2021. május 18.
//
Erik névnap

Újítva nyitnak

Bár a koronavírus miatt a vendéglátóhelyek hosszú ideig nem nyithattak ki, voltak vállalkozók, akik a kényszerszünetet is arra használták fel, hogy fejlesszenek, és még színvonalasabb szolgáltatásokkal várják a visszatérő vendégeket.

Így tett a veszprémi Horváth család is, akik 1984 óta működtetik vendéglőjüket a Cholnoky lakótelepen. Pénteken Ovádi Péter parlamenti képviselő is felkereste az éttermet, hogy meggyőződjön a felújítási munkálatok eredményéről. 

A képviselő köszönetet mondott az éttermet üzemeltető Horváth családnak, akik már közel negyven éve családi vállalkozásként viszik az üzletet. Szinte nincs is olyan veszprémi, aki ne járt volna itt, ne hallott volna a helyről, ami Veszprém jó hírnevét is öregbíti – mondta Ovádi, aki példaértékűnek tartja, hogy a lezárások idején a tulajdonosok nem búslakodtak, hanem átgondolták, hogy ebben a nagyon nehéz helyzetben hogyan lehet fejleszteni. Az étterem vendégtere mellett a konyha is megújult, és fejlesztették az elektromos és a fűtési rendszert is. 

Az étterem pénteken még csak a teraszát tarthatta nyitva, a bejelentett enyhítések következtében azonban szombattól már beltérben is fogadhatnak védettségi igazolással rendelkező vendégeket. Változik a vendéglátóhelyekre vonatkozó nyitvatartási előírás is: szombattól akár este 11-ig is nyitva tarthatnak, ugyanis a kijárási tilalom kezdete is éjfélre tolódik.

Kapcsolódó cikk
Így változik az életünk 4 millió beoltottnál
Közzétette weboldalán a kormány, hogy pontosan milyen szabályok lépnek életbe, ha elérjük a 4 millió beoltottat.
Söge
Kovács Bálint

További cikkek

Tartósan ezer alatt a fertőzés, száz alatt a halálozás
Tartósan ezer alatt a fertőzés, száz alatt a halálozás
Koronavírus - Meghalt 61 beteg, 718-cal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Koronavírus - Meghalt 61 beteg, 718-cal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Meghalt 61, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 718 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap, kiemelve: eddig 4 600 012 embert oltottak be Magyarországon, közülük 2 701 789-en már a második adag vakcinát is megkapták.
Megváltó a patikában-egy veszprémi gyógyszerészcsalád huszadik századi története(i)
Megváltó a patikában-egy veszprémi gyógyszerészcsalád huszadik századi története(i)
Egy család, amelynek a patikájában Jávor Pál felesezett, a szalonjában püspökök teáztak, az egyik tagja pedig megmentette a Tűztornyot az oroszok géppuskájától: Veszprém ma nem lenne az, ami, a Kocsuba-Karabélyos família nélkül. 1911 és 1951 között ők voltak az Óváros tér mellett található Fekete Sas Gyógyszertár tulajdonosai, ez idő során rengeteget fényképeztek, filmeztek, leveleztek és nagy társasági életet éltek, így a család és a város története elválaszthatatlanul összefonódott.
140 éve egymásért! – Kerek évfordulót ünnepel a Magyar Vöröskereszt
140 éve egymásért! – Kerek évfordulót ünnepel a Magyar Vöröskereszt
Hazánk legnagyobb humanitárius szervezete 2021. május 16-án ünnepli fennállásának 140. évfordulóját. 1881-ben ezen a napon alakult meg a Magyar Nemzeti Múzeumban a Vörös-kereszt Férfiegylete, mely másnap a Magyar Országos Segélyező Nőegylettel egyesülve megalapította a Magyar Vöröskereszt elődjét.
A helyi állatvédőknek segít az üzletlánc Veszprémben is
A helyi állatvédőknek segít az üzletlánc Veszprémben is
Kétnapos akcióban gyűjtik a magyarországi Interspar áruházakban, köztük a veszprémiben is a macska- és kutyaeledeleket a „Mancs a bajban!” kezdeményezés keretében. Szombat délelőtt Veszprémben volt a program részleteit bemutató sajtótájékoztató.