2022. június 28.
//
Levente, Irén névnap

A pálya szélén állt, és csodálta játékosait

Szokolikné Kalmár Judit, a VESC női röplabdacsapatának vezetőedzője büszke tanítványainak a teljesítményére. Nem hiába, ugyanis a veszprémiek megnyerték az NB II nyugati csoportját, a keleti régió első helyezettjével, a Kispesttel pedig a feljutásért is megküzdhetnek.

A SzoESE ellen aratott múlt pénteki 3-0-s hazai győzelmével a VESC női röplabdacsapata megnyerte az NB II nyugati csoportját is. Szép eredmény mindez, a veszprémi röplabdasport már hosszú évek óta nem ért el ehhez hasonló sikert. Messze van azonban még a vége: Szokolikné Kalmár Judit tanítványai a keleti régió győztesével az élvonalba jutásért is megküzdhetnek majd.

Soha nem fogom elfelejteni azt euforikus, elmondhatatlan érzést, amit az említett, sorsdöntő összecsapást követően éreztem. Rengeteg munkát fektettek a lányok az idénybe, nagyon jó csapategységet sikerült kialakítanunk. A sikerből mindenki egyaránt kivette a részét. Volt olyan pillanat a találkozón, amikor csak álltam a pálya mellett, és csodáltam a lányokat

 – reagált megkeresésünkre a bakonyiak vezetőedzője.

Szokolikné Kalmár Judit nagyon büszke tanítványaira (archív fénykép)Szokolikné Kalmár Judit nagyon büszke tanítványaira (archív fénykép)

Szokolikné elmondta, a szövetség a héten már meg is kereste a veszprémi klubot annak apropóján, hogy ha úgy alakulna a helyzet, akkor vállalná-e az élvonalbeli szereplést. Megtudhattuk, a VESC kiáll a keleti győztes Kispest ellen, a bakonyiak vezetősége pedig kőkemény háttérmunkába kezdett.

Az osztálylépés több szempontból is nagyon nehéz. Elsősorban anyagilag, hiszen a játékosállomány megerősítése elkerülhetetlen lenne. Arról nem is beszélve, hogy egy élvonalbeli alakulatra csarnok tekintetében is magasabb elvárás vonatkozik. A vezetőink munkához láttak, megmozgatnak minden követ érte, hogy ha sikerült nyernünk a Kispest ellen, akkor vállalhassuk az I. osztályú szereplést.

A VESC előbb hazai pályán, később a fővárosban fog megküzdeni riválisával az élvonalba kerülésért. A találkozók pontos időpontja még nem ismert, egyelőre szervezés alatt állnak a találkozók. Jó hír, hogy a veszprémieknek akkor is maradna esélyük a feljutásra, ha alulmaradnának a pestiek ellen. Kalmár Judit tanítványai akkor helyosztót játszhatnának az élvonal kiesőjelöltjével.

A bajnokcsapat - Fotó: Wolf AttilaA bajnokcsapat - Fotó: Wolf Attila

A csapat tagjai:

Molnár-Pintér Eszter, Bozsó Blanka, Dordzsceren Dádzsó, Iglói Nóra, Horváth-Kötél Zsanett, dr. Májusi Dóra, Miklós Roxána, Monteiro Giovana, Pusztay Klaudia, Rivnyák Eszter, Szentesi Barbara, Szalai Zoé Vivien, Szvath Júlia, Tóth Laura, Varga Cintia.

Simon Dani
Szalai Csaba
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
röplabda Női röplabda NB I Liga 5-8., 2021/2022 6. 2022. május 8. 17:00 Veszprém, Táncsics Mihály Szakgimnázium CoreComm-VESC Eötvös DSE 3-1
röplabda Női röplabda NB I Liga 5-8., 2021/2022 5. 2022. május 1. 19:00 Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok Kispest CoreComm-VESC 3-1
röplabda Női röplabda NB I Liga 5-8., 2021/2022 4. 2022. április 24. 18:00 Jászberény, Bercsényi úti csarnok Jászberény CoreComm-VESC 3-2
előző események betöltése