Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elutasító válasz a képviselőnek

2008. május 19. 17:53
Elutasító választ kapott mai parlamenti kérdésére dr. Horváth Zsolt veszprémi fideszes képviselő, aki az épülő M8-as út Bándot elkerülő szakaszának zajvédő faláról tett fel kérdést a szaktárca képviselőjének, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkárának, Puch Lászlónak.
Nagy örömére szolgál a térség lakóinak, hogy megépül a 8-as főút Márkót elkerülő szakasza – mondta a képviselő -, azonban ez nem sikerül teljesre, ugyanis nem épül meg a Bándot elkerülő szakasz zajvédő fala. Indoklásul azt is hozzátette Horváth Zsolt, hogy a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség kiadott erről még a beruházás megkezdése előtt egy határozatot, melyben az szerepelt, hogy az út megépítésével egy időben kell a zajvédő falat is megépíteni. Pár hónappal később született egy szakhatósági állásfoglalás, ebben pedig az szerepel, hogy a zajterhelés utólagos mérése után döntik el a zajvédő fal építését. Indoklásként a képviselő hozzátette, hogy az úthoz nagyon közel esnek Bánd lakóházai, s hogy a forgalom jelentős részét a teherjárművek adják majd, így bizonyos, hogy szükség lesz a zajvédő megépítésére.

Az államtitkár válasza szerint közpénzekről lévén szó, így azokat nem lehet felelőtlenül felhasználni. Ígéretet tett viszont arra, hogy a nyár folyamán a helybéliek bevonásával a méréseket elvégzik.

A Vehír érdeklődésére dr. Horváth Zsolt elmondta, hogy folyamatosan tartja a kapcsolatot Bánd polgármesterével, Schindler Lászlóval, aki korábban már felkereste a település panaszának orvoslásával. A képviselő azt is hozzátette, hogy – ellentétben a korábbiakkal – a szaktárca válasza felületes, szakmailag megalapozatlan volt.

Zatkalik András
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.