2022. május 20.
//
Bernát, Felícia névnap

Az uszodáról és az útfejlesztésekről kérdezték legtöbben a polgármestert

2021. május 14. 9:12
Harmadik alkalommal ültünk le Porga Gyula polgármesterrel, hogy feltegyük neki olvasóink kérdéseit a veszprémi mindennapokról, tervezett fejlesztésekről, valamint némely esetben azokról a tévhitekről, amelyek a városi közéletben keringenek egy-egy fejlesztés kapcsán. Videónkban mutatjuk a válaszait.

Ezúttal főleg az új veszprémi sportuszodával kapcsolatban érdeklődtek olvasóink a polgármesternél, többek közt arról, hogy mikor nyit meg, lesz-e helyi lakosoknak kedvezmény, illetve arról, hogy mennyi valóságtartalma van annak, hogy csak élsportolók használhatják majd.

A város a következő időszakban 16 km-nyi belterületi útszakaszt újít meg, ezek kiválasztásáról és a munkák folyamatáról is beszélt Porga Gyula, ahogy a zöldhulladék-gyűjtés, a húszemeletes helyzete és a Viadukt is szóba került az interjúban.

Amennyiben témánk szeretnék meghallgatni, illetve megnézni a beszélgetést, a videó alatti linkekekre kattintva egyből a keresett témához ugorhatnak.

Az új veszprémi uszoda nyitásáról, belépőkről és szolgáltatásairól információk

A 8-as és 82-es út összekötése és az Aréna, valamint az uszoda környezetében tervezett további fejlesztések

További kerékpárutak, közbringa-program és BMX-pálya felújítása

Belterületi útfejlesztések és azok ütemezése

Körforgalmak díszítése

A húszemeletes felújításának lehetősége

A Viadukt biztonságosabbá tétele

Városi zöldhulladék-gyűjtés, szelektív hulladékgyűjtés és illegális szemétlerakók problémája

Továbbra is várjuk kérdéseiket a kerdes@vehir.hu e-mail címen, azonban most már Porga Gyula mellett Ovádi Péter, országgyűlési képviselőnek is feltehetik azokat.

Terveink szerint a jövőben folytatjuk sorozatunkat.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Négy éve minden nap kampányüzemmódban
Négy éve minden nap kampányüzemmódban
Február 12-én hivatalosan is elkezdődik a 2022-es országgyűlési választások kampánya, a jelöltaspiránsok ekkor kezdhetik el összegyűjteni a szükséges támogatói aláírást, hogy nevük ott lehessen április 3-án a választólapon. Ovádi Pétert (Fidesz-KDNP), a térség jelenlegi országgyűlési képviselőjét kérdeztük, milyen kampányra számít a következő másfél hónapban, hogyan sikerült megvalósítani a négy éve tett ígéreteket és mit ígér megválasztása esetén a következő időszakra?
Porga Gyula: az a hajó, amelyik tudja hova akar menni, annak bármelyik szél jó
Porga Gyula: az a hajó, amelyik tudja hova akar menni, annak bármelyik szél jó
Porga Gyulával, Veszprém polgármesterével beszélgettünk nem csak a 2021-es év eredményeiről, hanem a következő időszak legfontosabb feladatairól, változásairól is. Interjúnkban érintettük az Európa Kulturális Főváros 2023 infrastrukturális beruházásainak állapotát, az út- és parkolófejlesztéseket, valamint szóba került a 2022-es országgyűlési választás is.
Vakon bolyongunk a világban, ha nincsenek értékeink, elveink
Vakon bolyongunk a világban, ha nincsenek értékeink, elveink
András Ferenc nevét Veszprém térségében nem nagyon kell bemutatni, hiszen a Pannon Egyetem Társadalomtudományi Intézetének igazgatója, a kommunikáció- és médiatudomány szakvezetője, az egyetem oktatója. Ezzel persze nem ér véget a sor, a Dunaföldvár Tv alapító-vezetője, de amit a legtöbben tudnak róla, hogy filozófus. Távoli galaxisnak tűnő szakma, miközben András Ferenc szerint egy nagyon is megközelíthető, sőt, mindenki számára megkerülhetetlen terület…
Attól érdekes az élet, ha az ember mindig tágítja a látókörét
Attól érdekes az élet, ha az ember mindig tágítja a látókörét
Aki nem ismeri közelebbről, talán csak egy mosolygós, a munkáját jól végző könyvtárigazgatót lát. Pedig dr. Baranyai Tamás életútja – mely a könyveken, idegen nyelveken és országokon, s megannyi kalandon keresztül vezetett az Eötvös Károly Megyei Könyvtár vezetéséig – ennél jóval lenyűgözőbb.
'Családi találkozón' vettek részt az EKF városok
'Családi találkozón' vettek részt az EKF városok
A litvániai Kaunas város 2022-ben viseli az Európa Kulturális Fővárosa címet, tehát közvetlenül a veszprémi ünnepi év előtt. Néhány hete a VEB2023 csapata Litvániában járt, ahol a helyi programok megvalósítóival, valamint más EKF városok képviselőivel is találkoztak. A személyes tapasztalatokról és arról, hogy Veszprém jelenleg hol helyezkedik el a többi kulturális főváros között, Markovits Alízt, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.