Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A megyében minden negyedik ember megkapta legalább az első vakcinát

2021. április 14. 13:39 // Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal
Takács Szabolcs kormánymegbízott a közösségi médiában adott tájékoztatást arról, hogy hogyan áll aktuálisan az oltási program Veszprém megyében. A héten négy különböző vakcinával folytatják az oltást.

Januárban alakult meg a Veszprém Megyei Oltási Munkacsoport, amely ezen a héten 24. alkalommal ülésezett. A szervezet feladata, amelynek élén a kormánymegbízott áll elsődlegesen abból áll, hogy az Országos Oltási Munkacsoport által a megyébe delegált vakcinákat elosszák az oltópontok és a háziorvosi praxisok között. Ezen kívül nyomon követik az előző héten felhasznált vakcinamennyiséget is, így pontos képet kaphatunk arról, hogy megyénkben hogy áll az oltási folyamat.

Takács Szabolcs videóüzenetében elmondta, hogy ezen a héten is zajlik az oltási program összesen négyféle vakcinával. A Pfizer és Sputnik vakcinákat a kórházi oltópontokon adják be, az AstraZeneca és Moderna típusokkal pedig a háziorvosok oltanak.

Takács Szabolcs, kormánymegbízottTakács Szabolcs, kormánymegbízott

A kormánymegbízott tájékoztatása szerint

Veszprém megyében legalább az első oltását minden negyedik ember megkapta már.

Panasz egyébként nem érkezett a kormánymegbízotthoz az oltás menetével és szervezésével kapcsolatban, mindenhol dinamikusan és hatékonyan zajlik, amit Takács Szabolcs külön megköszönt az egészségügyben dolgozóknak és az oltási folyamatban közreműködőknek.

 

Takács Szabolcs egy korábbi interjújában részletesen beszélt portálunknak az Oltási Munkacsoport feladatairól és az oltakozás menetéről is.

Kapcsolódó cikk
Takács Szabolcs kormánymegbízott a járványügyi védekezésről és a gazdaság védelméről
Egy új kifejezést tanult meg az ország, amikor a tavalyi év végén elindult az „oltakozás” a koronavírus ellen. Ez a folyamat viszont korán sem ad hoc jelleggel történik, precíz logisztika áll mögötte, amit megyei szinten a kormányhivatalok irányítanak. Takács Szabolcs kormánymegbízottal beszélgettünk arról, hogy áll a megyében az oltakozás, hogy működik ez a folyamat és hogyan tudják biztosítani a közigazgatás zavartalan működését.
vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.