Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Építőipari vállalkozások segítik a veszprémi vendéglátósokat

2021. február 23. 10:43
A Vemévszer és a Cemix Hungary Kft. együtt összesen ötmillió forinttal járul hozzá a nehéz helyzetbe került helyi vállalkozások megsegítésére létrehozott támogatási alaphoz.

A felajánlásról a felek kedd délelőtt sajtótájékoztatón számoltak be a Városházán, ahol Porga Gyula polgármester emlékeztetett: a helyi vendéglátósokkal folytatott egyeztetés után egy valós segítséget nyújtó csomagot állítottak össze azon vállalkozások számára, akiket a járvány megfékezését szolgáló korlátozó intézkedések a legjobban sújtottak.

 

Kapcsolódó cikk
60 millió forintos városi támogatást jelentett be Porga Gyula a helyi vendéglátósoknak
Nyilvánosságra hozta a polgármester azt a csomagot, amellyel a város a nehéz helyzetbe került helyi vendéglátóipari vállalkozásokat segíti. Az anyagi támogatás mellett a bérleti díjak elengedéséről is szól a közlemény.

Az állami segítség mellett az önkormányzat a Vállalkozói Közalapítványon keresztül összesen 60 millió forint támogatást nyújt a bajba jutott vállalkozásoknak. Az összeg két részre oszlik: egyrészt 30 millió forint vissza nem térítendő támogatásra, melyből a vállalkozások egyszeri, maximum 300 ezer forintra pályázhatnak

  • a meglévő alkalmazottak bértámogatására
  • működési költségekhez történő hozzájárulásra
  • eszközbeszerzésre vagy felújításra
  • vagy újraindítási kiadásokhoz történő hozzájárulásra.

A támogatásra nemcsak a vendéglátóiparban dolgozók, de akár edzőtermet működtetők, illetve rendezvényszervező cégek is pályázhatnak. Az erről szóló rendelet és a pályázat további részletei várhatóan a holnapi naptól lesznek elérhetők az önkormányzat honlapján.

Emellett a vállalkozások számára 30 millió forint kedvezményes hitel is rendelkezésre áll, egy éves türelmi idővel a visszafizetésre.

A polgármester hozzátette, a támogatások kihirdetésekor egy felhívást is közzétett, arra kérve a veszprémieket, hogy amennyiben jövedelmük nem csökkent a pandémia alatt és megtehetik, lehetőségeikhez mérten maguk is támogassák a nehéz helyzetbe került vállalkozásokat a Veszprém Város Helyi Vállalkozásokat Támogató Alapítványon keresztül.

„A felhívásra rögtön jelentkezett két veszprémi cég, a Vemévszer Kft és a Cemix Hungary Kft (korábban Lasselsberger-Knauf Kft – a szerk.), akik munkaadóként, illetve iparűzési adófizetőként eddig is rengeteget tettek már a városért, ezúttal pedig elsőként ajánlották fel, hogy hozzájárulnának a tőkealap gazdagításához” – mondta el Porga Gyula.

A két cég fejenként egyaránt két és fél, összesen ötmillió forint támogatást nyújt a vállalkozásoknak. Ezzel kapcsolatban Boross Ottó, a Vemévszer ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, „építőipari vállalkozásként a rendszerváltozástól kezdve mi is átéltünk jó pár hullámvölgyet és hegyet, így pontosan átérezzük most a vendéglátóiparban dolgozók helyzetét. Bár Veszprém nagyváros, mégis szinte mindenki ismeri egymást, jó barátaink kerültek most nehéz helyzetbe, így jól esik, hogy tudunk segíteni.”

„Az építőipar jelenleg felfelé ível, és úgy néz ki, ez így is fog maradni a jövőben, ezért ha lehetőségünk van segítséget nyújtani a kevésbé szerencsés helyzetben lévőknek, mozgósítjuk az erőinket – tette hozzá Veit Tamás, a Cemix Hungary vezetője. – Csak arra tudom biztatni a vállalkozásokat, ha módjukban áll, ők is csatlakozzanak.”

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.