Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új bölcsőde épül Öskün

2021. április 22. 17:37
Az új intézmény 24 gyermek befogadására lesz alkalmas.

A 2400 fős település 300 millió forintos TOP-os támogatásnak köszönhetően bővíti bölcsődei férőhelyeinek számát. A 460 négyzetméter alapterületű beruházás másfél év múlva 24 gyermek (két csoport) befogadását teszi lehetővé a Szabadság téren.

A terület április 22-i bejárásán Öskü polgármestere, Ángyán Tamás azt mondta, egy régi álom megvalósulásának vagyunk szemtanúi, mely nagy előrelépés lesz Öskü életében. Az új bölcsőde megépítése összhangban van azon korábbi fejlesztésekkel, melyek a település és a térség jövőjét szolgálják.

Ángyán Tamás és Ovádi Péter a majdani bölcsőde munkaterületén.Ángyán Tamás és Ovádi Péter a majdani bölcsőde munkaterületén.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, Öskü olyan úton indult el, mely a fejlődés irányába mutat. – Ha körül nézünk, láthatjuk, hogy korábban megújult az óvoda, az iskola és a művelődési ház épülete is. A település a vállalkozások felé is nyitott, hisz egy ipari parkkal is rendelkezik.

Hangsúlyozta, a kormány kiemelt figyelmet fordít a családtámogatási rendszernek, aminek egyik alapja, hogy megfelelő infrastrukturális környezetet teremt a gyermekek elhelyezéséhez. A Magyar Falu Program hasonló célokat fogalmaz meg, hisz abban is kiemelt szempont, hogy a kisebb településeken élők is olyan minőségű életet éljenek, mintha egy városban tennék ugyanezt. Hozzátette: a kormány folyamatosan támogatja bölcsődék építését, amelynek köszönhetően mára 70 ezerre nőtt bölcsődei férőhelyek száma az országban.

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.