2021. június 13.
//
Antal, Anett névnap

Az uszodáról és az útfejlesztésekről kérdezték legtöbben a polgármestert

2021. május 14. 9:12
Harmadik alkalommal ültünk le Porga Gyula polgármesterrel, hogy feltegyük neki olvasóink kérdéseit a veszprémi mindennapokról, tervezett fejlesztésekről, valamint némely esetben azokról a tévhitekről, amelyek a városi közéletben keringenek egy-egy fejlesztés kapcsán. Videónkban mutatjuk a válaszait.

Ezúttal főleg az új veszprémi sportuszodával kapcsolatban érdeklődtek olvasóink a polgármesternél, többek közt arról, hogy mikor nyit meg, lesz-e helyi lakosoknak kedvezmény, illetve arról, hogy mennyi valóságtartalma van annak, hogy csak élsportolók használhatják majd.

A város a következő időszakban 16 km-nyi belterületi útszakaszt újít meg, ezek kiválasztásáról és a munkák folyamatáról is beszélt Porga Gyula, ahogy a zöldhulladék-gyűjtés, a húszemeletes helyzete és a Viadukt is szóba került az interjúban.

Amennyiben témánk szeretnék meghallgatni, illetve megnézni a beszélgetést, a videó alatti linkekekre kattintva egyből a keresett témához ugorhatnak.

Az új veszprémi uszoda nyitásáról, belépőkről és szolgáltatásairól információk

A 8-as és 82-es út összekötése és az Aréna, valamint az uszoda környezetében tervezett további fejlesztések

További kerékpárutak, közbringa-program és BMX-pálya felújítása

Belterületi útfejlesztések és azok ütemezése

Körforgalmak díszítése

A húszemeletes felújításának lehetősége

A Viadukt biztonságosabbá tétele

Városi zöldhulladék-gyűjtés, szelektív hulladékgyűjtés és illegális szemétlerakók problémája

Továbbra is várjuk kérdéseiket a kerdes@vehir.hu e-mail címen, azonban most már Porga Gyula mellett Ovádi Péter, országgyűlési képviselőnek is feltehetik azokat.

Terveink szerint a jövőben folytatjuk sorozatunkat.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Hat játékos maradása biztos a veszprémi futsalcsapatban – interjú Fehér Zsolttal
Hat játékos maradása biztos a veszprémi futsalcsapatban – interjú Fehér Zsolttal
Sportrovatunk videósorozatának második epizódjában Fehér Zsolttal, a Balaton Bútor FC Veszprém vezetőedzőjével beszélgettünk.
Várom, hogy lehessen virágot ültetni, de a munkát még jobban
Várom, hogy lehessen virágot ültetni, de a munkát még jobban
Gáspár Sándor, Kossuth-díjas színművész már 2013 óta a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja, ez alatt az időszak alatt a fővárosban is játszott, de vidéken is vendégszerepelt, így például Veszprémben. A vírus óta jórészt Alsóörsön van, onnan jár be abba a városba, ahol éppen dolga van. Mi Székesfehérváron találkozunk vele, egy rádiójáték felvétele után.
Városi fejlesztések és parkolási kérdések a polgármester asztalán
Városi fejlesztések és parkolási kérdések a polgármester asztalán
Folytatjuk sorozatunkat, amelyben olvasóink kezébe adjuk a lehetőséget, hogy kérdezzenek Porga Gyula polgármestertől. Ezúttal a költségvetésben szereplő beruházásokról, a parkolási helyzetről, kutyafuttatókról, a tenisz sport fellendítéséről és a koronavírus elleni védekezésről is érkeztek kérdések, amelyeket feltettünk a polgármesternek.
Olykor túlmisztifikálják az újságírást
Olykor túlmisztifikálják az újságírást
Marton Attila kapta 2021-ben a Szabad Sajtó-díjat Veszprémben. A Napló munkatársával ebből az alkalomból ültünk le beszélgetni a szakma helyzetéről, az újságíráson belüli műfaji különbségekről, de szóba került az is, mi az emberek első reakciója, amikor találkoznak egy újságíróval.
Tények és válaszok az EKF-fel kapcsolatban
Tények és válaszok az EKF-fel kapcsolatban
Már nincs hátra két év és hivatalosan is kezdetét veszi az ünnepi év, amikor 2023-ban Veszprém Európa kulturális fővárosa lesz. Az elmúlt hónapokban szinte hetente történtek bejelentések valamely infrastrukturális beruházásról, miközben tovább zajlik a munka a kisebb projektek esetében is. Egyre több részlet lát napvilágot az EKF-ről, amelyek viszont egyre több kérdést is szülnek. Utóbbiakról kérdeztük Markovits Alízt, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatóját.