Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Maria Treben svédkeserűvel a szervezetünk egészségéért

2021. április 19. 9:22

Nem is gondolnánk, a keserű íz milyen jótékonyan hat az emberi szervezetre, nem véletlen a 18. századtól betegségek esetén alkalmazott, több gyógynövény együttes tinktúrájából álló svédkeserű megalkotása, így például a Maria Treben által létrehozott svédkeserű népszerűsége sem.

A számos gyógynövényt tartalmazó, gyógyszerként használt csodaszer tökéletesítése során az 1907. szeptember 27-én Saaz városában született, gyógynövényeket tanulmányozó Treben Asszony arra törekedett, hogy az általa megalkotott szer minél szélesebb körben segítse a szervezet külső és belső épségét.

Maria Treben és az általa megalkotott svédkeserű 

A Maria Treben által megalkotott formula óriási népszerűségre tett szert, melynek ismertségét elősegítette a mai napig a gyógynövények iránt érdeklődők alapművének számító Egészség Isten patikájából című könyve is. A gyógynövénytan úttörője számtalan előadást tartott a 20. században Európában és Amerikában a folyamatosan szaporodó hallgatóság részére a svédkeserű és a gyógynövények alkalmazásáról. 

Maria Treben már gyermekkorában különös érdeklődést mutatott a növények iránt: egy főerdész családi barát kertjében lehetősége volt a természet által alkotott gyógynövényekkel megismerkedi. Később több hasonló gondolkodású szakember is segítette őt munkájában, így hatással volt rá Richard Willfort, Sebastian Kneipp és Johann Künzle munkássága is.

Az említett természetgyógyászok volt azok, akik megerősítették gyógynövényismeretében, ezért következő lépésként elkezdte gyűjteni a növényeket, majd azokból elkészítette első esszenciáit, illetve a “kis svédkeserűt” és a “nagy svédkeserűt”. Az ezzel kapcsolatos tapasztalatait könyvében írta le.

A Treben Asszony által megalkotott gyógyító hatású szer ma már széles körben ismert és elterjedt, épp ennek köszönhetően a legtöbb áruház polcán is megtalálható az egyéb svédkeserűt alkotó gyártók mellett.

Mi is az a svédkeserű, és milyen problémákra használható?

Ugyan a “svédkeserű” fogalom szabadon használható, de érdemes tudni, hogy a Maria Treben által legutolsó, 1981-ben megalkotott összetevőkből álló formulát az „eredeti Maria Treben” szóösszetétellel jelölik. Az „Eredeti svédkeserű” vagy „eredeti Maria Treben receptje alapján készült” megjelöléssel találkozhatunk a nem Maria Treben által megalkotott svédkeserű termékek elnevezésénél is.

A svédkeserű fogyasztása egyedül hasmenés esetén nem ajánlott, a hasmenésre hajlamos emberek számára napi egy teáskanálnál nagyobb mennyiségben nem javasolt azt használni.

A keserű gyógynövények alkalmazását eredetileg az emésztés elősegítése miatt találták hasznosnak, de bizonyított, hogy a gyógynövényekből álló szer méregtelenítés, reumatikus fájdalmak, immunerősítés, stressz, álmatlanság, allergiás tünetek és egyéb betegség esetén is támogatást nyújt a szervezet számára.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.