Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fontos kiegészítők a tavaszi lomtalanításhoz

2021. március 15. 9:58
Korán, ám csapongóan beköszöntött a tavasz, így itt az ideje, hogy mi pedig búcsút intsünk jópár felhalmozott “kincsnek” - és persze a télnek is, és a tavaszi nagytakarítás szellemében egy kissé felüdítsük az otthonunkat. A takarítást azonban jó, ha megelőzi egy lomtalanítás is, hiszen ha már egyszer az otthonunk minden zeg-zugát kipakoljuk, nem árt megszabadulni a hónapok, esetleg évek alatt felhalmozott kacatoktól.

Ha a szortírozós dobozok már készen állnak, és lélekben felkészültünk a szelektálásra, már csak néhány apró kelléket kell beszerezni.

Amit mindig keresni kell: a ragasztószalag

Ha az olyan megunt, vagy már régen nem használt tárgyainktól szeretnénk megszabadulni, amelyek még más számára használhatóak, érdemes őket egy-egy erre a célra fenntartott gyűjtőponton leadni. Ebben az esetben azonban szépen, dobozokba rendezve adjuk le őket, így nekünk is könnyebben szállítható lesz a csomag.

A dobozok ugyan manapság már könnyen zárhatóak, azonban nem árt a biztonság: tekerd körbe ragasztószalaggal is, mielőtt a kocsiba tennéd. Nem is gondolnánk, hogy egy-egy doboz biztonságos körbetekerése mennyi ragasztószalagot igényel. Ezért még a tavaszi szelektálás előtt vásárolj néhány darabot belőle. Ha marad, jól fog jönni még a felújítások során vagy a húsvéti, születésnapi, névnapi, és ha marad addig, a karácsonyi ajándékok becsomagolásakor.

Strapabíró szemeteszsák

Akármennyire is próbáljuk a fenntarthatóság szellemében vezetni a háztartásunkat, és a lomtalanítás során is inkább elajándékozni a még működőképes tárgyainkat, mindig lesz olyan, ami már menthetetlen, és a hulladékgyűjtő pontokon a helye. Ezért, hogy ne a helyszínen kelljen szétválogatni a hulladékot, még otthon tedd erős zsákokba őket.

Ezeknek a zsákoknak költözéskor is jó hasznát veheted. A ruhákat, ágyneműt, plüssjátékokat is belecsomagolhatod.

A választásnál vedd figyelembe, hogy a mérete és az anyag vastagsága arányos legyen. Hiába a hatalmas zsák, ha fél kiló ruhaneműtől már leszakad. 

Streccsfólia

Bár az eredeti felhasználása a még fel nem használt termékek raklapon történő rögzítése, te is hasznát veheted. Könnyen összefoghatsz a segítségével több kisebb csomagot, így biztonságosabb és egyszerűbb lesz a szállítás.

De egy rendszerezés során is felhasználhatod. Nincs szíved kidobni vagy eladni a gyerekek régi tankönyveit, de olyan sok van belőlük, hogy már könyvtárat nyithatnál? Sem a dobozok, sem pedig a zsákok nem fogják bírni azt, ha nehezebb tárgyakat tárolsz bennük, és néha még ide-oda mozgatod is. Ezért érdemes egy kisebb raklapra helyezni őket, és tekerd körbe streccsfóliával! Ha mégis dobozban szeretnéd tárolni, ez a fólia akkor is a segítségedre lesz.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.