2021. május 16.
//
Botond, Mózes névnap

Vádat emeltek a kiköltözéskor kutyájukat hátrahagyó pár ellen

2021. március 3. 12:12
Veszprém Megyei Főügyészség
Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi és egy nő ellen, akik a vád szerint az addig általuk nevelt állatot költözésükkor magára hagyták.

A vád szerint a férfi és élettársa 2020 áprilisában vették magukhoz várpalotai társasházi lakásukba a kölyökkutyát. A vádlottak két hónappal később azonban sietve, ismeretlen helyre költöztek, a kulcsra zárt lakásban pedig élelem és víz nélkül hátrahagyták az akkor három hónapos kiskutyát.

A társasház lakói az állat hangos ugatására még aznap felfigyeltek, és szóltak a ház gondnokának, aki miután a lakáshoz pótkulccsal rendelkezett, bement és megtalálta az állatot. Mivel a kutya tulajdonosait nem tudták elérni, az ebet menhelyre szállították.

A vádlottak nem törődtek az állat sorsával, a nő csak több mint fél év múltán érdeklődött a társasház tulajdonosánál a kutyával kapcsolatban, amely élelem és víz nélkül egy héten belül elpusztulhatott volna.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben elzárás büntetés, míg a nővel szemben közérdekű munka kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé.

vehir.hu

További cikkek

Idén is jelentős támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek
Idén is jelentős támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek
Százötvenegy önkéntes mentőszervezet jut 2021-ben központi forrásból pályázati támogatáshoz. Az erre vonatkozó döntést május 12-én hagyta jóvá a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója. Veszprém megye tizenkét önkéntes mentőszervezetét támogatta a katasztrófavédelem – tájékoztatott a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Szíjjal a nyakán rángatták az elhagyatott útra
Szíjjal a nyakán rángatták az elhagyatott útra
Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy házaspár ellen, akik az általuk jogosnak tartott követelésüket erőszakkal, filmbe illő módszerrel próbálták behajtani volt alkalmazottjukon – tájékoztatott weboldalán az ügyészség.
Kandeláberek lámpatestjeit akarta ellopni két férfi
Kandeláberek lámpatestjeit akarta ellopni két férfi
A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták a 35 éves Pest megyei és a 26 éves Komárom-Esztergom megyei lakost.
Kábítószert találtak a kocsiban
Kábítószert találtak a kocsiban
A veszprémi nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a két 33 éves elkövetőt.
Tudatosság és elővigyázatosság: ez a jelszó az online ismerkedésnél is
Tudatosság és elővigyázatosság: ez a jelszó az online ismerkedésnél is
Bár azt hinnénk az interneten egyre óvatosabbak vagyunk, a megyei bűnügyi statisztikák másról szólnak. A rendőrség továbbra is óvatosságra és kellő körültekintésre hívja fel a figyelmet.