Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az uszodáról és az útfejlesztésekről kérdezték legtöbben a polgármestert

2021. május 14. 9:12
Harmadik alkalommal ültünk le Porga Gyula polgármesterrel, hogy feltegyük neki olvasóink kérdéseit a veszprémi mindennapokról, tervezett fejlesztésekről, valamint némely esetben azokról a tévhitekről, amelyek a városi közéletben keringenek egy-egy fejlesztés kapcsán. Videónkban mutatjuk a válaszait.

Ezúttal főleg az új veszprémi sportuszodával kapcsolatban érdeklődtek olvasóink a polgármesternél, többek közt arról, hogy mikor nyit meg, lesz-e helyi lakosoknak kedvezmény, illetve arról, hogy mennyi valóságtartalma van annak, hogy csak élsportolók használhatják majd.

A város a következő időszakban 16 km-nyi belterületi útszakaszt újít meg, ezek kiválasztásáról és a munkák folyamatáról is beszélt Porga Gyula, ahogy a zöldhulladék-gyűjtés, a húszemeletes helyzete és a Viadukt is szóba került az interjúban.

Amennyiben témánk szeretnék meghallgatni, illetve megnézni a beszélgetést, a videó alatti linkekekre kattintva egyből a keresett témához ugorhatnak.

Az új veszprémi uszoda nyitásáról, belépőkről és szolgáltatásairól információk

A 8-as és 82-es út összekötése és az Aréna, valamint az uszoda környezetében tervezett további fejlesztések

További kerékpárutak, közbringa-program és BMX-pálya felújítása

Belterületi útfejlesztések és azok ütemezése

Körforgalmak díszítése

A húszemeletes felújításának lehetősége

A Viadukt biztonságosabbá tétele

Városi zöldhulladék-gyűjtés, szelektív hulladékgyűjtés és illegális szemétlerakók problémája

Továbbra is várjuk kérdéseiket a kerdes@vehir.hu e-mail címen, azonban most már Porga Gyula mellett Ovádi Péter, országgyűlési képviselőnek is feltehetik azokat.

Terveink szerint a jövőben folytatjuk sorozatunkat.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
A Pannon Egyetem a világ egyetemeinek első öt százalékában Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a világ egyetemeinek első öt százalékában Veszprémben mindenféle probléma nélkül ment végbe az egyetemi modellváltás, de hogy mit jelent ez pontosan, azt már kevesen ismerik mélységében. Erről is beszélgettünk Csillag Zsolttal, az idén 75 éves Pannon Egyetem kancellárjával. Hogyan változott a magyar felsőoktatás az elmúlt évtizedekben, mik voltak akkor és mik ma a kihívások? Hogyan reagált ezekre az intézmény és milyen stratégiája van a jövőre nézve? És egyáltalán, miért lett a Veszprémi Egyetemből Pannon Egyetem, ami ma a nemzetközi rangsorok alapján a világ élvonalába tartozik. 2024. január 23. 22:22 Udvardy György: az identitásunk megerősítése az egyik legfontosabb feladat interjú Udvardy György: az identitásunk megerősítése az egyik legfontosabb feladat A veszprémi Várba 2024-ben ismét felvonulnak a munkagépek, hogy folytatódjon a várnegyed épületeinek felújítása. Hogy ez pontosan hogyan befolyásolja a Vár látogathatóságát, arról is kérdeztük Udvardy György veszprémi érseket, aki elmondta azt is, hogy a székesegyház sem nyerte még el a végleges formáját. Nagyinterjúnkban szóba kerül egy boldoggá avatási eljárás is, valamint kiderül, hogy mi a legfontosabb hitéleti feladata 2024-ben az egyházmegye papságának. 2024. január 20. 21:27 A lehetőséggel együtt felelősséget is kaptak a veszprémi fiatalok fiatalok A lehetőséggel együtt felelősséget is kaptak a veszprémi fiatalok Idén ősszel elfogadták Veszprém új ifjúsági koncepcióját, ami többek közt abban is kitűnik a hasonló dokumentumok közül, hogy megalkotásában több olyan helyi fiatal is részt vett, akik még a tizennyolcadik életévüket sem töltötték be. Meglepetést pedig bőven okoztak, amikor a közös munka zajlott. Ezekről is kérdeztük dr. Hegedűs Barbara alpolgármestert, aki végig ott volt a koncepció megalkotásánál. 2023. december 18. 16:30 “Az egónk kiteljesítése helyett a közösség felé kellene fordulni” irodalom “Az egónk kiteljesítése helyett a közösség felé kellene fordulni” Varga Richárd, az Európa Kulturális Fővárosa projekt kulturális menedzserének neve a legtöbb olvasónak ismerősen csenghet: sokan a slam poetry kiváló művelőjeként ismerték meg, sokan nagyszerű tanárként, vannak, akik a Godot Workshop frontembereként, és sokan költőként. Most elsősorban az Európa Kulturális Fővárosa projekt kulturális menedzserét kérdeztük arról, megmaradnak-e a nevéhez is köthető nagyobb fesztiválok, mint például a Holtszezon, de költő énjének is feltettünk néhány kérdést, hiszen a közelmúltban verses kötete jelent meg… 2023. szeptember 26. 16:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.