Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
31°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
31°C

Márciustól szerezhetők be a zöldhulladékgyűjtéshez használható gyűjtőedények

2021. február 26. 12:05 // Forrás: VKSZ Zrt

Áprilistól indul a VHK új típusú házhozmenő zöldhulladék-elszállítása, melynek igénybevételéhez szükséges barna színű edények értékesítése március 1-től kezdődik a VKSZ Zrt. ügyfélszolgálatán. A gyűjtőedény beszerzéséhez időpont egyeztetése szükséges.

A gyűjtőedények ára az alábbiak szerint alalkul.

120 literes edény - 11.500 Ft
240 literes edény - 13.000 Ft

A közterületek rendjének és tisztaságának megóvása érdekében az „utcára kihelyezős” tavaszi és őszi zöld hulladék-gyűjtés ez évtől megszűnik, a város új hulladékgazdálkodási rendelete alapján.

Akinek nincs lehetősége az otthoni komposztálásra, szükség szerint igényelheti az új, megváltozott rendszerű, házhoz menő zöldhulladék-gyűjtési szolgáltatást, melyet a VHK Nonprofit Kft. április 1-től, november 30-ig havonta egyszer biztosít.

Kapcsolódó cikk
Változik a zöldhulladék-gyűjtés, egyszerűsödik a lomtalanítás
Áprilistól havonta szállítják el a zöldhulladékot, a társasházak esetében a szolgáltató ajánl majd dátumot a lomtalanításhoz, és a hulladékudvar működésében is történnek változások.

A zöldhulladék begyűjtését kizárólag a szolgáltató gyűjtőjárművéhez rendszeresített, szabványos, felmatricázott gyűjtőedényből fogja végezni, melyet a veszprémi lakosok márciustól – 120, illetve 240 literes méretben – Haszkovó utcai ügyfélszolgálatán vásárolhatnak meg.

A szolgáltató azt kéri, hogy ezentúl a ház elé, és a közterületre ne tegyék ki a zöldhulladékot, mert azt kizárólag a gyűjtőedényből ürítik, más formában nem szállítják el. Akiknek többlet zöldhulladékuk keletkezik, vagy nem tudnak élni ezzel a lehetőséggel, továbbra is lehetőségük van zöldhulladékukat a hulladékgyűjtő udvarban (8200 Veszprém, Kistó u. 8.) vagy a VKSZ Zrt. hulladékgyűjtő telephelyén is átadni (8200 Veszprém, Külterület 0105/1, cseri murvabánya mellett).

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.