2022. május 25.
//
Orbán névnap

Elutasító válasz a képviselőnek

2008. május 19. 17:53
Elutasító választ kapott mai parlamenti kérdésére dr. Horváth Zsolt veszprémi fideszes képviselő, aki az épülő M8-as út Bándot elkerülő szakaszának zajvédő faláról tett fel kérdést a szaktárca képviselőjének, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkárának, Puch Lászlónak.
Nagy örömére szolgál a térség lakóinak, hogy megépül a 8-as főút Márkót elkerülő szakasza – mondta a képviselő -, azonban ez nem sikerül teljesre, ugyanis nem épül meg a Bándot elkerülő szakasz zajvédő fala. Indoklásul azt is hozzátette Horváth Zsolt, hogy a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség kiadott erről még a beruházás megkezdése előtt egy határozatot, melyben az szerepelt, hogy az út megépítésével egy időben kell a zajvédő falat is megépíteni. Pár hónappal később született egy szakhatósági állásfoglalás, ebben pedig az szerepel, hogy a zajterhelés utólagos mérése után döntik el a zajvédő fal építését. Indoklásként a képviselő hozzátette, hogy az úthoz nagyon közel esnek Bánd lakóházai, s hogy a forgalom jelentős részét a teherjárművek adják majd, így bizonyos, hogy szükség lesz a zajvédő megépítésére.

Az államtitkár válasza szerint közpénzekről lévén szó, így azokat nem lehet felelőtlenül felhasználni. Ígéretet tett viszont arra, hogy a nyár folyamán a helybéliek bevonásával a méréseket elvégzik.

A Vehír érdeklődésére dr. Horváth Zsolt elmondta, hogy folyamatosan tartja a kapcsolatot Bánd polgármesterével, Schindler Lászlóval, aki korábban már felkereste a település panaszának orvoslásával. A képviselő azt is hozzátette, hogy – ellentétben a korábbiakkal – a szaktárca válasza felületes, szakmailag megalapozatlan volt.

Zatkalik András

További cikkek

A bankokkal és élelmiszerláncokkal fizetteti meg a kormány a rezsicsökkentés árát
A bankokkal és élelmiszerláncokkal fizetteti meg a kormány a rezsicsökkentés árát
Rezsivédelmi és honvédelmi alapot hoz létre a kormány, több ágazat szereplőit kötelezik majd, hogy profitjuk nagy részét ezekbe fizessék be a következő két évben.
A környék rejtett értékeinek bemutatására vállalkozott Veszprém legújabb podcastje
A környék rejtett értékeinek bemutatására vállalkozott Veszprém legújabb podcastje
Veszprém-Balaton Calling néven indult el az az új podcast-csatorna, amiben a szerkesztők arra vállalkoztak, hogy a helyi mainstream látnivalók és érdekességek bemutatása helyett az ezek mögött megbúvó, nem az első sorban szereplő értékeket tárják fel és mutatják be a hallgatóságnak. Éppen ezért az új podcast egyszerre célozza meg a turistákat, de a helyben élőknek is szolgál új érdekességekkel a környékükről.
Zsigmond István az év veszprémi mentője
Zsigmond István az év veszprémi mentője
Esküt tettek az ötödik Orbán-kormány miniszterei
Esküt tettek az ötödik Orbán-kormány miniszterei
A köztársasági elnök jelenlétében, ünnepélyes keretek között esküt tettek az ötödik Orbán-kormány miniszterei kedden az Országgyűlésben.
Orbán: háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány
Orbán: háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány
A kormány az alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Facebookon közzétett videóban.