2021. június 24.
//
Iván névnap

A regisztráltak már sms-értesítés nélkül is foglalhatnak Pfizert

2021. május 19. 13:48
MTI
A regisztráltak már sms-értesítés nélkül is foglalhatnak időpontot és helyet a Pfizer-vakcinára - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

FRISSÍTÉS (május 20.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal közleményben hívta fel a megyében élők figyelmét arra, hogy mindegyik kórházi oltópontra lehet időpontot foglalni. 

Azt írják: "Veszprém megye valamennyi kórházi oltópontján lehetséges a Pfizer-, Sputnik- és Sinopharm-vakcina felvétele, ehhez mindössze egy regisztráció és időpontfoglalás szükséges. A Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Megyei Oltási Munkacsoport felhívja azon Veszprém megyei állampolgárok figyelmét, akik még nem részesültek Covid19 elleni védőoltásban, hogy a megye valamennyi kórházi oltópontján - Ajkán, Balatonfüreden, Farkasgyepűn, Pápán, Tapolcán, Veszprémben és Zircen - lehetőségük van Pfizer-, Sputnik- és Sinopharm-vakcinát igényelni. Ehhez az alábbi linken lehet időpontot foglalni: https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas

A háziorvosi körzetekben Moderna-, Janssen- és Sinopharm-oltóanyaggal van lehetőség a védettség megszerzésére. Ezzel kapcsolatban kérjük szíveskedjenek háziorvosukat keresni!
 

György István elmondta: a sajtótájékoztatóval egyidőben az online időpontfoglalóban meghirdetnek a kedden érkezett szállítmányból 199 ezer adagot elsőkörös oltásra csütörtökre, péntekre, szombatra és vasárnapra. Most már minden érvényes regisztrációval rendelkező kiválaszthatja az internetes felületen - a www.eeszt.gov.hu oldalon - a taj-száma és a születési dátuma segítségével az oltás helyszínét és időpontját. Regisztráció és időpontfoglalás nélkül viszont senki ne keresse fel az oltóhelyeket - kérte az államtitkár.

vehir.hu