Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megérkezett a Sinopharm vakcina a Veszprém megyei háziorvosokhoz

2021. február 24. 17:04 // Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal

A Veszprém Megyei Oltási Munkacsoport döntött a héten érkező oltóanyagok elosztásáról. A kedden érkezett több mint 9 ezer Sinopharm-vakcinát a megye valamennyi háziorvosi praxisába már el is juttatta a kormányhivatal. Ezzel az oltóanyaggal a regisztrált 60 év felettieket oltják be a háziorvosok, így a megyében már mind az öt, Magyarországon forgalomban lévő oltóanyag felhasználása megkezdődik.

(Fotó: MTI)(Fotó: MTI)

A héten négyféle vakcinával oltanak: a Pfizer és Szputnyik ampulláival a kórházi oltópontokon (az ajkai, balatonfüredi, pápai, tapolcai, várpalotai, veszprémi és zirci kórházban összesen 20 oltóhelyen), míg az AstraZeneca és Sinopharm vakcinákkal a háziorvosi praxisokban zajlik az immunizálás, megközelítően 200 oltóhelyen. A legveszélyeztetettebbek, a bentlakásos szociális és idősotthonokban lakók és dolgozók oltása befejeződött, itt összesen csaknem 2900-an szereztek védettséget a koronavírussal szemben, míg az egészségügyben több mint 5 ezer dolgozót sikerült beoltani. A lakossági oltások jelenleg a 60 év fölötti és 18-59 év közötti krónikus betegek körében zajlanak.

Veszprém megyében eddig 13 és félezer ember kapta meg a Covid-19 elleni védőoltást.

A vakcinák elosztása és felhasználása a kormány oltási terve alapján, az Országos Oltási Munkacsoport irányítása alapján történik. A regisztráltak életkor, krónikus betegség szerinti rangsorolását és behívását a háziorvosok végzik. A vakcinákat a Veszprém Megyei Kormányhivatal minden esetben kiszállítja a háziorvosokhoz és a kórházi oltópontokra.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.