2021. június 15.
//
Jolán névnap

Virtuálisan bejárható a Kabóca Bábszínház

2021. április 6. 11:46
A teátrum munkatársai mindenkit várnak egy tárlatvezetésre az intézményben – virtuálisan.

Húsz éves lett a Kabóca Bábszínház – a kerek évfordulót azonban ajárvány miatt nem tudják úgy megünnepelni, ahogy szeretnék. Ennek ellenére minden érdeklődőt meghívnak magukhoz egy virtuális sétára. 

A virtuális épületbejárás közben nemcsak bepillanthatunk a kulisszák mögé, megnézhetjük az irodákat, raktárakat, de közben visszapillanthatunk az elmúlt két évtized előadásira is, amelyeket videókkal, fotókkal, információs blokkokkal és hangfelvételekkel varázsolnak elénk a teátrum munkatársai. 

A virtuális séta ezen a linken érhető el.

vehir.hu

További cikkek

Befejeződött a tihanyi apátság Királykriptájának feltárása
Befejeződött a tihanyi apátság Királykriptájának feltárása
Befejeződtek a feltárások a tihanyi apátság altemplomában, így ismét látogatható a Királykripta, ahol az alapító I. András király sírhelye is megtalálható. Feltételezések szerint a királyi családtól származó csontokat is találtak az altemplom feltárása során - közölte a munkálatokról tartott hétfői tihanyi sajtótájékoztatón Takács Ágoston vezető régész.
Elkezdődött a színház felújítása, a végeredmény egy új kulturális negyed lesz
Elkezdődött a színház felújítása, a végeredmény egy új kulturális negyed lesz
Hivatalosan is elkezdődött az a beruházás, amely pár év múlva teljesen új arculatot ad a belváros kulturális negyedének. A Modern Városok Programból megvalósuló projekt a Veszprémi Petőfi Színház főépületét és a környező házakat is új funkcióval tölti meg, miközben az eredeti stílus jegyeit hordozza magán. Elsőként a kiegészítő épületek újulnak meg.
Hogy mondjam el?
Hogy mondjam el?
Minden ember másba kapaszkodik a nagy körfogás alatt, amit életnek nevezünk. De hova a nagy szavak? Mit jelentenek?
Stockfotókból festmények
Stockfotókból festmények
A fotóhasználat és a festészet a nemzetközi trendben régóta „cool”, a stílusnak nagymesterei és szórakoztatóipari szakmunkásai a mai napig alkotnak. Szombat délelőtt egy hazai művész festményeiből nyílt kiállítás a Művészetek Házában.
Egy érintetlen kultúra utolsó remekművei
Egy érintetlen kultúra utolsó remekművei
Mintegy kilencven évvel ezelőtt Molnár Mária református misszionárius hozta Magyarországra a melanéz őslakosok azon használati tárgyait, amiket most a Laczkó Dezső Múzeumban nézhetünk meg.