2023. március 22.
//
Beáta névnap

Közösségi teret fejlesztett Királyszentistván

A Magyar Falu Programban kiírt pályázatból újultak meg a királyszentistváni művelődési ház közösségi terei.

A helyszínen pénteken Kőszegi Ilona polgármester vezette körbe Ovádi Péter parlamenti képviselőt és Gyopáros Alpárt, a programért felelős kormánybiztost. 

A Magyar Falu programot 2018-ban hirdették meg, és 2019 óta aktív. Célja a kistelepülések népességmegtartó erejének növelése, melyet több programelemmel kívánnak elérni – mint például a falusi CSOK, az állami mellékúthálózat fejlesztése, a helyi kisboltok megmentésének és feltámasztásának támogatása, valamint a falvak életminőségének javítására kiírt pályázatok. 

Ez utóbbi terén Királyszentistvánon is elkönyvelhettek már sikereket, hiszen eddig öt benyújtott pályázatukat értékelték pozitívan, és már a jövőre vonatkozóan is vannak konkrét elképzeléseik. Ovádi Péter arra is rámutatott, hogy az egyszerű és önkormányzati önerőt nem igénylő pályázatok népszerűek a környékbeli településeken is, csak az ő választókerületében több mint száz pályázatot díjaztak. 

Ami a királyszentistváni közösségi házat illeti, ezúttal a vizesblokkok teljeskörű felújítására, az aula   belső átalakítására, vakolására, a lábazat teljes átalakítására fordították az elnyert összeget, hogy a helyiség valóban 21. századi igényeket kielégítő közösségi térként működhessen.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Navracsics Tibor: több tiszteletet Európának!
Navracsics Tibor: több tiszteletet Európának!
Több tiszteletet Európának; meg kell értenünk Európát, akkor van esélyünk arra, hogy mi is megértessük magunkat Európával - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, korábbi uniós biztos a Mathias Corvinus Collegium rendezvényén Budapesten hétfőn.
Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét
Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét
Öt kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények állatvédő és állatbarát címek elnyerésére egy hónappal meghosszabbított határidővel, április 30-ig - közölték az MTI-vel kedden a szervezők.
Adj esélyt a konyhakertnek: indul a veteményezés!
Adj esélyt a konyhakertnek: indul a veteményezés!
Egy kertrajongó életében a kora tavasz az egyik legszebb, legizgalmasabb időszak. Újfent tiszta lappal és nagy tervekkel indulunk neki a szezonnak, és egyben fogadalmakkal is, hogy az előző év tapasztalataiból okulva idén miképp leszünk eredményesebbek. Rengeteg öröm forrása egy saját veteményeskert, és ha még nem próbáltad eddig: legyen az idei év az első, amikor ezt megtapasztalod! A konyhakert egy életre szóló kaland, és minden szezon tartogat majd valami újat, meglepőt.
Győri művészeti programnak ad otthont a festői Káli-medence
Győri művészeti programnak ad otthont a festői Káli-medence
A győri Széchenyi István Egyetem Circular Living Concept néven indította el tavaly fenntarthatóság, újrahasznosítás és művészet-design fókuszú komplex szemléletformáló projektjét. A program részeként a következő hónapokban izgalmas műalkotások készülnek a Győr-Moson-Sopron vármegyében összegyűjtött hulladékokból.
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig egy alkalommal módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn.