Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

4000 négyzetméteres csarnokkal bővült a Valeo-Siemens épülete

2021. március 2. 13:09
Az 1000 főt foglalkoztató vállalat hosszútávon tervez Veszprémmel.

Kedd délelőtt adták át a Valeo-Siemens eAutomotive Hungary Kft. új üzemrészét a Videoton Ipari Parkban. A 4000 négyzetméteres csarnokbővítéssel a vállalat immár 22 000 négyzetméteren gyárthat alkatrészeket napjaink piacvezető elektromos járműveihez.

 A Valeo-Siemens eAutomotive Hungary Kft. 4000 négyzetméterrel növelte üzemcsarnokát. A Valeo-Siemens eAutomotive Hungary Kft. 4000 négyzetméterrel növelte üzemcsarnokát.

Sebők Balázs ügyvezető igazgató a szalagátvágás előtt felidézte, a kezdetekben 80 fővel, a Valeo veszprémi gyárának telephelyén tevékenykedtek elektromos és hibrid járművek számára fedélzeti töltők gyártásának indításával. 2018 augusztusában megnyitották a Videoton Ipari Park területén első gyártő üzemüket, ahol azóta is folyamatos építkezés zajlik.

„A mai napig közel 18 000 négyzetméteren gyártottuk piacvezető termékeinket német, svéd, amerikai, kínai és angol járműgyártó vállalatok számára. A mostani 4000 négyzetméteres csarnokbővítéssel az immár közel 1000 főt foglalkoztató vállalatunk újabb mérföldkőhöz érkezett” -mondta.

Sebők Balázs, a Valeo-Siemens eAutomotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.Sebők Balázs, a Valeo-Siemens eAutomotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Kiemelte, köszönettel tartoznak Veszprém városának, a Pannon Egyetemnek és a Szakképző Centrumnak, hiszen dinamizmusuk folyamatosan támogatja vállalatuk gyarapodását.

Hangsúlyozta,

a Valeo-Siemens cégcsoportnak a jövőben is komoly tervei vannak Veszprémmel.

Porga Gyula polgármester köszöntőjében a város és a vállalat kapcsolatáról beszélt: ahhoz, hogy teljesüljön Veszprém azon víziója, hogy 2030-ra Európa legélhetőbb városai közé kerüljön, elengedhetetlen a Valeo-Siemenshez hasonló cégek erősödése. „Kulcsfontosságú, hogy egy ilyen cég egy ekkora léptékű beruházással csak akkor tud sikeres lenni, ha ehhez az alapokat is biztosítani tudjuk. A város és a cég közösen gondolkozik a jövőről, így a kettő egymást erősíti” -fogalmazott.

Porga Gyula polgármester.Porga Gyula polgármester.

A térség országgyűlési képviselője, Ovádi Péter hangsúlyozta, dicséretes, hogy a jelenlegi pandémia okozta gazdasági válságból a cég fejlesztéssel kíván előre lépni. "A Valeo-Siemens sikeresen tudta kihasználni a kormánydöntéseket és támogatásokat, amellyel a helyi munkaerőt és beszállítókat támogatja." (A cég tavaly 597 millió forint értékben fektetett be, amihez 287 millió forintot meghaladó állami segítséget kapott- a szerk.)

Ovádi Péter, a térség parlamenti képviselője.Ovádi Péter, a térség parlamenti képviselője.

A Videoton Ipari Park vezérigazgatója, Sinkó Ottó a csarnokbővítéssel kapcsolatban elmondta, a beruházás gazdasági jelentősége beláthatatlan és potenciálja óriási, hiszen „az itt dolgozó 1000 ember munkája hatalmas lökést tud adni magyar GDP-nek." A vezérigazgató felhívta a figyelmet arra, hogy csarnokbővítést mindvégig példaértékű, hatékony, gyors és rugalmas összefogás jellemezte a vállalat, a város, a kormányhivatal, és a hatóságok részéről.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Város és vállalkozások, együtt, egymásért Város és vállalkozások, együtt, egymásért Három ínséges év után idén már konszolidálódni látszik a hazai gazdaság helyzete, amit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is szeretne felpörgetni azzal, hogy több területen és folyamatos jelleggel nyújt segítséget a hazai vállalkozóknak. Csütörtök este a VOSZ Veszprém vármegyei szervezete tartotta meg aktuális taggyűlését és fórumát, ahol az is elhangzott, milyen szimbiózis van az önkormányzat és a helyi vállalkozók között. 2024. március 22. 10:37 A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor Az idei húsvéti szezon előtt nem volt jelentős alapanyag-áremelkedés, ezért a húsfeldolgozók legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést is vár az idei ünnepi időszakban, a kisebb üzemeknél a húsvéti forgalom elérheti az éves mennyiség 30 százalékát is - írta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége szerdai közös közleményében, amelyben azt ajánlották a fogyasztóknak, hogy keressék a hazai termékeket, hiszen a magyar eredet a minőség garanciája. 2024. március 20. 12:07 A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyarországi munkaerőpiacon szinte minden második alkalmazott váltana munkahelyet, amelynek kiválasztásánál a fizetés mértéke és a munkahely elhelyezkedése számít elsősorban - közölte a Profession.hu negyedéves reprezentatív kutatása alapján kedden. 2024. március 19. 13:22 Harmadával olcsóbb lehet a húsvéti tojás tavalyhoz képest Harmadával olcsóbb lehet a húsvéti tojás tavalyhoz képest Húsvétra 60 forint körül alakulhat a tojás fogyasztói átlagára, vagyis a vásárlók az előző évhez képest harmadával olcsóbban juthatnak az ünnephez tartozó egyik kiemelt alapélelmiszerhez - derül ki az Agroinform.hu kedden kiadott elemzéséből. 2024. március 12. 8:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.