2023. március 30.
//
Zalán névnap

Megújulhat a Haszkovó-buszforduló melletti pihenő

Pálinkás Roland, önkormányzati képviselő jelentette be péntek délelőtt, hogy még az idei évben lecserélhetik a Haszkovó-buszforduló melletti öreg épületet, a jövőben pedig egy modern pihenőt és buszvárót építenek, ami a városképet is javítja a lakótelepen.

A Haszkovó-buszforduló melletti épületet még az 1980-as évek elején helyezték ki, azóta lényegesen nem fejlesztették, azon kívül, hogy közmű, valamint internet be van vezetve a bódéba, ami a helyi járatos buszvezetők kiállásakor a pihenésükre szolgál, az utazóközönség pedig itt tud felszállni a járművekre.

Pálinkás Roland, önkormányzati képviselő most ezt a közel 40 éves épületet szeretné felújítani, pontosabban lecserélni egy modern, minden igényt kielégítő megoldásra.

A bejelentésen elmondta, régóta téma a lakótelepen élők körében, valamint az internetes fórumokon is, hogy elérkezett az idő, hogy modernizálják ezt a forgalmas buszmegállót.

Az épület jelenleg a Volán tulajdona, tőlük bérli a város, a beruházáshoz viszont elengedhetetlen, hogy felmondják ezt a szerződést és saját ingatlant építsen a város. Az ezzel kapcsolatos tárgyalásokat már megkezdte az önkormányzat, tájékoztatott Pálinkás Roland.

Jelenleg több koncepció is hever a város asztalán az új buszmegálló kialakításáról, az a városi költségvetés függvénye lesz, hogy a modern technológiai megoldások közül mi fér bele az idei büdzsébe.

Pálinkás Roland, önkormányzati képviselőPálinkás Roland, önkormányzati képviselő

Pálinkás Roland elmondta, hogy felmerült könnyűszerkezetes megoldás, konténerház, valamint okoswifi-rendszer kiépítése is, ami az utazók kényelmét és lehetőségeit is bővítené. Ezen kívül a közbiztonsági és köztisztasági szempontokat is figyelembe veszik, elsősorban a környéken tapasztalható hajléktalanprobléma miatt.

A képviselő elmondta, bízik benne, hogy a beruházás még az idei évben elindulhat.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Naponta több mint 20 millió forint kötbért fizethet a kivitelező az útépítések csúszása miatt
Naponta több mint 20 millió forint kötbért fizethet a kivitelező az útépítések csúszása miatt
Legkésőbb 2023. január 6-ig el kellett volna készülnie a belterületi útfejlesztések utolsó, ötödik ütemének Veszprémben. Mivel ezt és néhány korábbi mérföldkövet sem sikerült a kivitelezőnek időben teljesítenie, az önkormányzat bejelentette igényét a kötbérre, ami naponta több mint 20 millió forint.
Példaértékű a városháza átláthatósága
Példaértékű a városháza átláthatósága
Példaértékű a veszprémi városháza gyakorlata a közérdekű és közérdekből nyilvános adatok közzétételében - állapította meg a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság minap lezárult, több mint háromezer önkormányzatot átvizsgáló kutatása.
November 1-től lép életbe az új parkolási rendszer Veszprémben, mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat
November 1-től lép életbe az új parkolási rendszer Veszprémben, mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat
Változnak a parkolási zónák, emelkednek a díjak, ezzel párhuzamosan viszont a parkolóhelyek száma is folyamatosan bővül Veszprémben. November 1-től érdemes figyelni arra, hogy senki ne a megszokott rutin alapján tegye le az autóját. Cikkünkben összefoglaltuk, hogy milyen változások lépnek életbe jövő keddtől.
Önkormányzati támogatások az iskolakezdéshez és az albérletekhez
Önkormányzati támogatások az iskolakezdéshez és az albérletekhez
Az önkormányzat idén is segíti a rászoruló családokat beiskolázási támogatással, valamint továbbra is elérhető az albérlet-támogatás a veszprémi egyetemisták részére, akik más városban kezdték meg tanulmányaikat. Ezekről is beszélt Porga Gyula, polgármester a Veszprém TV aktuális műsorában.
Kibővített rezsitámogatást jelentett be a polgármester
Kibővített rezsitámogatást jelentett be a polgármester
Porga Gyula, Veszprém polgármestere a közösségi médián keresztül tájékoztatta a veszprémieket, hogy kibővítették a rezsitámogatást igénybe vevők körét.