Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Mitől lesz prémiumminőségű egy fiókrendszer?

2021. március 15. 10:07
Az otthoni tárolási rendszerek jelentős részét a fiókok teszik ki. A konyhákban egyre inkább átveszik a szekrények szerepét, és a ruhásszekrényekben is megtalálhatóak. Éppen ezért fontos, hogy milyen méretűek és milyen minőségűek a fiókjaink.

Ahhoz, hogy tökéletesen működjenek, ne akadjanak, ne okozzanak bosszúságot, a vasalatoknak hibátlannak kell lenniük. Sok kellemetlen percet okozhatnak a beakadó, szoruló görgők, amik miatt rángatnunk vagy épp taszítanunk kell a fiókot. Szerencsére olyan prémiumminőségű fiókvasalatok között válogathatunk, amelyekkel tökéletesen működik a mozgatás.

Legyen személyre szabható

Ugyan nagy divatja van a nagy áruházak szabványbútorainak, mégis sokan választják az asztalosmesterek munkáit. A pontos tervezést követő bútorkészítéskor a legtöbb igényünk megvalósítható. Az egyedi méretek és megoldások teszik igazán otthonossá a lakásunkat. 

Azonban nem csak a bútorok külsejére kell gondolnunk. Ahhoz, hogy jól működjenek, a belső vasalatoknak is tökéletesnek kell lenniük. Az igazán minőségi fémtartozékok követik a vásárló igényeit. Az egyedi tervezésű bútorokhoz egyedi tervezésű vasalatokat is készíttethetünk, ha prémium gyártót választunk.

Minden pontja jó helyen legyen

Ha egy fiók működése olajozott, akkor fel sem tűnik, hogy hányszor húzzuk ki és toljuk be egy nap. Azonban ha csak egy milliméterrel is elméretezett a tárolónk, akkor bizony sokat bosszakodhatunk miatta. A nem megfelelően illeszkedő fiókjaink akadnak, nem tudjuk őket rendesen betolni vagy épp kihúzni.

Egy kiváló minőségű fiókvasalattal ez nem fordulhat elő. Márpedig ha hosszú távon hibátlanul nyíló és záródó fiókot szeretnénk, ilyet érdemes választanunk. Természetesnek kellene lennie, hogy a tárolórekeszeink vasalata pontosan illeszkedik, azonban nem mindig az. Elég egy kevésbé ügyes asztalos vagy egy silányabb minőségű fémalkatrész, és máris ráfizetünk.

Nem szükséges a fogantyú

Ahhoz, hogy szeressük használni a fiókjainkat, nem csak a kiváló működés szükséges. Vannak kényelmi és esztétikai szempontok is, amik még könnyebbé teszik a tárolást. Az egyik ilyen beépített funkció a fogantyú nélküli fiókhasználat.

Jóideje már, hogy hódító útjára indult a konyhákban a minimalista dizájn. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a tervezők nem számolnak fogantyúkkal. Ezért a vasalatokat megalkotó mérnökök kifejlesztették a fiókok fogantyú nélküli nyitásának technológiáját. Ezáltal a legmodernebb konyhabútorok fiókjai is könnyűszerrel nyithatóak, és nincs szükség a dizájnt megtörő fogantyúkra. 

Finom mozdulatok

Egy másik kényelmi funkció a fiókvasalatok között a betolás csillapítása. Ez a technológia biztosítja, hogy a fiókok nem csapódnak be a bútor korpuszába. Elég egy finom mozdulat, és a fiók halkan be is húzódik. Ez a diszkréció különösen hasznos ott, ahol gyerekek élnek. Ők ugyanis hajlamosak nem kímélni a konyhaszekrény fiókjait. 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.