2021. május 9.
//
Gergely névnap

Kovács: az önkormányzat ne vegyen fel hitelt válság idején!

Bár vannak a költségvetésnek pozitív elemei, összességében mégsem támogatta az elfogadását Kovács Rajmund független önkormányzati képviselő. Hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, miért.

A képviselő szerint a költségvetésben alig van innováció, inkább a kapkodás és a tanácstalanság jeleit láthatjuk. Mint fogalmazott, a város folytatja az ingatlanok értékesítését, és 562 millió forintos hitelt vesz fel, amelyből a pályázatokhoz szükséges önerőt biztosítaná. Kovács Rajmund hangsúlyozta: a pandémia okozta gazdasági válság még előttünk áll, nem tudhatjuk, mennyire kell majd megszorítanunk a nadrágszíjat, ezért nem lenne szabad ilyen célra hitelt felvenni. A képviselő ugyanakkor megjegyezte: a költségvetésnek voltak támogatható elemei is, az intézmények felújítását például ilyennek tartja. 

A független képviselő több egyéb témában is kritikát fogalmazott meg. Nem tartja helyesnek például, hogy a Pro Urbe díjra nevezettek között politikusok is szerepelnek, úgy látja, a világjárvány közepette olyan veszprémi polgárokat kellene inkább elismerni, akik kemény munkával küzdenek a pandémia ellen. Kovács Rajmund a Hajmáskér mellett létesítendő katonai bázis miatt is bírálta a polgármestert: úgy látja, Porga Gyulának ki kellene állnia az emberek elé, és tájékoztatnia kellene őket arról, miféle létesítmény épül a szomszédságukban. 

vehir.hu

További cikkek

Ezektől a kátyúktól kell végső búcsút venni
Ezektől a kátyúktól kell végső búcsút venni
Nemrég jelentette be a Porga Gyula, polgármester és Ovádi Péter, országgyűlési képviselő közösen, hogy Veszprémben 2022 év végéig állami támogatásból - a Modern Városok Program keretében - és részben saját forrásból 16 km-nyi út újul meg. Körbejártuk ezeknek az utcáknak a nagy részét és dokumentáltuk a jelenlegi állapotot, hogy mire fognak elkölteni 5,3 milliárd forintot.
Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők
Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők
Nem tartható tovább a jelenlegi állapot – jelentette ki Kovács Rajmund független önkormányzati és Varga-Damm Andrea független parlamenti képviselő szombaton a V-Busszal kapcsolatos sajtótájékoztatójukon.
Művészházaspár, színházigazgató és fotóklub kapta az idei Gizella-díjakat
Művészházaspár, színházigazgató és fotóklub kapta az idei Gizella-díjakat
Péntek délután szűk körben, de a hagyományoknak megfelelő nívó mellett átadták az idei Gizella-díjakat. Porga Gyula szerint a mai Veszprém alapjait Gizella királyné rakta le, de a mostani generáció felelőssége, hogy gyarapítsa mindezt.
Átadták Hajmáskér új tornatermét
Átadták Hajmáskér új tornatermét
465 millió forintból, egy egykori lovarda átalakításával jött létre Hajmáskér új tornaterme.
76 éve ért véget a második világháború
76 éve ért véget a második világháború
Napra pontosan 76 évvel ezelőtt, 1945. május 8-án ért véget Európában a második világháború.