2021. május 16.
//
Botond, Mózes névnap

Traktorok, székelykapu és temetőfelújítás a Magyar Falu Program e heti eredményei

Herend, Hárskút és Bakonynána is sikeresen pályázott a Magyar Falu Programban, amelynek eredményeképpen a közterületeik karbantartását segítő eszközökkel gazdagodtak, illetve ilyen jellegű beruházásokat végezhettek el.

Két bakonyi település, Hárskút és Bakonynána egy-egy traktorral gazdagodott a héten, Herenden pedig a temető kerítését újították fel a Magyar Falu program keretében elnyert pályázati összegből.

A mostani beszerzések és települési fejlesztések azokhoz a projektekhez kapcsolódnak, amelyek a 2019 óta létező Magyar Falu Program részét képezik, céljuk pedig az, hogy a kisebb falvakban élők életminősége is fejlett, XXI. századi legyen Magyarországon.

Tábori Ferenc, Hárskút polgármestere és Ovádi Péter, országgyűlési képviselőTábori Ferenc, Hárskút polgármestere és Ovádi Péter, országgyűlési képviselő

A térség országgyűlési képviselőjétől, Ovádi Pétertől megtudtuk, hogy a megyeszékhelyen kívül a választókörzetébe tartozó 24 kistelepülés közül már mindegyik részesült a program forrásaiból, több helyen oktatási intézmények, egyházi épületek, egészségügyi szolgáltatások, utak és járdák újultak meg.

Ezen a héten a közterületek karbantartása szempontjából fontos eszközöket adtak át Bakonynánán és Hárskúton is, a két település egy-egy traktorral gazdagodott.

Tábori Ferenc, Hárskút polgármestere portálunknak elmondta, a falu útjainak karbantartásában ezek után egy 8,5 millió forint értékű traktor fog segíteni, amelyet a közeljövőben még további eszközökkel is kiegészítenek.

Herenden a temető kerítése és bejárata újult meg a Magyar Falu Program keretében.Herenden a temető kerítése és bejárata újult meg a Magyar Falu Program keretében.

A polgármestertől megtudtuk, nem csak eszközökben gyarapodtak, hanem három gyümölcsfát is elültettek a településen, utóbbit az Unokáink fája program részeként, amit még Ovádi Péter hívott életre, hogy a térségben fák elültetésével biztosítsák az élhető és zöld környezetet a jövő generációjának.

Herenden, ugyanúgy a Magyar Falu Program keretében a település temetőjének kerítését újították fel, valamint a sírkert bejáratánál állított székelykapu is visszanyerte régi formáját. Jánszky László, Herend polgármestere elmondta, a székelykapu az évek alatt az időjárási hatások miatt tönkrement, a mostani ácsmunkát pedig az eredeti építő unokaöccse végezte el, hasonló precizitással, mint az eredeti kapu esetében a készítő.

Hajas Bálint

További cikkek

A helyi állatvédőknek segít az üzletlánc Veszprémben is
A helyi állatvédőknek segít az üzletlánc Veszprémben is
Kétnapos akcióban gyűjtik a magyarországi Interspar áruházakban, köztük a veszprémiben is a macska- és kutyaeledeleket a „Mancs a bajban!” kezdeményezés keretében. Szombat délelőtt Veszprémben volt a program részleteit bemutató sajtótájékoztató.
Grundfocipályával gazdagodott Nemesvámos
Grundfocipályával gazdagodott Nemesvámos
A Magyar Labdarúgó-szövetség infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően – közel húszmilliós beruházás keretében – grundfocipályával gazdagodott Nemesvámos községe. A fejlesztésből, amely a legkisebb korosztályt szolgálja, a helyi önkormányzat is kivette a részét.
Facebook-fórumon tart fogadóórát az országgyűlési képviselő
Facebook-fórumon tart fogadóórát az országgyűlési képviselő
Szederfák a Szeder utcában
Szederfák a Szeder utcában
A helytörténetben régmúltra visszatekintő szederfákat ültettek el Nemesvámoson csütörtökön. A 30 darab fát az országos Településfásítási Programon nyerte a Veszprém melletti falu.
A stabilitás a kulcsszó a jobboldalon
A stabilitás a kulcsszó a jobboldalon
Kevesebb, mint egy év múlva országgyűlési választások lesznek, amelynek eredménye nem csak az ország bel- és külpolitikai irányát szabja majd meg, hanem az olyan helyi fejlesztésekre is hatással lesz, mint amilyenek Veszprém és annak a térségében elindultak. Ezúttal a kormánypárt szemszögéből vizsgáltuk meg a lehetséges jelölt személyét.