Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
24°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
24°C

Változások és fejlesztések a víziközmű szolgáltatónál, ami a lakosságot is érinti

2021. május 5. 15:58
A pandémia alatt sem állt meg a munka a Bakonykarszt Zrt-nél, sőt a szolgáltatónál több fejlesztést és újítást is előkészítettek, amelyekkel hamarosan a felhasználók is találkoznak. A legfontosabb változásokról tartottak sajtótájékoztatót a cég vezetői szerda délelőtt.

A részleteket Kugler Gyula, vezérigazgató, Dr. Kizlinger András, értékesítési osztályvezető, Petrovai Péter, informatikai és iratkezelési csoportvezető, valamint Radács Attila, műszaki igazgató ismertették a sajtó előtt.

  • Kinyitnak az ügyfélszolgálatok, ismét lehet személyesen intézni a víz- és csatornaszolgáltatással kapcsolatos ügyeket.
  • A mellékvízmérők leolvasása elkezdődik, ami a pandémia alatt szünetelt, előfordulhat, hogy nagyobb összegű elszámolószámlákat kapnak az ügyfelek.
  • Fejlesztik az online ügyintézési felületüket, nyáron elindul a WaterMeter rendszer.
  • Hamarosan elérhető lesz a „Házi praktikák” felület, ahol a felhasználók hasznos tanácsokat kapnak a mindennapos víz- és csatornahasználat kapcsán.
  • A Bakonykarszt 39 hazai víziközmű szolgáltató között lett az első az országos elégedettségi felmérésben.

Kugler Gyula és dr. Kizlinger AndrásKugler Gyula és dr. Kizlinger András

Május 10-től ismét az eredeti nyitva tartás szerint fogadja ügyfeleit a Bakonykarszt Zrt. a megye összes irodájában, valamint a kisebb fiókirodáiban is. Ugyanakkor a járványügyi védekezés jegyében ezeken a helyeken is kötelező lesz a szájmaszk viselete és a kézfertőtlenítés.

Ezzel együtt a cég munkatársai elkezdik a mellékmérők leolvasását is, amit az elmúlt időszakban szintén a személyes kontaktok elkerülése miatt szüneteltettek. Itt viszont felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy előfordulhat az elmaradt leolvasások eredményeképp, hogy a megszokottnál nagyobb összegű számlák érkeznek majd a felhasználókhoz.

Annak érdekében, hogy ne egy összegben terhelje meg a háztartást egy ilyen vízszámla, a Bakonykarszt arra kéri az embereket, szenteljenek időt a havi vízfogyasztási átlagmennyiségük módosítására, így éves elszámoláskor nem jelent majd akkora megterhelést egy-egy elszámoló számla kiegyenlítése.

Petrovai PéterPetrovai Péter

Hamarosan megváltozik a Bakonykarszt online ügyféltere is a WaterMeter alkalmazás. Ennek beüzemelése június 30-ra várható, szeptembertől pedig több új funkciót is bekapcsolnak rajta.

A rendszerről tudni kell, hogy sokkal hatékonyabban támogatja az okostelefonos, vagy tabletes kezelést, könnyebb és egyszerűbb lesz eligazodni benne, továbbá angol és német nyelven is használható, tekintve, hogy a Balaton-felvidéken számos külföldinek van nyaralója, akik ugyanúgy érintettek ebben az ügyintézésben.

A WaterMeter mellett hamarosan a Díjnet rendszerén keresztül is befizethetők lesznek a Bakonykarszt számlái.

A szolgáltató reagálva a felhasználók XXI. századi igényeire, egy nagyszabású kampányt indít, amelyben a tudatos vízfelhasználás praktikáira hívja fel a figyelmet. Az úgynevezett „Házi praktikákat” több felületükön is közzéteszik majd. Ezeknek a különlegessége, hogy az összeállításukban a cég minden részlegéről részt vettek kollégák, a vízvezeték szerelőktől a laboratóriumi munkatársokig.

A Házi praktikák 3 különböző tematika köré csoportosulnak, az ivóvízellátás, a csatorna szolgáltatás és a vízi környezetvédelem.

Ezeknél olyan kérdésekre kapunk választ például, hogy hogyan vízkőtelenítsük a csapokat hatékonyan, vagy éppen mi kerülhet a csatornába és mi nem. (Utóbbi esetében egyébként gyakori probléma volt az utóbbi időben, hogy a WC-n lehúzott nedves kéztörlők, vagy maszkok eldugították a szivattyúkat, ezzel sok gondot okozva a szolgáltatásban.)

Radács AttilaRadács Attila

A Bakonykarszt ugyanakkor együttműködést is kér a felhasználóktól, egyrészről a hideg időszak közeledtével a vízmérők téliesítését, most pedig ennek a megszüntetését kérik, valamint azt, hogy tegyék lehetővé a munkatársaknak az órák leolvasását, ami egyébként a felhasználók kötelezettsége is.

2018-tól kezdődően kétévente a Magyar Energetikai és Közmű-szabályzási Hivatal kötelezővé tette, hogy a lakosság körében független közvélemény-kutató szervezettel mérjék fel a szolgáltatókkal való elégedettséget.

A felmérésben 39 szolgáltató vett részt és nemrég ismertették a 2020-as eredményeket. Ebből kiderül, hogy az országban első helyen a Bakonykarszt Zrt. végzett, megelőzve a Nyírségvíz Zrt-t és a Bácsvíz Zrt-t, ráadásul megőrizte korábbi vezető helyét is a veszprémi székhelyű szolgáltató.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. ma 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. ma 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. ma 10:47 Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. tegnap 21:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.