak bértámogatására
  • működési költségekhez történő hozzájárulásra
  • eszközbeszerzésre vagy felújításra
  • vagy újraindítási kiadásokhoz történő hozzájárulásra.

A támogatásra nemcsak a vendéglátóiparban dolgozók, de akár edzőtermet működtetők, illetve rendezvényszervező cégek is pályázhatnak. Az erről szóló rendelet és a pályázat további részletei várhatóan a holnapi naptól lesznek elérhetők az önkormányzat honlapján.

Emellett a vállalkozások számára 30 millió forint kedvezményes hitel is rendelkezésre áll, egy éves türelmi idővel a visszafizetésre.

A polgármester hozzátette, a támogatások kihirdetésekor egy felhívást is közzétett, arra kérve a veszprémieket, hogy amennyiben jövedelmük nem csökkent a pandémia alatt és megtehetik, lehetőségeikhez mérten maguk is támogassák a nehéz helyzetbe került vállalkozásokat a Veszprém Város Helyi Vállalkozásokat Támogató Alapítványon keresztül.

„A felhívásra rögtön jelentkezett két veszprémi cég, a Vemévszer Kft és a Cemix Hungary Kft (korábban Lasselsberger-Knauf Kft – a szerk.), akik munkaadóként, illetve iparűzési adófizetőként eddig is rengeteget tettek már a városért, ezúttal pedig elsőként ajánlották fel, hogy hozzájárulnának a tőkealap gazdagításához” – mondta el Porga Gyula.

A két cég fejenként egyaránt két és fél, összesen ötmillió forint támogatást nyújt a vállalkozásoknak. Ezzel kapcsolatban Boross Ottó, a Vemévszer ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, „építőipari vállalkozásként a rendszerváltozástól kezdve mi is átéltünk jó pár hullámvölgyet és hegyet, így pontosan átérezzük most a vendéglátóiparban dolgozók helyzetét. Bár Veszprém nagyváros, mégis szinte mindenki ismeri egymást, jó barátaink kerültek most nehéz helyzetbe, így jól esik, hogy tudunk segíteni.”

„Az építőipar jelenleg felfelé ível, és úgy néz ki, ez így is fog maradni a jövőben, ezért ha lehetőségünk van segítséget nyújtani a kevésbé szerencsés helyzetben lévőknek, mozgósítjuk az erőinket – tette hozzá Veit Tamás, a Cemix Hungary vezetője. – Csak arra tudom biztatni a vállalkozásokat, ha módjukban áll, ők is csatlakozzanak.”

Bertalan Melinda
Domján Attila

További cikkek

Bejelentették az idei Rozé Rizling Jazz Napok fellépőit
Bejelentették az idei Rozé Rizling Jazz Napok fellépőit
Augusztus 13. és 22. között rendezik meg a VeszprémFest hagyományos kísérőrendezvényét, a Rozé Rizling Jazz Napokat. Kiderült, kiket láthatunk a színpadon és mely borászok termékeit kóstolhatjuk meg.
Munkacsoport felállítását sürgeti Gerstmár a lakosságszám csökkenése miatt
Munkacsoport felállítását sürgeti Gerstmár a lakosságszám csökkenése miatt
Gerstmár Ferenc (LMP) önkormányzati képviselő péntek délelőtt beszélt arról, hogy munkacsoport vagy ideiglenes bizottság felállítását sürgeti annak kivizsgálására, hogyan lehetne megállítani a lakosságszám csökkenését Veszprémben.
Nőtt a Pannon Egyetemre felvettek száma
Nőtt a Pannon Egyetemre felvettek száma
1540 hallgató kezdheti meg tanulmányait ősszel a Pannon Egyetemen, ezzel a tavalyi évhez képest 11%-kal nőtt a felvettek száma.
Kiderült, kit hova vettek fel
Kiderült, kit hova vettek fel
Nyilvánosságra hozták csütörtök este az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, ezzel eldőlt, hogy a mintegy 102 ezer jelentkező közül az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára.
Virágzás előtt a parlagfű, már júliusban allergiás tüneteket okozhat
Virágzás előtt a parlagfű, már júliusban allergiás tüneteket okozhat
Még nem kezdődött el a parlagfű tömeges virágzása a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz (NNK) tartozó Aerobiológiai Hálózat pollenmonitorozási adatai szerint, de az előrejelzések azt mutatják, hogy a parlagfű pollenszórása július utolsó napjaiban már tüneteket okozhat a növénnyel fertőzött területeken.