Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
24°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
24°C

Megérkezett a Sinopharm vakcina a Veszprém megyei háziorvosokhoz

2021. február 24. 17:04 // Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal

A Veszprém Megyei Oltási Munkacsoport döntött a héten érkező oltóanyagok elosztásáról. A kedden érkezett több mint 9 ezer Sinopharm-vakcinát a megye valamennyi háziorvosi praxisába már el is juttatta a kormányhivatal. Ezzel az oltóanyaggal a regisztrált 60 év felettieket oltják be a háziorvosok, így a megyében már mind az öt, Magyarországon forgalomban lévő oltóanyag felhasználása megkezdődik.

(Fotó: MTI)(Fotó: MTI)

A héten négyféle vakcinával oltanak: a Pfizer és Szputnyik ampulláival a kórházi oltópontokon (az ajkai, balatonfüredi, pápai, tapolcai, várpalotai, veszprémi és zirci kórházban összesen 20 oltóhelyen), míg az AstraZeneca és Sinopharm vakcinákkal a háziorvosi praxisokban zajlik az immunizálás, megközelítően 200 oltóhelyen. A legveszélyeztetettebbek, a bentlakásos szociális és idősotthonokban lakók és dolgozók oltása befejeződött, itt összesen csaknem 2900-an szereztek védettséget a koronavírussal szemben, míg az egészségügyben több mint 5 ezer dolgozót sikerült beoltani. A lakossági oltások jelenleg a 60 év fölötti és 18-59 év közötti krónikus betegek körében zajlanak.

Veszprém megyében eddig 13 és félezer ember kapta meg a Covid-19 elleni védőoltást.

A vakcinák elosztása és felhasználása a kormány oltási terve alapján, az Országos Oltási Munkacsoport irányítása alapján történik. A regisztráltak életkor, krónikus betegség szerinti rangsorolását és behívását a háziorvosok végzik. A vakcinákat a Veszprém Megyei Kormányhivatal minden esetben kiszállítja a háziorvosokhoz és a kórházi oltópontokra.

vehir.hu
további cikkek
Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben jelentette be ezt a szándékát vasárnap. ma 20:40 Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. tegnap 23:06 Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. 2024. július 19. 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.