2021. június 22.
//
Paulina névnap

A bajnokjelöltet fektette két vállra a VESC

2021. április 11. 12:09
A VESC női röplabdacsapata 3-1-re nyert a fővárosi Palota VSN együttese ellen szombaton az NB II Nyugati csoportjának felsőházi rájátszásában. Az utolsó mérkőzés dönt az első hely sorsáról.

Hatodik fordulójához érkezett szombaton a női röplabda NB II felsőházi rájátszása, melynek nyugati csoportjában szerepel megyeszékhelyünk együttese, a VESC. A Szokolikné Kalmár Judit vezette bakonyi hölgyek ezúttal a listavezető, fővárosi Palota játékosaival néztek farkasszemet az Egyetemi Tornacsarnok zárt kapui mögött.

A találkozó fontosságát mutatta, hogy 3-2-es veszprémi győzelemmel is a Palota már első helyezettnek tudhatta volna magát, így a VESC-nek minden erejét mozgosítania kellett, hiszen a bakonyiak szintén az elsőségért küzdnenek.

Bravúros győzelmet aratott a VESC (archív fénykép)Bravúros győzelmet aratott a VESC (archív fénykép)

A vendégek kezdték jobban a találkozót, az első szettet 25-21-re nyerték. Ezt követően azonban magára talált a VESC: felvette a találkozó ritmusát, átvette az irányítást. A második, harmadik és negyedik szettet is jó játékkal hozták a veszprémiek, akik végül 3-1-es győzelmet arattak hazai pályán.

A nyugati csoportban a Palota és Haladás már az összes mérkőzését lejátszotta: ha a VESC jövő héten a SzOESE ellen 3-0-ra tud nyerni úgy, hogy riválisát hatvan pont alatt tartja, akkor a veszprémi alakulat a nyugati régió győztese lesz, a keleti csoport első helyezettjével pedig a bajnoki címért küzdhet majd, ami a feljutást jelenti.

Női röplabda NB II felsőházi rájátszás, 6. forduló:
VESC–Palota VSN 3-1 (21-25, 25-21, 25-15, 25-20)
Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok, zárt kapuk mögött.

Így állnak a csapatok

Tabella forrása: hunvolley.info

Simon Dani
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
röplabda Női röplabda NB II, 2020/2021 helyosztó 2021. május 22. 16:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC PTE TTK 3-0
röplabda Női röplabda NB II, 2021/2021 osztályozó 2021. május 15. 16:00 Pécs, TTK Tornacsarnok PTE-PEAC VESC 0-3
röplabda Női röplabda NB II döntő, 2020/2021 2. 2021. május 8. 19:00 Budapest, Honvéd Csarnok Kispest SE VESC 3-1
előző események betöltése

További cikkek

Családként jutottak fel, családként maradnának benn
Családként jutottak fel, családként maradnának benn
Városunk női röplabdacsapata az osztályozón aratott kettős győzelmével kivívta a jogot a jövő évi, élvonalban való szereplésre. A klub ügyvezetőjétől, Szokolik Gergelytől lapunk megtudhatta, a VESC nem mondott le a lehetőségről: névadó szponzora és új otthona lesz a csapatnak, valamint együttműködési szerződés kialakításán is dolgoznak egy hazai alakulattal.
Feljutott a VESC az élvonalba!
Feljutott a VESC az élvonalba!
Miután a PTE elleni második osztályozó mérkőzést is 3-0-ra megnyerte a VESC, Szokolikné Kalmár Judit csapat kivívta a jogot, hogy jövőre az I. osztályú röplabda-bajnokságban szerepelhessen.
VESC: egyetlen lépés az NB I
VESC: egyetlen lépés az NB I
A VESC női röplabdacsapata tükörsima, 3-0-s diadalt aratott a PTE otthonában szombaton, egyúttal hatalmas lépést téve a jövő évi NB I-es szereplés irányába.
Várat még magára a VESC feljutása
Várat még magára a VESC feljutása
A női röplabda NB II-es döntőjének második mérkőzésén is alulmaradt a VESC a vendéglátó Kispest otthonában szombaton. A feljutás így egyelőre elmaradt, de nincs még minden veszve a veszprémiek számára.
VESC: vereség a döntő első meccsén
VESC: vereség a döntő első meccsén
A VESC női röplabdacsapata 3-0-ra alulmaradt a vendég Kispest alakulata ellen az NB II döntőjének vasárnapi, első felvonásán.