2021. június 13.
//
Antal, Anett névnap

Lang Ádám ciprusi bajnokként bízik a válogatott meghívóban

Lang Ádám, az Omonia Nicosia labdarúgója friss ciprusi bajnokként bízik abban, hogy bekerül Marco Rossi Európa-bajnoki keretébe, melyet csütörtökön hoz nyilvánosságra a szövetségi kapitány.

A 28 éves veszprémi nevelésű hátvéd az M1 aktuális csatornának szerdán azt mondta, a járvány miatt ők a buszban elszigetelve ünnepelték a klub történetének 21. bajnoki címét, eközben több ezer szurkoló a jármű körül állva bulizott jó pár órán át.    

A lefújás után még nem kezdődött az ünneplés, ugyanis a másik mérkőzésből volt hátra tíz perc. Az utolsó pillanatokat a csapattal együtt néztük, és mivel az Apollón csak döntetlent játszott, behozhatatlan lett az előnyünk, így kezdődhetett a felszabadult öröm és éneklés 

- emlékezett vissza keddi 1-0-s győzelmükre és az azután történtekre Lang.

Lang Ádám (2) ciprusi bajnok lett - Fotó: MLSZ (archív)Lang Ádám (2) ciprusi bajnok lett - Fotó: MLSZ (archív)

A védő kitért rá, hogy hosszú szezonon van túl, ugyanis a Bajnokok Ligája augusztusi selejtezője óta sűrű volt a program: a klub ősszel története során először szerepelhetett az Európa-liga csoportkörében, majd a kupában is helyt kellett állnia, és a bajnokság is az utolsó pillanatig kiélezett volt.    

Amennyiben kapok meghívót a válogatottba, ott is komoly feladatok várnak még ránk. Pozitívan, feltöltődve fogom elkezdni az edzőtábort, mert sikeres szezon van mögöttem nemcsak a klubcsapatommal, hanem a nemzeti együttessel is 

- utalt Lang a válogatottra, mellyel ősszel a Nemzetek Ligájában feljutott az A divízióba, míg a világbajnoki selejtezők márciusi nyitányán három mérkőzésen hét pontot szerzett és csoportja második helyén áll.

"Nagyon várjuk az újabb kiélezett mérkőzéseket a sztárcsapatok ellen, újra közönség előtt"

- zárta Lang.

A magyar válogatott a június 11-én rajtoló, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság csoportkörében a Puskás Arénában találkozik a címvédő portugálokkal és a világbajnok franciákkal, míg a 2014-ben vb-aranyérmes németekkel Münchenben csap össze.

vehir.hu

További cikkek

Bogdán és Szalai Attila is bízik a sikeres rajtban
Bogdán és Szalai Attila is bízik a sikeres rajtban
A kapus Bogdán Ádám, illetve a védő Szalai Attila is úgy fogalmazott, már a portugálok elleni nyitómeccsen meg akarják mutatni, mire lesznek képesek a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.
A Kossuth iskola is gazdagodott egy focipályával
A Kossuth iskola is gazdagodott egy focipályával
A Jendrassik és a Báthory után immár a Kossuth Lajos Általános Iskolában is műfüves focipályán sportolhatnak a gyermekek: utóbbi intézményben pénteken adták át a pályát. A beruházás az MLSZ Veszprém megyei igazgatósága és a helyi önkormányzat összefogásával jöhetett létre.
EURO-2020: Sigér: gólt, gólokat akarunk szerezni
EURO-2020: Sigér: gólt, gólokat akarunk szerezni
Sigér Dávid szerint a magyar labdarúgó-válogatott minimális célja, hogy gólt, gólokat szerezzen a pénteken (ma) rajtoló, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.
Borbély Ádám bízik a magyar labdarúgó-válogatottban
Borbély Ádám bízik a magyar labdarúgó-válogatottban
A Veszprémi KKFT kapusa, Borbély Ádám lapunknak elmondta, ha férfi válogatottunk nehéz csoportba is került a labdarúgó Európa-bajnokságon, a pontszerzés így is sikerülni fog.
Holender és Varga szerint is meglepetésre készülnek a magyarok
Holender és Varga szerint is meglepetésre készülnek a magyarok
Holender Filip és Varga Roland, a pénteken kezdődő és részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott két tagja szerint a csapat meglepetést szeretne okozni a csoportkörben.