Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Sittszállítás, konténerrendelés a XIII. kerületben? Igen!

2021. március 12. 9:52

Ha Budapest XIII. kerületébe szeretnél konténert rendelni, annak ma már semmi akadálya. Mégis nem árt a rendelés előtt kicsit beleásnod magad, hogy mit is tudsz megoldani ezzel. És nem árt tudni a konténeres sittszállítás különböző szabályait sem, melyeket be kell tartanod, ha konténert szeretnél rendelni.

Ekkor érdemes konténert rendelned a XIII. kerületbe

Akár már a megrendelésed napján is nálad lehet a konténer, de először is tisztázzuk, hogy mikor is lesz szá szükséged. Röviden akkor, ha építesz, ha felújítasz vagy ha bontasz. A felsorolt mindhárom művelet hatalmas törmelékkupacokat és hulladékot tud termelni. Ezek elszállítása pl. egy utánfutóval igencsak körülményes és hosszadalmas feladat lenne.

Ezen tud segíteni a konténeres sittszállítás, mely fényévekkel könnyebbé teszi az életed az építkezés, bontás, felújítás kellős közepén. Ráadásul még a mesterek munkáját is felgyorsíthatod azzal, hogy konténert rendeltél, mert nem kell a szemetet, sittet kerülgetniük egész nap. Már gondolom érted, látod, hogy mennyi előny származik abból, ha élsz a konténeres sittszállítás nyújtotta előnyökkel.

Amikor még érdemes konténert rendelned, az a lomtalanítás. Főleg kiköltözés és beköltözés előtt lesz ez releváns. Beköltözésnél az előző tulaj által hátrahagyott lomok eltakarítása okozhat fejtörést. Míg kiköltözésnél a saját cuccaid, lomjaid, melyeket nem szeretnél az új házba magaddal vinni. Ilyen esetekben is aranyat ér a konténerrendelés.

Szabályok a konténer tartalmára vonatkozóan

Fontos, hogy bár szóródó anyagokkal meg lehet megpakolni a konténert, ezeket sittes zsákokba kell elhelyezni, méghozzá a konténer aljába. De mi számít sittnek? Az építkezéseken, felújítások vagy épületbontás során keletkező építőanyag, tégla, malter. Továbbá kisebb betondarabok, hulladék, építőanyagok csomagolása és minden más, az építkezésből származó hulladék.

Vannak ugyanakkor olyan anyagok, amiknek semmiképp sem szabad belekerülniük a konténerbe. Ilyen pl. a pala, kátránypapír, festék, hígító, autógumi, olaj, vegyi anyagok, akkumulátor, tv, híradástechnikai eszközök. Ezekre külön szabályok vonatkoznak, ezért ha mindenképp szeretnél tőlük megszabadulni, kérdezz rá a szállítócég ügyfélszolgálatánál, hogy van-e rá lehetőség.

További dolgok, amikre még oda kell figyelned

Az alap, hogy a választott sittszállító cégnek legyen behajtási engedélye arra a címre, ahol le szeretnéd tetetni a konténert. Viszont emellett van még egy fontos engedély, amit neked kell beszerezned. Ez pedig nem más, mint a területfoglalási engedély, melyet a helyi önkormányzattól kell megigényelned. Erre csak akkor van szükséged, ha közterületre kívánod letetetni a konténert. Ekkor viszont enélkül nem is lehet letenni, így ez nagyon fontos. Persze ennél egyszerűbb a helyzet, ha saját portára, saját udvarba letehető a konténer.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.