Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Zsongott az egyetem aulája / Tavaszi álláskínálat Veszprémben nemcsak végzősöknek

2010. március 10. 5:36 // Forrás: Pannon Egyetem
A Pannon Egyetem kedden tartotta a Dunántúl egyik legnívósabb álláskeresést segítő rendezvényét, a tavaszi állásbörzét.

A Pannon Egyetem Karrier Irodája kedden tartotta az egyetemen a Dunántúl egyik legnívósabb álláskeresést segítő rendezvényét, a 2010. tavaszi Pannon Állásbörzét. Bár a gazdasági válság erősen érezteti hatását a munkaerőpiacon, a tavalyinál több multinacionális kiállító kínált karrierlehetőséget a nyelvtudással rendelkező gépészmérnök, villamosmérnök, informatikus és pénzügyi területen tanuló diákok számára Veszprémben.

A tavaszi Pannon Állásbörzén a termelő és szolgáltató szektor, valamint az állami és civil szféra képviseltette magát, hogy megtalálják a frissen végzett, megbízható nyelvtudással bíró egyetemistákat. A szervezők komoly sikerként könyvelik el, hogy a gazdasági válság munkaerőpiacra gyakorolt hatása ellenére az idei rendezvény húsz kiállítója között több olyan multinacionális cég is megjelent, akik eddig nem vettek részt korábban hasonló vidéki rendezvényen.

A szervezők bevallása szerint évek óta egyre nő az igény a Pannon Egyetemen képzett diplomás mérnökökre, informatikusokra és pénzügyi szakemberekre. Legkeresettebbnek a gépészmérnökök, villamosmérnökök, folyamatmérnökök, informatikusok és szoftverfejlesztők bizonyultak, míg gazdasági vonalon a pénzügyi végzettségűek iránt mutatkozott a legnagyobb kereslet.

A kiállítók a szaktudás mellett komoly hangsúlyt fektetnek a pályázók nyelvtudására, hiszen manapság már alapkövetelmény egy idegen nyelv megbízható, naprakész ismerete és mindennapi használata a munkahelyen. A pályázóknál a biztos angol nyelvtudás már szinte elengedhetetlen, de az olyan ritkábban beszélt nyelvek ismerete, mint például az orosz, a szlovák, a horvát, a román vagy az arab is komoly előnyhöz juttathatja az álláskeresőt.

A szervező Karrier Iroda saját standjánál segítséget kínált a motivációs levelek megírásában és az önéletrajzok összeállításában. A grafológiai tanácsadás különösen népszerűnek bizonyult a látogatók körében. A korábbi börzéken végzett kérdőíves véleményezés eredményét beépítendő a szervezők idén a Felkészítő napot a börzével egy időpontban és egy helyszínen tartották, ahol a helyi cégek mellett, multinacionális vállalatok és a Mérnöki Kamara is előadáson ismertette a hallgatósággal, hogy milyen konkrét elvárásoknak kell megfelelniük az egyes vállalatoknál.

Most debütált a börze pénz is, melyet a kiállítók adtak a standjuknál érdeklődőknek, melyet aztán a Börze Büfében levásárolhattak. A rendezvényt olyan további programok színesítették, mint sajt- és borkóstoló, véradás, valamint a üzleti smink készítése.

A civil sarokban a Mobilitás Közép-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda, a Csalán Egyesület, a Várfok Alapítvány, az AIESEC és a Veszprémi Egyetem Hallgatói Alapítvány mutatkozott be, mert az önkéntességnek kiemelkedő szerepe van a fiatalok aktív társadalmi szerepvállalásának elősegítésében, mellyel pályakezdésüket segítő tapasztalatokat is szerezhetnek.

A rendezvény népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az első fecskék már a börze 9 órás megnyitója előtt megérkeztek ész egyetem aulájából kiszűrődő zsongás halk moraja ezen a hideg tavaszi napon sok, az Egyetem utcán sétáló érdeklődőt is becsábított a Tavaszi Pannon Állásbörzére.

vehir.hu
további cikkek
'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli az Ipari Technikum, a sokszínű jubileumi rendezvényekre a szerdai gálaműsorral tették fel a koronát. 2024. március 21. 14:28 Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói Az Euronics üzleteket működtető Vöröskő Kft. elsőként élt azzal az új szakképzési törvény által nyújtott lehetőséggel, amely során a munkavállalóik kereskedelmi értékesítő képzésben, valamint vállalkozási- és ügyviteli ügyintéző képzésben vehették át bizonyítványukat most szerda délután.     2024. március 20. 21:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.