Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Milyen termékek szükségesek a bőr hidratálásához?

2021. április 20. 9:13

A hidratálás hiánya feszülő, fáradt és ráncos bőrt eredményez. Ráadásul a száraz bőr nemcsak kellemetlen érzetet eredményez, hanem egészségügyi problémákhoz is vezethet. Utóbbi oka, hogy a száraz bőr a sérülékenysége miatt nehezebben védekezik a kórokozók ellen. Szóval fontos, hogy a hidratálás része legyen a napi szépségápolási rutinnak.

Mi állhat a bőr vízhiánya mögött? Részben az öregedés, valamint a megfelelő folyadékfogyasztás hiánya. Továbbá a dehidratáltsághoz hozzájárulnak a vízelvonó hatással rendelkező kozmetikumok, illetve a túlzott napozás és a szolárium használata.

A szappan és a tusfürdő nem alkalmas arctisztításra

A bőr hidratálásához hozzájárul a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás, azonban önmagában nem elegendő a szép bőrhöz. Külső segítségre is szükség van a tökéletes eredmény eléréséhez. Ilyen külső segítség a hidratálókrém, melyek közül olyan változatot érdemes választani, mely természetes összetevőket tartalmaz, jó minőségű és vízmegkötő tulajdonsággal bír.

Fontos, hogy a hidratáló arckrém felvitelét minden esetben alapos arctisztítás előzze meg, hiszen a hatóanyagok csak így tudnak kellő mértékben felszívódni. Olyan arclemosót célszerű vásárolni, mely kíméletesen és alaposan tisztít. A szappan és a tusfürdő nem alkalmas arctisztításra, hiszen nem erre a területre lettek kifejlesztve.

A bőr éjszaka méregtelenít és regenerálódik

Hidratáláshoz minden esetben az adott bőrtípusnak megfelelő terméket kell választani, hiszen a várt hatás csupán így garantált. A nappali arckrémet a reggeli arcápolási rutin során érdemes felvinni. Célszerű olyan krémet választani, mely fényvédővel is rendelkezik.

Az esti arcápolási rutin szintén fontos, hiszen a bőr éjszaka méregtelenít és regenerálódik. Annak érdekében, hogy az éjszakai hidratálókrém kellően beszívódhasson, javasolt már lefekvés előtt fél órával felvinni a készítményt. Az éjszakai krém felvitelekor természetesen a nyakról és a dekoltázsról sem szabad megfeledkezni. A Manuka.store Manuka mézes ajándékcsomaga természetes összetevőket tartalmazó hidratálókból áll.

A kezekről, a körmökről és az ajkakról sem szabad megfeledkezni

Az arcbőr hidratálása mellett a kezekről, a körmökről és az ajkakról sem szabad megfeledkezni. A kezeknek és a körmöknek gyorsan felszívódó, természetes összetevőket tartalmazó kézkrémre van szüksége a selymes puhaság eléréséhez. A megfelelő minőségű kézkrém naponta többször alkalmazható, azonban fontos, hogy a krém gondosan be legyen masszírozva a bőrbe, a körmökbe és a körömágyba.

Az ajkak ápolásához a legnagyobb segítséget az ultra kondicionálást nyújtó ajakbalzsam adja. A természetes összetevőket tartalmazó, kiváló minőségű ajakbalzsam mélyen hidratálja és puhítja a repedezett és száraz ajkakat. Az ajakbalzsamot, ugyanúgy, ahogy a kézkrémet, érdemes naponta többször használni.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.